Foto: Kavian Borhani
Mad og drikke

Mød parret bag en af Københavns mest populære cafeer

af Nikita Hoffmann Andersen 1/07/2020
De seneste tre et halvt år har David Andersen og Sara Wreschner oppet café-gamet i Indre By med deres velbesøgte kaffe- og madbar Sonny. Da lokalerne ved siden af stedet blev ledige, gjaldt det derfor om at finde ud af, hvordan de bedst kunne bruges, og nu er dørene slået op til Sonny Times.

Hvordan startede Sonny-rejsen?

David: "Efter fem år på en populær café i Indre By tog jeg i 2011 til Paris for at arbejde i et år. Her lærte jeg om kafferisteri, naturvine, kvalitet frem for kvantitet – og at arbejde i dagtimerne. Da jeg kom hjem, startede jeg på Madklubben, hvor jeg var i fire år, men på et tidspunkt skulle jeg videre. Jeg kunne ikke længere se mig selv arbejde for en ejer. Jeg havde for meget på hjerte og masser af krudt i røven. Ikke nogen penge, men mange gode idéer. I efteråret 2016 hørte jeg, at lokalet i Rådhusstræde var ledigt. Sara gav thumbs-up, og så kørte det."

Sara: "I starten havde jeg et job om dagen, mens jeg var på Sonny om aftenen og bagte morgenboller til dagen efter, men efter tre måneder sagde jeg det andet job op."

David: "Vi troede, at Sonny også skulle være en aftenrestaurant, så jeg gik i sommelier-mode og købte vin ind for 100.000 kroner. Men der kom ikke et øje om aftenen. Vi stod der onsdag kl. 20.00 i Rådhusstræde, mens der kørte nogle bøller forbi i en firhjulstrækker, og når folk kiggede ind og spurgte, om vi havde burgere, kunne vi sige: ”Vi har noget orangevinsbraiseret fennikel med ricotta, var det noget?” Det gik ikke, så vi lukkede for aftendelen. Det er en af de mest begavede beslutninger, jeg har truffet. Og så drak vi det meste af vinen selv."

Foto: Kavian Borhani

I forlængelse af køkkenet står Arne Jacobsens High Dot Stool fra Fritz Hansen. Klinkerne er fra File under Pop. Køkkenet er tegnet af en god ven af David og Sara, mens en anden ditto har snedkereret det.

Hvordan kom I på navnet Sonny?

David: "Det var en tilfældighed. Vi var i Paris, lige da vi havde skrevet under på lejekontrakten, og sad og så en fodboldkamp mellem Barcelona og Real Madrid på en random bar. I pausen kom den brasilianske eksfodboldspiller Sonny Anderson på skærmen. Sara sagde, at det var et fedt navn, og det kunne vi godt få en knægt, der hed. Det havde jeg aldrig tænkt på."

Hvordan fungerer det at arbejde sammen som par?

David: "Lige da vi begyndte at date, sagde Sara, at hun gerne ville åbne en salatbar i Rom. Det studsede jeg da noget over. Vi testede det af i en periode, før vi åbnede Sonny, altså om vi overhovedet kunne arbejde sammen, ved at invitere folk hjem til os selv på Vesterbro og omdannede lejligheden til en restaurant. Vi tjente ikke noget på det, men vi prøvede det der med at danse rundt i et køkken på to kvadratmeter. Ikea-testen 2.0."

Sara: "Vi har det til fælles, at vi elsker at lave mad, og det var også over madlavning, vi fandt sammen som kærester. Vi var venner i forvejen, men en tilfældig hverdagsaften spurgte David, om vi skulle lave mad sammen. Jeg bed på."

Hvad er Sonny Times?

David: "Sonny Times er de 30 kvadratmeter, vi har manglet i lang tid, fordi vores oprindelige sted har udviklet sig. Vi er gået fra en håndmixer til en femliters røreskål og nu til en tiliters og en dejlig stor ovn. Før kunne vi kun nå at bage fire rugbrød, og så skulle vi i gang med banan-brød og cookies. Folk i byen, blandt andet Ganni-teamet, nævnte også, at der manglede et mødelokale, og pludselig havde vi på den måde to behov, der skulle opfyldes: et større køkken og en dejlig spiseplads til møder og private dining. Førstnævnte betyder også, at vi nu tilbyder bake sale, så du kan tage vores bagværk som fx rugbrød, bananbrød og jordbærtærter med hjem. Forleden kom der en ældre dame og sagde, at det var det bedste rugbrød, hun havde købt længe, og det er altså et godt nok kompliment for mig."

