Foto: Thomas Thorgaard Iversen
Mad og drikke

Få Charlotte Lynggaards personlige opskrift på bananbrød

af Emilie Bech Zerlang 10/12/2021
Smykkedesigner Charlotte Lynggaard har udgivet en personlig bog, som er en hyldest til familien og er en inspiration for alle, der ønsker at samle deres egen families minder, traditioner og opskrifter. Her deler Charlotte en af sine yndlingsopskrifter fra bogen.

Smykkedesigner Charlotte Lynggaard er aktuel med en ny bog, som skal hylde hendes familie. 

Bogen hedder 'My Family' og er fyldt med familiebilleder, opskrifter, DIY julepynt, tips til borddækningen samt traditioner, der har fyldt i Lynggaard-familien gennem tiden. 

Vi har fået lov til at dele en af Charlotte Lynggaards personlige favoritopskrifter:

"Bananbrød er en personlig favorit og jeg bager det derfor ofte lørdag morgen. Bananbrødet er ikke for sødt - og er derfor lige velegnet som mellemmåltid på en picnic og som en snack på arbejdet"

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Opskrift: Bananbrød

  • ½ dl olie
  • 200 g sukker
  • 2-3 æg
  • 350 g meget modne bananer
  • 300 g hvedemel
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver 
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk ingefærpulver
  • ½ tsk vaniljesukker
  • ½ dl letmælk
  • 1 spsk kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • ½ tsk stødte nelliker
  • 60 g grofthakkede valnødder (valgfrit)
  • 100 g grofthakket mørk chokolade (valgfrit)
     

Rør olie, sukker og æg sammen. Blend eller mos bananerne og rør massen i ægge-blandingen sammen med mælken. Bland de tørre ingredienser sammen og rør dem i bananblandingen. Hæld dejen i en bageform beklædt med bagepapir. Bag bananbrødet midt i ovnen ved 180°C i ca. 50 min.

Udover at bogen er fyldt med opskrifter og gode tips til blandt andet julen, er det også tænkt som en inspiration for alle, der ønsker at samle deres egen families minder, traditioner og opskrifter, så de altid vil blive husket.

Bogen har været undervej i 2 år og kan købes i alle Ole Lynggaards flagship butikker og online

Foto: PR