Daalder
Foto: PR
Mad og drikke

Den er blandt de 50 bedste i verden: Nu indtager hollandsk michelinrestaurant Tivoli

af Christoffer Mygind Juul 17/10/2023
Den originale restaurant er blandt andet blevet rost for sin prisvenlige michelinmad

Når du ikke kan komme til maden, må maden komme til dig. Det gør den lige nu hele vejen fra Holland – i hvert fald hvis du lægger vejen forbi Tivoli.

Her har den hollandske michelinrestaurant Daalder nemlig indtaget den ikoniske Japanske Pergola med en pop up-restaurant, der de næste par uger byder på både frokost- og aftenmenuer af den kvalitet, som den originale restaurant i Amsterdam er blevet internationalt kendt for.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Her åbnede chefkok Dennis Huawë Daalder i 2016 med drømmen og at skabe en gourmetoplevelse uden hvide duge og snobbede fornemmelser, hvor maden skulle være kreativ, af høj kvalitet og trække på chefkokkens maluckanske rødder.

Foto: PR
Daalder i Amsterdam er indrettet med et væld af farver og kunst.

Den konstellation skaffede i 2021 Dennis Huawës første michelinstjerne, og siden er restauranten i Amsterdams Noord-distrikt blevet rost for sin mad til forholdsvis overkommelige priser i forhold til andre michelinrestauranter.

Og nu kan du altså opleve Daalders innovative madlavning i København, hvor du frem til 5. november kan gå ombord i den 9-retters frokostmenu eller den 11-retters aftenmenu.

Foto: PR
Østers serveret i guldskal er blandt en af retterne,

Smag blandt andet Dennis Huawës fortolkning af sine store guilty pleasure, Fish & Chips i miniatureformat, en amouce-bouce lavet på peanutbutter med hele 32 ingredienser, siciliansk fregola-pasta med blæksprutte og due med kumquat.

For ikke at glemme en af desserterne, der er restaurantens helt egen version af den klassiske, hollandske Stroofpwafel, der traditionelt set bruges som låg på en kop kaffe for at blive lunet og blødgjort til den perfekte søde snack.

Foto: PR
En af de første serveringer er en peanutcreme lavet med 32 ingredienser.

Der altså skruet op for indtryk, hvad gælder både syn og smag, for ambitionerne er mindst ligeså høje som håndværket.

Frokostmenuen i Tivoli starter ved 900 kroner pr. person, mens aftenmenuen kan nydes for 1.350 kroner pr. person. Det er altså lidt af et greb i lommen, der skal til, men til gengæld går du derfra med en madoplevelse af international topklasse.

ELLE var inviteret af Daalder.

Lyt til ELLEs podcast 'Klædt På', som er din månedlige podcast om tendenser, strømninger og insiderviden fra modens verden med Mads Emil Grove Møller som vært.


Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her