

Opskrift: Tomatsalat med vaniljevinaigrette og kartofler med ajo blanco
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Tomatsalat med vaniljevinaigrette og kartofler med ajo blanco
Opskriften er til 2-3 personer.
Ingredienser
Kartofler med ajo blanco
- 500 gram kartofler (forkogte, afkølede og evt. halverede)
- 2 skiver lyst brød udblødt i vand eller mælk
- 1 håndfuld mandler, smuttede
- 1 fed hvidløg (gerne overhældt med kogende vand, så det mister lidt af sin skarphed)
- 3 spsk. olivenolie
- Sherryeddike eller anden eddike
Tomatsalat
- 500 gram tomater
- 1 stang vanilje
- 1 tsk. dijonsennep
- Saft fra 1 citron
- Flagesalt
- 1 spsk. sukker eller honning
- Olivenolie

Opskrift
1. Blend dine smuttede mandler, udblødte brød, hvidløg, olivenolie, eddike og en smule vand til det er helt cremet – det kan tage et par minutter.
2. Giv dine tomater et snit og overhæld med kogende vand.
3. Lad dem ligge i det kogende vand, indtil skrællen ’kravler op’ omkring dit snit.
4. Fjern skrællen på dine tomater – og skær dem i skiver, hvis de er store.
5. Anret tomaterne på en stor tallerken.
6. Nu skal du lave din vinaigrette. Skrab vaniljekorn ud af din vaniljestang og mos det igennem med en kniv med lidt sukker og salt. Tilføj derefter dijonsennep og citronsaft og til sidst olivenolie en smule ad gangen, mens du pisker.
7. Overhæld tomaterne med vaniljevinaigrette.
8. Anret dine kartofler på en stor tallerken og overhæld dem med ajo blanco. Slut gerne af med ramsløg, bredbladet persille eller anden krydderurt.

8 steder i København, du er sikret sol til din vin
Sponsoreret indhold
ELLE anbefaler

Stjæler rampelyset i Milano: Derfor er Julia Roberts ukronet dronning af suits

Sidst på måneden: Genialt brynprodukt til 100 kroner

6. sæson af 'The Crown' er på trapperne: Her er, hvad vi ved

Hun danser sig gennem myldretiden: Derfor er ‘Tube girl’ mere end endnu en dansende TikTokker

ELLE Awards 2023: Her er de bedste looks
