Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Mad og drikke

Opskrift på den perfekte sommersnack: Grøftekants-tempura med spicy dip

Af Frida Hensel 24/06/2022
Kok Frida Hensel kommer med sit bud på den perfekte sommersnack eller forret, som du selv kan plukke en stor del af ingredienserne til.

Hyldeblomster, løgkarse og skvalderkål kan du finde i samtlige grøftekanter lige nu. De er nemme at genkende, og de er næsten i uendelige mængder, så du skal bare afsted for at plukke ingredienser.

Hvis du ikke har tid eller mulighed for selv at plukke ingredienserne, kan man sagtens lave samme ret med grønne asparges, zucchini, store blade af persille, svampe eller hvad du ellers kan finde på.

Foto: Kavian Borhani

Grøftekants-tempura med spicy dip

Snack eller forret til 4 personer

  • 6-8 skærme hyldeblomster
  • 1 lille håndfuld af blade fra løgkarse
  • 1 lille håndfuld skvalderkål

Tempuradej

  • 1 dl. hvedemel
  • 1 dl. majsstivelse
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 dl. iskoldt vand
  • Evt. 3 isterninger
  • Solsikke eller raspolie til stegning

Spicy dip

  • 3 spsk. mayonnaise
  • 1 spsk. chipotle paste eller anden chilisovs
  • Evt. ekstra salt og sukker til at smage til
  • 1 citron skåret i både

1. Klargør vilde urter og hyldeblomster. Vask skvalderkål og løgkarse og tør godt af. Hyldeblomster må ikke skylles, da de kan miste en masse smag – alternativt kan du ryste dem let og ligge dem på et viskestykke.

2. Opvarm olie i en gryde.

3. Start på din tempuradej. Bland hvedemel, majsstivelse og bagepulver i en stor skål.

4. Pisk koldt vand og isterninger i dejen hurtigt. Dejen skal endelig ikke piskes for længe, men kun lige samles – den må gerne have klumper.

5. Dejen skal bruges kort tid efter, den er samlet.

6. Dyp urter og blomster i tempuradejen og put det derefter over i den varme olie. Steg endelig ikke flere end 2-3 ad gangen.

7. Olien er klar, når det syder kraftigt om dejen (omkring 180 grader).

8. Tag urter og blomster op efter 1-2 minutter, når de er sprøde og ikke har taget for meget farve.

9. Lad dem dryppe af på køkkenrulle og drys med salt efter stegning.

10. Server med det samme med spicy dip og både af citron.

Du kan se, hvordan du laver opskriften i videoen herunder.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her