Foto: Skotlander Rum
Mad og drikke

Meget mere end øl: Her skal du slukke tørsten på Roskilde Festival

af Christoffer Mygind Juul 29/06/2022
Det er ikke kun øl, du kan slukke tørsten i på årets Roskilde Festival, der byder på mange alternativer.

Skal du også på Roskilde Festival, er du måske allerede begyndt at glæde dig til musikken, oplevelserne og ikke mindst maden og drikkevarene.

Selvom du måske forbinder festival mest med store fadøl, så er der på årets Roskilde masser andet læskende godt at finde i boderne.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det kan nemlig være lækkert at skifte fadøllen ud for en stund. Og det er heldigvis nemt, når der er alt fra cocktails og vin til sodavand og champagne at finde på den store festival.

Vi har samlet nogle af de barer og boder her, du bør lægge vejen forbi på årets festival.

Kølig vin
Det er en lokal favorit på Nørrebro, der står bag disken i en af vinbarene, du i år finder på Roskilde. Vinbaren og -butikken Rødder & Vin, der normalt holder til på Ravnsborggade, er i festivalens anledning rykket til området The Garden for at servere masser af vin til tørstige gæster.

Helt ligesom i butikken i København, finder du her et bredt udvalg af både biodynamiske og naturlige vine, hvis du skal have en pause fra øllet og nyde et glas ekstra god vin i afslappede omgivelser.

Find The Garden øst for Orange Scene

Læskende kombucha
Ikke alle lækre festivaldrikke behøver være alkoholiske. Derfor er udvalget af alkholfire drikkevarer på årets festival også noget bredere, end hvad det plejer at være, for du finder både flere versioner af alkoholfrie øl og lækre sodavand.

Blandt andet baren Læsk, der er dedikeret til den fermenteret læskedrik kambucha. I et grønt område omkring Orange Scene, kaldet The Garden, bliver der serveret kambucha fra Læsk, der brygger deres økologiske sodavand i landsbyen Svinninge ikke langt fra festivalen.

De er brygget på blandet af te og blomster i lækre varianter som hyldeblomst og hindbær, og så kan du i boden enten få dem som de er eller få mixet en cocktail med dem.

Mælk som hovedingrediens
Det kan umiddelbart lyde sært med mælk som udgangspunkt for en hel bar, men bare tænk på nogle af de mest ultimative cocktailklassikere som for eksempel den eksotiske Piña Colada med fløde og ananasjuice.

Det er lige præcis det, du finder i N-Bar, hvor de serverer en række cocktails baseret på mælk. Udover førnævnte finder du blandt andet en Mudslide, der er en cocktail med vodka, Kahlua og Bailey's. Og er du ikke til komælk, kan du selvfølgelig få alle cocktails i veganske varianter.

Find N-Bar i Art Zone tæt på Gloria

Til gin-elskeren
Fra Gin & Tonic til Dark 'N' Stormy. Nogle af de allerbedste drinks og cocktails er ofte baseret på enten gin eller rom. Og det ved folkene bag baren Skotlander Gin & Rum Bar heldigvis.

I baren tæt på Orange Scene finder du nemlig et stort udvalg af cocktails baseret på de to typer alkohol. Så om du er til en klassisk Mojito eller en sød Daiquri, finder du det hele her, så du kan få stillet din gin- eller romtørst.

Find Skotlander sydøst for Orange Scene

Boblende champagne
Der er intet som et lækkert glas champagne til at starte en fest. Og selvom det ikke umiddelbart lyder som noget, der er hører til på en festival, kan det meget vel blive din redning, hvis du vil styre udenom øllen.

Derfor kan Roskilde Festival i år præsentere en ny champagne bar, Champagne Lounge. Udvalget er bredt, mens der er et overordnet fokus på biodynamiske bobler fra både det eksklusive Champagne-område, men selvfølgelig også varianter som cava og prosecco.

Find Champagne Lounge øst for Apollo

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her