gode frokostrestauranter i københavn
Foto: Cafe Stadion
Mad og drikke

De 25 bedste frokoststeder i København

Af Redaktionen 14/02/2022
At gå ud og spise en god frokost er den ultimative selvforkælelse, men det kan være en jungle at finde det hel rette sted. Vi har samlet 25 favoritter her

Det bugner af lækre spisesteder i vores dejlige hovedstad. Frokostklassikere såvel som nyfortolkninger serveres i hyggelige omgivelser, men hvor ligger de bedste frokoststeder i København?

Er du til smørrebrød, salat, ramen eller tatar? Hvad end dit hjerte begærer, så findes der gode frokoststeder over alt i København, hvis madscene kun bliver bedre og bedre for hvert år.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Vi har været på jagt efter de bedste frokoststeder i København, og vi tør roligt sige, at der er mange gode bud. København er selvfølgelig kendt for sin højtbelagte smørrebrød, som vi elsker, men også det franske, asiatiske og japanske køkken er velrepræsenteret på frokostkortene i København. Se nogle af vores favoritter herunder.

Omar
På Nørrebro finder du Restaurant Omar, hvor du til frokost kan få fire serveringer til den nette sum af 180 kroner per snude. Forvent solid og simpel mad som lækker svampetoast, cremet stracciatella eller stegt torsk.

Hvor: Refnæsgade 32, 2200 København N. Se mere her.

Foto: Omar

Pastis
Den franske bistro på Gothersgade er uundgåelig på den københavnske madscene. Og med rette. Du kan nyde salater, skalddyr og bøffer eller gå all in på det franske køkken med foie gras, snegle og kalvebrisler.

Hvor: Gothersgade 52, 1123 København K. Se mere her.

Foto: Pastis

Les Trois Cochons
På hej-hej-gaden Værnedamsvej (hvis ene side af fortovet ligger på Frederiksberg, mens du hos genboen er på Vesterbro) ligger Cofocos Les Trois Cochons, der betyder de tre små grise. Her spiser du gode, franske klassikere i særdeles Instagram-venlige omgivelser. Nyd en salat, en skøn croque madame eller gå all in med et skaldyrsfad.

Hvor: Værnedamsvej 10, 1619 Køvenhavn V. Se mere her.

Foto: Cofoco

Les Voyageurs
Er du til fransk hyggestemning og en vellavet chèvre chaud, skal du lægge vejen forbi. "Kvarteret er lidt gemt, selv om det er midt i København K. Jeg kalder det for det nye Marais. Det har potentiale," fortalte ejer Julie Sascha Lee Dann til ELLE i 2019.

Hvor: Holbergsgade 9, 1057 København K. Se mere her.

Foto: Les Voyageurs

Bottega Barlie
På den lokale favorit Bottega Barlie serverers simple retter og udsøgt vin inspireret af Middelhavet. Menuen skifter hele tiden, men et bud på din frokost kunne være en svampetoast eller tostados.

Hvor: Fredericiagade 78, 1310 København K. Se mere her.

Foto: Bottega Barlie

Restaurant Kronborg
Leder du efter helt klassisk, dansk smørrebrød, finder du stort set ikke bedre steder end Restaurant Kronborg. Her er det helt, som du kender det - men af allerhøjeste kvalitet af råvarer og service. Sørg altid for at booke bord i forvejen, for det er stort set ikke til at få bord uden bordbestilling.

Hvor: Brolæggerstræde 12, 1211 København K. Se mere her.

Foto: Restaurant Kronborg

Orangeriet
Omgivelserne hos Orangeriet ville i princippet være grund nok til besøg i sig selv, men heldigvis er maden det også. Gå med et stykke smørrebrød, eller frokostmenuen bestående af tre retter som fx hummer, and og nøddetærte.

Hvor: Kongens Have/Kronprinsessegade 13, 1306 København K. Se mere her.

Foto: Orangeriet

Sokkelund
Over for Frederiksberg Have ligger en af byens bedste bistroer. Du kan næsten ikke gå galt med det klassiske menukort, gå med en salat eller et stykke mad. Er du sulten efter en gedigen frokostburger, fås den ikke meget bedre end her.

Hvor: Smallegade 36, 2000 Frederiksberg. Se mere her.

Foto: Sokkelund

Slurp Ramen Joint
Hos Slurp Ramen Joint er hovedattraktionen, som navnet antyder, den japanske miso-suppe med en masse lækre toppings som både grøntsager, kød og æg. Foruden ramen serverer de også et lille udvalg af sides som koreansk kylling og kimchi.

Hvor: Nansensgade 90, 1366 Se mere her.

Foto: Slurp

Café Stadion
Hvor der får lå en gammel fodboldbodega, ligger i dag det hyggeligste samlingspunkt for mad- og vinelskere. Særligt de små deleretter, der er sammensat af få, men gode råvarer, der virkelig gør sig godt til frokosten.

Hvor: Nørre Allé 27, 2200 København N. Læs mere her.

Foto: Café Stadion

District Tonkin
Her er stedet, hvis du leder efter vietnamesisk streetfood som sprøde bahn mi og friske nuddelsalater. Det er spækket med grønt, det er spicy (hvis du ønsker det) og det er fyldt med smag.

Hvor: Store Kongensgade 71, 1264 København K, Vesterbrogade 56, 1620 København V og Nytorv 3 1450 København K. Se mere her.

