grand aioli
Foto: PR
Mad og drikke

Easy Peasy Limone Squeezy udgiver kogebog: Få opskriften på den populære ‘Grand Aioli’

Af Rose Maria Boelsmand 16/08/2023
Det er en ret, der passer til hver sæson og alle smagsløg.

Denne artikel indeholder sponsorerede links.

Man kan efterhånden snart ikke kalde sig selv for ægte Københavner, hvis ikke man har indtaget mindst ét måltid tilberedt af Stine Kirkegaard, der sammen med Ida Ravn står bag det københavnske madoplevelseskoncept Easy Peasy Limone Squeezy.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Idéen bag konceptet, der i daglig tale går under navnet ’Easy Peasy’, er sæsonaktuel, hjemmelavet delemad, inspireret af den måde italienerne tilbereder og deler måltider på. Easy Peasy startede som et hobbyprojekt under pandemien, hvor Stine begyndte at kokkerere derhjemme til familie og venner for at skabe en sans af normalitet i alt det unormale, og sidenhen har det udviklet sig til et populært cateringkoncept som nu har til huse i Kødbyen, ligesom der i oktober 2021 blev tilføjet et lille spisested, køkken og butik i Farimagsgade 6 på Vesterbro, så alle – cateringbehov eller ej – kan få en bid af Easy Peasy Limone Squeezy.

… og det er en bid man gerne vil have. Følger man dem på Instagram, flyder ens feed hurtigt over med hjemmelavet tiramisu, burrata, friterede zucchiniblomster, risotto og spaghetti genovese for ikke at tale om delikat anrettet smør og hjemmebagt focacciabrød.

Det er sikkert også derfor, at der har været efterspørgsel på en kogebog fra kvinderne bag, og nu er dagen endelig kommet, hvor netop en sådan er blevet en realitet.

Easy Peasy-damerne har nemlig den 16. august 2023 sendt kogebogen ’Easy Peasy’ på gaden, som tro mod det velkendte koncept indeholder sæsonbaserede deleretter med få ingredienser, der er nemme at lave og smager skønt. Ud over opskrifter på snacks, små og større retter, salsa og sauce, brød og sødt indeholder ’Easy Peasy’ forslag til, hvordan man sammensætter og forbereder lækre menuer.

Foto: PR
'Easy Peasy' af Stine Kirkegaard og Ida Ravn
Læs mere og køb her

En af opskrifterne, du finder i kogebogen, er den festlige, provencalske deleret, ’Grand Aioli’, som ud over at være let at lave og tiltale de fleste smagsløg, også kan justeres til efter sæson, humør og generelle præferencer.

Grand Aioli fra Easy Peasy Lemon Squeezy
Den provencalske ret fungerer godt til et middagsselskab og i festligt lag. Den spises ofte til jul i Provence, men er god året rundt og kan nemt skale­res op eller ned i størrelse. Aioli passer perfekt til både rå og blancherede grøntsager. Du kan bruge præcis de råvarer, som du kan lide. Tænk over, hvad der er i sæson, for at få det smukkeste fad. Torsken kan sagtens undværes for et vegetarisk alternativ. Grøntsagerne og æggene kan klargøres og tilberedes på forhånd.

Foto: PR

Du skal bruge (til 4 pers.)
400 g torskefilet
4 kartofler
2 store eller 4 små artiskokker
6 perleløg eller salatløg
½ blomkål
1 zucchini
1 citron
2 æg
8 endiveblade (julesalat)
1 bundt radiser
peber
olivenolie
Aioli

Sådan gør du

  • Salt torskefileterne let, og sæt dem til side. Sæt en stor gryde over med saltet vand, men fyld den kun op, så vandet kan dække kartoflerne. Der skal være plads til at dampe de andre grøntsager i en si over kartoflerne, mens de koger.
  • Skyl alle grøntsager. Skræl kartoflerne, og skær stokken og de yderste blade af artiskokkerne. Fjern de yderste lag af løgene. Skær blomkål i buketter og zucchini i kvarte stænger.
  • Når vandet koger, tilføjes kartoflerne. Kogetid afhænger af størrelsen på dine kartofler, så tjek, om de er færdigkogte, ved at stikke en skarp kniv gennem dem. Når de let glider af kniven, er de færdige. Imens kartoflerne koger, sættes en si over gryden. Placer løg, blomkålsbuketter, og zucchini i sien. Kom film over sien, og lad grøntsagerne stå over dampen i 15 minutter. Kog artiskokker sammen med 1/2 halv citron ved i en gryde for sig. Store artiskokker skal koge i ca. 15 minutter, små i ca. 10 minutter. Tag artiskokkerne op, og lad dem dryppe af ved at lade dem ligge ”på hovedet” på papir.
  • Når kartofler, artiskokker og dampede grøntsager er færdige, placeres de på et fad. Behold gryden med kogevand og si på blusset. Placer nu torskefileterne i sien, og damp dem på samme måde som grøntsagerne. Torsken er klar, når den er mælkehvid hele vejen igennem.
  • Kog til sidst æg i 8 minutter i en gryde for sig. Kom dem straks i koldt vand.
  • Kom aioli i en lille skål. Anret torsk på fadet med grøntsagerne. Halver æggene, og kom dem ved. Dryp med lidt olivenolie, og slut af med salt og peber.

Aioli:

  • Hæld æggeblommer, 2 fed hvidløg, citronsaft og dijonsennep og salt i en blender/foodprocessor. Blend det godt sammen, så det bliver en integreret masse.
  • Tilsæt olien i en tynd stråle, lidt ad gangen, mens der blendes/piskes. Fortsæt, indtil mayo’en har en fast konsistens.
  • Smag til med salt, og tilføj ekstra citronskal og lidt saft, hvis du vil have den til at smage af mere.

Lyt til ELLEs podcast 'Klædt På', som er din månedlige podcast om tendenser, strømninger og insiderviden fra modens verden med Mads Emil Grove Møller som vært.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her