Foto: Kavian Borhani

Hvordan fungerer private dining-konceptet på Sonny Times?

David: "Vi kan rumme op til 12 mennesker til middag. Menuen sammensætter vi fra gang til gang i samspil med både gæsterne og kokken på den pågældende aften, for det kan både være os selv, der står i køkkenet, og det kan også være en kok udefra, der kommer og laver takeover. Den ene aften laver vi måske et italiensk tema, mens det næste gang kan være inspireret af vores rejser til Tel Aviv."

Sara: "Vi er nået dertil med Sonny, hvor folk har en vis tillid til, at det, vi laver, bare er godt."

Hvilken rolle har Instagram spillet for jer?

David: "Vi besluttede helt fra begyndelsen, at vi ville kommunikere på engelsk, og derfor er det både københavnere og turister, der kommer. Vi poster ikke selfies, når personalet er ude og bowle, og det er vigtigt, at det hele har en æstetisk Sonny-tråd. Hemmeligheden bag forretningen er nok, at det er lige dele produkterne, der driver værket, fordi det bare er et megagodt stykke kage og en dejlig kop kaffe, men også at der er nogen, der kommer efter en citron-timian-lemonade, fordi de har set en pige lægge den på Instagram. Og folk er jo fandeme begyndt at bestille frokost to go via direct message. Det er sgu da spændende!"

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Foto: Kavian Borhani

Hjertet i rummet er det massive spisebord i valnød og beton, der er specialdesignet til Sonny Times af arkitektfirmaet SachsSachs. Værket bag parret er af Kristian Touborg og fra Galerie Mikael Andersen.

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2022-11-30/aesop_0.png

Håndcreme, A­­­­esop hos Matas, 190 kr.

DKK 190,-
Køb her
/2022-11-30/arket.png

Sweater, Arket, 950 kr.

DKK 950,-
Køb her
/2022-11-30/bogogide.png

Bog, Bog og ide, 140 kr. 

DKK 140,-
Køb her
/2022-11-30/coperni.png

Taske, Coperni, 2.940 kr.

DKK 2.940,-
Køb her
/2022-11-30/cos.png

Sweater, Cos, 590 kr.

DKK 590,-
Køb her
/2022-11-30/cph-living.jpg

Badekåbe, CPH living, 600 kr.

DKK 600,-
Køb her
/2022-11-30/kiehls-.jpg

Ansigtsolie, Khiels, 350 kr.

DKK 350,-
Køb her
/2022-11-30/georg-jensen.png

Julehjerte, Gerog Jensen hos Magasin, 230 kr.

Køb her
/2022-11-30/maanesten.png

Øreringe, Maanesten, 600 kr.

Køb her
/2022-11-30/jaquemus-hos-miinto.jpg

Kjole, Jaquemus hos Miinto, 4.550 kr.

Køb her
/2022-11-30/mango.png

Sko, Mango, 600 kr.

Køb her
/2022-11-30/julekalender-hos-bahne.png

Julekalender, Lakrids by Bülow hos Bahne, 350 kr. 

Køb her
/2022-11-30/rotate.jpg

Top, Rotate Birger Christensen, 3.700 kr.

Køb her
/2022-11-30/glossier.png

Blush, Glossier, 140 kr.

Køb her
/2022-11-30/hamkjobenhavn.jpg

Jeans, Han Kjøbenhavn, 2.000 kr.

Køb her
/2022-11-30/holzweiler.png

Vest, Holzweiler, 2.300 kr.

Køb her
/2022-11-30/ganni.jpg

Nederdel, Ganni, 1.600 kr.

Køb her
/2022-11-30/zara_0.jpg

Jakke, Zara, 800 kr.

Køb her