Foto: Bar La Una
Mad og drikke

De 20 bedste restauranter i København

af Christoffer Mygind Juul 11/03/2022
Vi guider til nogle af hovedstadens bedste middagsrestauranter, hvor mad, omgivelser og service går op i en højere enhed.

Uanset anledning er det altid en god idé med et restaurantbesøg. Men hvad skal du vælge af restauranter i København, hvis du skal ud og nyde en lækker middag? Udvalget er bredt og mulighederne mange, så vi har udvalgt nogle af vores yndlingsrestauranter i hovedstaden her.

Fra tacos og vegetarisk til pasta og asiatisk 

Over de seneste år har maden for alvor indtaget København med storm og har gjort hovedstaden til et madmekka uden lige, hvor du kan finde alt, hvad du craver. Om du skal have en hurtig middag midt på ugen, have femretters gourmetmiddag eller dele en masse småretter, så kan du finde det uden problemer. 

Vi har udvalgt vores favoritter, så du ikke behøver lede selv. Se alle 20 restauranter i tilfældig rækkefølge herunder. 

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

1. Fiskebaren

Fiskebaren i Kødbyen er efterhånden en institution i sig selv, og med ganske god grund. Her får du nemlig, som navnet antyder, retter med fisk og skaldyr af høj kvalitet sammen med et bredt udvalg af lækre vine, der er perfekte at nyde på Flæsketorvet i solen en sommerdag.

Hvor: Flæsketorvet 100, 1711 København V

Foto: Kødbyens Fiskebar

2. Cicchetti

Den lille restaurant på Nørrebro er opkaldt efter det italienske ord for salte snacks og små, lækre retter, der ofte nydes sammen med et godt glas vin. Så det er naturligvis, hvad du får her, hvor menuen skifter fra dag til dag, og maden danner rammen om et lille stykke Italien i den travle bydel.

Hvor: Nørrebrogade 56, 2200 København N

Foto: Cicchetti

3.  Mangia

En anden italiener i København er restauranten Mangia på Vesterbro, der er særligt kendt for deres få, men gode pastaretter. Her er stemningen høj og uformel, mens maden er klassisk italiensk med et moderne islæt. Perfekt til både større selskaber og til to personer.

Hvor: Bagerstræde 9, 1617 København V

Foto: Mangia

4. Propaganda

Lige ved den ikoniske mælkebue ved Hovedbanegården ligger Propaganda, der åbnede sidste år i Spaghetterias gamle lokaler. Den tidligere Noma-kok Youra Kim står i køkkenet og forkæler dine smagsløg med koreanske retter, som du kan skylle ned med lækker naturvin.

Hvor: Vester Farimagsgade 2, 1606 København V

Foto: Propaganda

5. Nærvær

Kompromisløs kvalitet og afslappende omgivelser er sådan, Nærvær selv beskriver restauranten, der ligger med udsigt ud til havnen ind mod Nyhavn. Maden er inspireret af Middelhavsområdet og har et særligt fokus på fisk og grønt i sæson. Særligt om sommeren er der fyldt med liv på den store terrasse, der ligger ud til promenaden.

Hvor: Strandgade 87 E, 1401 København

Foto: Nærvær

6. Delphine

Vi bliver i Middelhavsområdet, men rykker til Vesterbro, hvor Cofocos nyeste skud på stammen, Delphine, holder til. De store og lyse lokaler har du sikkert allerede set på Instagram sammen med de friske retter serveret på farverige tallerkner, der med det samme transporterer dig til de det græske øhav en varm sommerdag. 

Hvor: Vesterbrogade 40, 1620 København V

Foto: Delphine

7. Baka d’Busk

Den vegetariske restaurant og bistro på Rantzausgade er hurtigt blevet en Nørrebro-favorit for lokale, der ikke spiser kød. Og det er forståeligt, for på Baka d'Busk får du smukke og veltilberedte grøntsagsretter uden så mange dikkedarer, mens naturvin sørger for, du ikke tørster - det hele til skarpe priser i forhold til kvaliteten.

