Interview med Maria Barfod
Foto: Kavian Borhani
Interview

Maria Barfod: "Jeg kan godt navigere i kaos"

af Anne Absalonsen - styling Clara Liisberg 3/08/2021
For DJ, stylist, kostvejleder, yogainstruktør og tidligere danser Maria Barfod har dette år budt på flere begyndelser. Hun er blevet skilt, flyttet i sin egen lejlighed og har lært en masse om at elske sig selv og navigere i kaos. Nu er hun nyforelsket i livet og smiler til alle på gaden.

Denne artikel er første gang bragt i ELLEs juninummer 2021

Maria Barfod er uddannet danser, DJ, stylist, kostvejleder og certificeret yogainstruktør. Under lockdown stiftede hun firmaet Hej Krop, hvor hun hjælper corona-udmattede mennesker tilbage til en sund livsstil. Maria Barfod er desuden DJ under navnet Fedty og er med i DJ-kollektivet Housefrau med Mai Scarrup og Sus Wilkens.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Min eksmand og jeg var sammen i 12 år, og vi blev skilt i januar. Vi har en søn sammen, og min eksmand har også en søn fra et tidligere forhold. Vi var et team både familiemæssigt og arbejdsmæssigt, og vi brugte hinanden meget kreativt, fordi vi begge er i musikbranchen. Vores liv sammen har aldrig været sat i en ramme med børnetid eller aftensmad på fast tidspunkt. Vi har arbejdet meget hjemmefra og aldrig vidst, hvad vi skulle næste uge. Det ved jeg stadig ikke, nu er det endnu mere kaos. Men jeg kan godt navigere i kaos.

Læs også: Maria Barfods job bag en DJ-pult

Det, at jeg skulle skilles, røg ud af min mund, før jeg egentlig selv havde indset det. Og det kom bag på mig. For jeg troede jo, at det skulle være for evigt. Og jeg er gået rigtig langt for, at det skulle være os. Det har givet mig et nyt syn på ægteskab og parforhold, at det kan være nødvendigt at sige stop, og at relationer ikke nødvendigvis behøver at vare evigt.

For mig er det ikke længere ideen om en Disney-film og ”de levede lykkeligt til deres dages ende”, men at jeg måske skal på en masse eventyr, som kan vare i tidsperioder og ikke nødvendigvis for evigt. Men hvem ved, det kan også ændre sig, som tiden går.

Jeg mistede nok lidt mig selv på et tidspunkt i ægteskabet, og nu har jeg fundet mig selv igen. Jeg har lært om mig selv, at jeg nok aldrig helt har følt mig elsket og har derfor troet, at for at blive elsket skulle jeg indordne mig lidt. Nu ved jeg, at jeg fortjener at blive elsket, og det er der en frihed i. Det er om noget en ny begyndelse for mig at vide, at jeg er god nok, som jeg er.

Læs også: Disse medstjerner hadede i virkeligheden hinanden

Jeg har faktisk ikke følt mig så sårbar, for skilsmissen kom ikke helt ud af det blå, selv om jeg i starten var lidt i en choktilstand. Vi har været i terapi sammen og jeg alene. Jeg har arbejdet med de følelser. Men da jeg først tog beslutningen om, at det var forbi, efterlod jeg, hvad der var, og trådte videre.

1. april fik jeg et nyt sted at bo. Ellers har jeg boet på sofaer hos venner. Det er nyt som 41-årig at skulle stå på egne ben, men at bo “alene” er det nemmeste for mig, for jeg har altid været god i mit eget selskab. Men jeg har lært på min rejse fra sofa til sofa, at jeg måske godt kunne finde på at flytte ind sammen med venner. Ikke et hippiekollektiv, men drømmen om at bo i et stort hus på Frederiksberg med tætte venner på alle etager.

Mit netværk og mine venner gav mig ikke lov til at falde til bunds, da vi endelig tog beslutningen om at blive skilt. Hvis jeg var ved at vælte, blev jeg grebet og puffet op på benene igen. Fald var ikke en mulighed. Jeg har den dybeste respekt for mine venner og mit netværk. Alle døre har stået åbne.

