Annonce

Tag den delikate genvej: Sådan laver du lækker mad på ingen tid

Annonce for Danish Crown 4/08/2022
Indkøb, hakke og snitte, tilberedning og oprydning. At lave mad er ofte en langstrakt arbejdsproces – men hvis du tager denne genvej, er det hjemmegjorte måltid en endnu lettere løsning end takeaway-bestilling fra den lokale shawarmabiks.

I en travl hverdag kan planlægning af og indkøb til aftensmad – for ikke at tale om den efterfølgende oprydning – virke som en uoverskuelig opgave. Men et lækkert måltid mad behøver hverken at inkludere lange indkøbslister eller dyrt betalt levering af takeaway med cykelbud. Der findes nemlig en genvej til det gode aftensmåltid, som hverken hedder havregrød, koster en bondegård eller kræver stress og jag hver eneste dag.

Vi taler selvfølgelig om færdigretten. I modsætning til hvad du måske tror, findes der et utroligt bredt udvalg af lækre færdigretter på markedet. De findes i varianter, som blot kræver 5 minutter i mikroovnen, og i semifærdige, ferske udgaver til dage, hvor du ønsker at lave mad og krydre retten med dit eget valg af tilbehør og garniture, uden opgaver som opvask og oprydning. Vælg mellem de sunde og de syndige, klassisk mad og nytænkende retter – og dem, der synes hjemmelavede, selvom du har taget genvejen.

Et kompromisløst måltid

Selvom maden allerede var halvfærdig, før du begyndte at lave den, behøver du ikke gå på kompromis med hverken smag eller æstetik. For når din færdigret først befris fra sin plastindpakning, steges på panden og anrettes på de flotte keramiktallerkener med tilbehør designet efter din præference, er det hverken til at se eller smage, at du har snydt.

Vi foretrækker vores shawarma libanesisk-inspireret med Danish Crowns Kebab-strimler på en bund af hummus ledsaget af syltede rødløg, San Marzano-tomater og kruspersille toppet med en gavmild tahin-drizzle. Saml alt fyldet mod midten af dit fladbrød og voilà; server herligheden på dit bedste service og nyd dit aftensmåltid, som om du selv havde bagt brødet og skåret kødet.

Vi spiser vores shawarma libanesisk-inspireret med tahin, syltede rødløg, hummus, San Marzano-tomater og kruspersille.

Alle snyder

Det er de færreste, der ælter sin egen pastadej, sylter sine rødløg og selv koger kikærter til sin hummus. Selv folkekære tv-kokke har typisk ’forberedt lidt hjemmefra.’ Alle snyder – og der er absolut intet forkert i at tage en genvej, når den rette lejlighed byder sig.

Hvis du anretter alle elementer smukt på tallerkenen, vil ingen nogensinde kunne gætte, at retten i virkeligheden var halvfærdig fra start. Får du familien på besøg eller en veninde til middag, er det derfor oplagt at byde dem en shawarma med dit yndlingsfyld eller en pastaret toppet, præcis som du foretrækker den. Så længe maden smager, er det tilladt at bruge alle kneb – og med meget få justeringer kan halvfabrikata gøres til et alletiders festmåltid.

Færdigt fra start

Danish Crowns færdigretter er perfekte til den travle hverdag, hvor maden helst skal være spiseklar på under 15 minutter. Her har vi tilberedt græsk inspirerede kebabstrimler. Færdigretterne kan købes hos Føtex, Bilka, Netto eller Nemlig.com og findes i varianterne græskinspireret gyros,som indeholder alt til måltidet i pakken, samt favoritgryde og kebabstrimler, hvor du selv tilsætter dit tilbehør. Læs mere om den nye serie af færdigretter på danishcrown.com.