Foto: Michael Finch
Mad og drikke

Denne ret går viralt på TikTok - og er perfekt at servere for dine middagsgæster

af Christoffer Mygind Juul 22/09/2022
En ny og uventet ret stormer for tiden gennem TikTok som en hyldest til en af de mest oversete ingredienser. Og den passer perfekt til efterårets middagsselskaber.

Tendenser er ikke kun noget, der gælder tøj, sko og skønhed. Det gælder bestemt også mad og drikkevarer. Her er der særligt et medie, der kan få nogle retter til at gå fra ukendte til allemandseje på ingen tid - nemlig TikTok.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Først var det avocado-toast. Ind kom overnight oats. Så introducerede Emily Mariko os for salmon rice bowl. Og så har charcuteri-brættet henover sommeren gået sin sejrsgang i alle slags afskygninger, hvor skiver af skinke har været foldet som roser og spiselige blomster har gjort det tapas-inspirerede bræt til en uventet æstetisk forret.

Nu tyder det på, at det kendte ost- og pølsebræt har fået stærk konkurrence af et andet slags bræt med en noget uventet hovedingrediens.

For med 25 millioner visninger tyder hashtagget #butterboard på, at du godt kan begynde at (gen)finde din kærlighed til smør og give det den opmærksomhed, det virkelig fortjener.

Det er særligt en video af australske Michael Finch, der har fået folk til at stoppe deres endeløse scrolling. Han har delt et smukt bræt, hvor smørbunden bliver parret med gedeost, abrikossyltetøj, tørrede abrikoser, trøffelhonning og til sidst toppet med friske blomster. Og det ser overraskende indbydende ud.

@michaelfinch My take on the viral #butterboard what would you put on yours?! IB: @Justine Doiron ♬ original sound - Michael Finch

Selvom det umiddelbart ikke er Michael Finch, der står bag idéen, er det hans video, der hurtigt er blevet en af de mest likede. Siden har trenden spredt sig som en steppebrand gennem TikTok og ud i køkkenerne, og flere følger trop.

Det er ikke underligt, for det er en nem måde at skabe en en spændende velkomstsnack på. Og så er mulighederne for lækre toppings uendelige. For hvad passer ikke til smør?

Se nogle af de seneste kreative videoer med det indbydende smørbræt herunder, hvor alt fra figner og citronskal til stegt serranoskinke og nødder gør smørbrættet indbydende og smagfuldt.

@themodernnonna A Butter Board IS THE MOST BRILLIANT IDEA I Have Ever Come Across ? IB: @justine_snacks #butter #butterboard #fyp ♬ original sound - THEMODERNNONNA
@zaynahsbakes I keep seeing butter boards on my feed so I had to give this one a go! The viral butter board trend but of course with a desi twist ? #butterboard #desibutterboard #butter #asianbutterboard #desi #zaynahsbakes ♬ Still Strange (feat. Priya Ragu & Sainte Ezekiel) - Oddisee
@foodmymuse All I will say is @Justine Doiron you are an evil genius and my #butter loving heart thanks you. #butterboards #butterboard #salsamacha #recipes ♬ original sound - Nadia Aidi
@ainttooproudtomeg Have you tried the #butterboard trend inspired by @justine_snacks @Justine Doiron and Joshua McFadden #learnfromme #foodtok #feedfeed #butterboards #butter @ainttooproudtomeg ♬ Take My Breath Away - EZI

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her