Jeg har ikke på et tidspunkt følt mig ensom eller alene. Jeg tror faktisk, dog helt uden at vide det, at mine veninder bag min ryg lavede en gruppe, hvor de støttede hinanden i, hvordan de skulle støtte mig. Ved ikke, om det er rigtigt, men føler mig båret på hænder og fødder i dette limbo. Jeg fik dejlig mad, god vin og dugfriske dyner, hvor end jeg kom.

Læs også: Sarah Bro åbner for første gang op om sit forhold til Zac Efron

I hele processen op til bruddet datede jeg mig selv hver aften, hvor jeg kom igennem sorgprocessen. Jeg har siddet med mig selv og lavet små ritualer, tændt stearinlys og skrevet gode sætninger eller dagbog. I mange kriser har jeg brugt dét at skrive til at få de ting ud, jeg ikke har kunnet sige.

Man får jo en masse redskaber hos en psykolog, og jeg var nødt til at arbejde med det. Jeg havde lyst til at tage mig selv og vores familie seriøst, fordi der var børn involveret. Jeg var ikke klar til bare at give op, fordi der var modvind. Men vi var vokset fra hinanden. Og derfor måtte vi sætte hinanden fri.

Drypvis mærkede jeg, at jeg nok skulle få det godt. Den følelse kom, når jeg sad og skrev om aftenen. Jeg har en tatovering på den ene side af hoften, hvor der står: ”der er kun os” noget, jeg havde med min eks, for jeg kan godt lide den der tosomhed, dig og mig mod rov! Men så var der noget inden i mig, der sagde: ”Det kan også være mig og min søn!” Så nu er det mig og Charles mod rov.

Læs også: Disse kendis-skilsmisser, er de mest omtalte nogensinde

Lige nu er jeg åben over for livet. Jeg vil på eventyr, og jeg leder efter en partner in crime. Jeg kan godt lide tosomhed, men det behøver ikke at være for evigt. Det kan også være en kvinde! En, jeg kan tage på eventyr med og opleve livets mange facetter med – jeg skal prøve alt en gang.

Eddie Murphy lavede en sang i 80’erne, der hedder ”Party All the Time”, og som handler om hans kæreste, der vil feste hele tiden, og han sidder bare derhjemme. Jeg tror, jeg er der nu. Jeg er absolut hende, der vil feste hele tiden. Det behøver ikke at være på klubben, men bare feste i livet med armene over hovedet, klar på det hele. Jeg har en kæmpe JA-hat på.

Læs også: Modeikonet Chiara Ferragni om livet som selvstændig

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-04-03/jacquemus-evt-med-buksen-til.jpg

Jakke, Jacquemus, 4.400 kr.

Køb her
/2023-04-03/jacquemus.png

Jeans, Jacquemus, 3.170 kr.

Køb her
/2023-04-03/prada-option-i-sort-og-hvid.png

Hæle, Prada, 6.400 kr.

Køb her
/2023-04-03/trine-tuxen2.png

Øreringe, Trine Tuxen, 1.200 kr.

Køb her
/2023-04-03/antipast-hos-another-nue.png

Sokker, Antipast hos Another Nue, 330 kr.

Køb her
/2023-04-03/anthurium.png

Blomster, Blomster Bjarne, 128 kr.

Køb her
/2023-04-03/skall.png

Cardigan, Skall Studio, 2.900 kr.

Køb her
/2023-04-03/masterpiece-2-in-1-lash-wow-aben-002.png

Masterpiece 2 in 1 Lash Wow Mascara, Max Factor hos Matas, 150 kr.

Køb her
/2023-04-03/marni-2_0.jpg

Taske, Marni, 4.100 kr.

Køb her
/2023-04-03/macfy23_lockedkiss_lipcolour_doyenne_open_3000x3000.png

Locked Kiss Ink 24HR Lipcolour Doyenne, Mac hos Zalando, 270 kr.

Køb her
/2023-04-03/louise-roe-hos-bahne.png

Champagne glas, Louise Roe hos Bahne, 600 kr.

Køb her
/2023-04-03/aiayu.jpg

Skjorte, Aiayu, 1.300 kr.

Køb her
/2023-04-03/flatlist.png

Solbriller, Flatlist, 1.600 kr.

Køb her
/2023-04-03/honey_300122_06311.png

Cleanser, Honey, 280 kr.

Køb her
/2023-04-03/sea-home.png

Pude, Sea home, 1.280 kr.

Køb her