Foto: District Tonkin

Sonny
God mad, gode råvarer, god stemning. Når du står i den "kedelige" ende af Strøget og tror, der er langt til alt, kommer du i tanke om dine venner på Sonny. Salat eller smørrebrød. Ikke så meget palaver. Nyd en hjemmelavet lemonade med timian eller passionsfrugt ved siden af.

Hvor: Rådhusstræde 5, 1466 København K. Se mere her.

Foto: Sonny

Dzidra
Den lille café, der samtidig også fungerer som udstillingssted, har ikke en fast menu, men serverer nyt hver uge. Det er som regel hjemlig mad med et lille tvist, der gør, at du helt sikkert vil komme igen.

Hvor: Baldersgade 8, 2200 København N. Se mere her.

Foto: Dzidra

Otto
Hos Otto finder du et bredt udvalg af napolitanske pizzaer. De er pizza, der er karakteriseret af en tynd, blød bund og en luftig skorpe. De tre restauranter interimistisk indrettet, men egner sig godt til en hurtig, lækker frokost.

Hvor: Værnedamsvej 18, 1619 København V, Godthåbsvej 10, 2000 Frederiksberg & Strandlodsvej 15, 2300 København S. Læs mere her.

Foto: Otto

Popl
Da Noma under første lockdown skabte nogle af de mest hypede burgere i byen, som folk stod i kø i timevis for at få, var det så succesfuldt, at de valgte at gøre det permanent med burgerbaren Popl. Her får du nogle af de mest sprøde, smagfulde og saftige burgere i byen.

Hvor: Strandgade 108, 1401 København K. Læs mere her.

Foto: Popl

Apollo
I smukke omgivelser, på Kunsthal Charlottenborg, serverer modebranchens favoritkok Frederik Bille Brahe lækker og ikke mindst smuk mad. Serveringerne er delikate, men ubesværende, og alle ingredienser taler sin sag i retten.

Hvor: Nyhavn 2, 1051 København K. Se mere her.

Foto: Apollo Bar

Dyrehaven
På Dyrehaven på Vesterbro bliver der lavet god mad uden så mange dikkedarer og til en ganske fornuftig pris. Nyd de veltilberedte (og velproportionerede) stykker smørrebrød - særligt deres hønesalat er et besøg værd i sig selv. Vi anbefaler, at du skyller ned med lemonaden.

Hvor: Sønder Boulevard 72, 1720 København V. Se mere her.

Foto: Dyrehaven

Atelier September
Den lille café på Gothersgade er mest kendt for byens mest Instagrammede avocadomad, men Frederik Bille Brahe, som står bag, serverer også andet end smørblød avocado på knasende rugbrød. Måske en ærtesalat eller yogurt med sqaush.

Hvor: Gothersgade 30, 1123 København K. Se mere her.

Foto Atelier September

Mahalle
Mahalle er en ener. Her serveres retter fra det libanesiske køkken, og du kan udfordre dine smagsløg med retter, du aldrig har smagt før. Snyd ikke dig selv for halloumisalaten (fladbrød med hummus, avocado og granatæbler) eller myntelemonaden.

Hvor: Birkegade 6 og Nørrebrogade 51, 2200 København N, Nansensgade 66, 1366 København K, Fiolstræde 18, 1171 København K og Rolighedsvej 15, 1958 Frederiksberg. Se mere her.

Foto: Mahalle

Hotel Sanders
Hotel Sanders er ikke bare for de overnattende gæster - københavnere er nemlig og mere end velkomne til at spise deres frokost i de lækre omgivelser. Bestil en masse små retter fra kortet og del dem med din frokostmakker - og nyd de betagende omgivelser.

Hvor: Tordenskjoldsgade 15, 1055 København K. Se mere her.

Foto: Hotel Sanders

Restaurant Schønnemann
Hos Schønnemann i Indre By har man serveret klassisk, dansk frokst siden 1877. Her får du (måske) Københavns bedste smørrebrød, og den skylles gerne ned med både øl og snaps. Du sidder side om side med turister, men så kan du jo passende lære dem om remoulade og stjerneskud. Husk at booke bord - alle vil på Schønnemann.

Hvor: Hauser Plads 16, 1127 København K. Se mere her.

Foto: Restaurant Schønnemann

Helges Ost
Navnet siger næsten sig selv. For her finder du nemlig et bredt udvalg af lækre oste fra hele verden, som du kan bestille med hjem og til mad ud af huset sammen med brød og lækre pestoer og andet tilbehør.

Hvor: Værnedamsvej 9, 1819 Frederiksberg C. Se mere her.

Foto: Helges Ost

Baby Babbo
Fra hjemmelavet pasta og fyldige salater til napolitanske pizzaer og sprøde sandwiches. Hos Baby Babbo er der garanteret mad med kærlighed og god stemning fra frokost og helt til de lukker sent om aftenen.

Hvor: Godthåbsvej 62, 2000 Frederiksberg. Læs mere her.

Foto: Baby Babbo

Amar
Her kan du forvente solidt bagværk og god mad efter årstidernes gøren og laden. Gode grøntsager på lækre madder er blandt noget noget af det, du kan forvente af denne lille perle.

Hvor: Strandlodsvej 11B, 2300 København S. Læs mere her.

Foto: Amar

Il Buco
Restauranten på Islands Brygge specialiserer sig i lokal, økologisk mad af danske råvarer med italiensk inspiration. Forvent derfor retter som risotto, ragu og lækker pasta.

Hvor: Njalsgade 19C, 2300 København S. Læs mere her.

Foto: Il Buco

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her