Hvor: Rantzausgade 44, 2200 København N

Foto: Baka d'Busk

8. Theo

Det er ikke længe siden, at Theo åbnede sine døre for sultne gæster i hjertet af København, men de har allerede høstet masser af ros. Med inspiration fra små bistroer i Barcelona, London og Paris serverer de moderne versioner af europæiske retter. Og så kan du vælge en syvretters servering til bare 400 kroner.

Hvor: Skindergade 29, 1159 København K

Foto: Theo

9. Restaurant Tolv

Med ønsket om at støtte lokale landbrug på Sjælland, der til gengæld kan levere friskhøstet grønt, er Restaurant 12 på Vesterbro genåbnet med nyt koncept og nyt køkkenhold. Der er dog intet fast tema for maden, som bliver tilpasset årstiderne, og derfor kan du få alt fra lækker sortfodsskinke og østers til bouillabaisse og årstidens bær. 

Hvor: Enghave Plads. 12, mf, 1670 København V

Foto: Restaurant Tolv

10. Esmée

På Kongens Nytov ligger Esmée i Geists gamle lokaler. Her bliver fransk luksus forenet med lækker comfortfood i smukke omgivelser. Her er ingen fast menu, så du kan vælge frit mellem alt, du vil have fra a la carte-kortet. Og med upbeat loungemusik og en dedikeret cocktailbar kan Esmée være startskuddet til en sjov fredag.

Hvor: Kongens Nytorv 8, 1050 København K

Foto: Restaurant Esmée

11. Safari

Omgivelserne er hyggelige, priserne skarpe og maden simpel og frisk på Safari, som er åbnet af folkene, der også står bag en anden Nørrebro-favorit, Omar. Det enkle menukort byder på blandet romesco, blød kartoffelcreme, muslingeblanquette eller oksekæbe, og for bare 325 kroner får du otte serveringer. 

Hvor: Baggesensgade 9, 2200 København N

Foto: Safari

12. ØsterGro

Du skal vide, at det er der, ØsterGro, for du kan ikke se det fra gaden. ØsterGro er nemlig en såkaldt tagfarm på Ydre Østerbro, der dyrker sine egne grøntsager og arbejder ud fra et lokalt og fællesskabsorienteret princip om mad og økologi. Derfor kan du forvente fællesspisning ved langborde i det smukke drivhus på toppen af København med mad, du ved, hvor kommer fra.

Hvor: Æbeløgade 4, 2100 København Ø

Foto: ØsterGro

13. Fovl

På et hjørne i Nordvest ligger den lille perle Fovl, der om dagen fungerer som minibageri med morgenslabberas, og om aftenen byder på et småt men godt udvalg af sæsonbetonede snacks og små retter med for eksempel ansjoser, stracciatella, bagte figner og artiskokker. Men menuen skifter ugentlig, så hold øje med deres Instagram, hvor den altid bliver lagt op.

Hvor: Sneppevej 2, 2400 København NV

Foto: Fovl

14. Friheden

Stemningen er altid afslappet på Friheden, som ligger ved den livlige Grønne Sti og Nørrebro Skatepark. Her kan du forvente simpel og velsmagende mad sammen med et bredt udvalg af naturvin eller en håndbajer til 30 kroner, hvis du er mere til det. Kig forbi en solskinsdag og få et glas ude foran og mærk den gode stemning.

Hvor: Esromgade 15, 1 1, 2200 København N

Foto: Friheden

15. Sanchez

Det er moderne fortolkninger af ægte, mexikansk mad tilsat et snert af nordisk, der fylder menuen på Sanchez. Det er den tidligere Noma-kok Rosio Sànchez, der står bag restauranten, der på kort tid har opnået international anerkendelse for sine smagfulde tacos, der hylder den latinamerikanske kulturarv.

Hvor: Istedgade 60, 1650 København V

Foto: Sanchez

16. Mêlée

Mêlée ligger i Frederiksbergs lokale latinerkvarter og serverer bistromad med kant og personlighed med inspiration fra det franske køkken. Gå med en af de faste retter på menuen som tartar, onglet eller comté, eller vælg fra dagerns tavleretter, der kan byde på alt fra jomfruhummer til foie gras.

Hvor: Martensens Allé 16, 1828 Frederiksberg

17. Donda

Midt på Christianshavn kan du få smagen af Latinamerika på spisestedet Donda, der åbnede i 2019. Her tilberedes der i det åbne køkken frisk fisk og skaldyr sammen med sæsonens grønt over kul. Vær klar på at dele, for hele menuen serveres family-style, hvor man for 495 kroner kommer igennem hele menukortet på én aften.

Hvor: Strandgade 20, 1401 København

Foto: Donda

18. Jatak

Jatak nåede knap nok at åbne, før restauranten blev lagt ned af sultne madentusiaster, der ville booke bord efter stjernekokken René Redzepi postede et billede af en dessert derfra. Og noget tyder på, at de ivrige gæster ikke bliver skuffet, for der er kredset om detaljerne på den lille restaurant, hvis menu er inspireret ud fra køkkenholdets forskellige kulturarv.

Hvor: Rantzausgade 39, 2200 København N

Foto: Jatak

19. Bar La Una

Det er ikke nødvendigvis kun hovedretten, der er stjernen på menuen. På den intime Bar La Una på Vesterbro er det særligt deres version af den klassiske dessert Tiramisu, der er værd at sætte tænderne i. Små lækre, barserveringer udgør størstedelen af menukortet, der er perfekt til deling over en flaske vin mellem venner.

Hvor: Oehlenschlægersgade 53A, 1663 København

 

Foto: Bar La Una

20. Babylon

Ud til Søerne i København ligger en af byens mest ikoniske bygninger, Søpavillonen, der i dag huser restauranten Babylon. Restauranten er særlig kendt for deres retter med frisk fisk og deres smukke skaldyrserveringer. Og så er restaurantens terrasse på vandet perfekt til en lækker frokost og iskold rosé på en varm sommerdag.

Foto: Babylon

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2022-05-17/arket-.png

Arket, 490 kr.

Køb her
/2022-05-17/gannishorts.png

Ganni, 1.400 kr. 

Køb her
/2022-05-17/costop.png

Cos, 320 kr. 

Køb her
/2022-05-17/arket.jpg

Arket, 490 kr. 

Køb her
/2022-05-17/guccimiinto.jpg

Gucci, Boozt, 2.090 kr. 

Køb her
/2022-05-17/esteelaudersephora.png

Estée Lauder, Sephora, 280 kr. 

Køb her
/2022-05-17/coskjole.png

Cos, 790 kr. 

Køb her
/2022-05-17/andotherstoriesballerina.png

And Other Stories, 650 kr. 

Køb her
/2022-05-17/ganniblazer.png

Ganni, 2.500 kr. 

Køb her
/2022-05-17/chanelmatas.jpg

Chanel, Matas, 380 kr. 

Køb her
/2022-05-17/ecooking.png

Ecooking, 240kr. 

Køb her
/2022-05-17/ginatricotbukser.png

Gina Tricot, 250 kr. 

Køb her
/2022-05-17/junabahne.png

Juna, Bahne, 750 kr. 

Køb her
/2022-05-17/hmtop.png

H&M, 180 kr. 

Køb her
/2022-05-17/framacareofcarl.png

Frama, Care Of Carl, 280 kr. 

Køb her
/2022-05-17/remainboozt.png

Remain Birger Christensen, 900 kr. 

Køb her
/2022-05-17/weekdayjeans.png

Weekday, 400 kr. 

Køb her
/2022-05-17/pernillecorydon.jpg

Pernille Corydon, 400 kr. 

Køb her
/2022-05-17/haykitchenone.jpg

Hay, Kitchenone, 400 kr. 

Køb her
/2022-05-17/hmtaske.png

H&M, 350 kr. 

Køb her
/2022-05-17/weekendbymaxmaraboozt.png

Weekend By Max Mara, Boozt, 1.700 kr. 

Køb her