Foto: Touchstone Pictures
Mad og drikke

6 brugbare tips til den ultimative sommer-cocktail

af Rose Maria Boelsmand 15/07/2021
Intet smager så meget af sommer som en cocktail, der er velafstemt, forførende og ikke mindst iskold. Men hvordan mestrer du cocktail-kunsten selv? Stifterne bag Aeris Cocktails deler her deres bedste tips.

Nik Neubauer har gastronomi i blodet. I Hannover, hvor han er født, ejede hans farfar flere restauranter, barer og hoteller, og Nik har været en del af branchen, siden han var 17 år. På et tidspunkt flyttede han til Barcelona og åbnede sin egen cocktailbar, og her kom Dia Jovanovic ind i billedet.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Nik serverede en Brown Butter Old Fashioned for hende, selv om hun påstod, at det ikke var en drink for hende. Men Niks version fik hende til at ændre mening:

”Den var silkeblød og smagte næsten af creme brulé,” fortæller hun.

I dag er det hendes yndlingsdrink, og den er også blevet en fast del af drinkssortimentet hos Aeris Cocktails, som parret etablerede i januar 2021. Han står for opskrifterne, og hun står for markedsføring. Og passionen? Den har de begge to. Nik har altid elsket at eksperimentere, og Dia, ja, hun er svært glad for at konsumere, og dermed går det hele lige op.

Læs med her, hvor parret giver deres bedste råd til den perfekte sommer-cocktail

1. Find balancen
Som med så meget andet handler cocktails om balance og præference. Hvis du mestrer at balancere din cocktail, findes der ikke nogen grænser for, hvad du kan skabe. Men det betaler sig at eksperimentere med smagskontraster. Du kan for eksempel introducere chili i en sød drink for at bryde sødmen med et spicy indslag.

Foto: Kavian Borhani
De firkantede flasker er næsten blevet synonym med Aeris' kvalitets-cocktails.

2. Less is more
Vær forsigtig med at blande for mange forskellige spiritus i én drink. ’Less is more’. Lad den spiritus, du vælger, være stjernen i showet, og arbejd rundt om den. Pas også på med at blande for meget sukker i dine drinks. Det
gør dem sjældent bedre.

3. Vær kræsen
Brug altid spiritus af god kvalitet, og fokuser på gode råvarer og ingredienser. Kvalitet er noget, man ikke bør gå på kompromis med. Det er vigtigt at huske, at de bedste cocktails er indbegrebet af kvalitet og nydelse og ikke kvantitet. Selvfølgelig kan du blande cocktails med billig sprut, men du kan ikke forvente et godt resultat, når ingredienserne er under middel. Desuden kan du risikere at få langt værre tømmermænd af billig spiritus, og det er aldrig det værd.

Foto: Kavian Borhani
Dia Jovanovic og Nik Neubauer stiftede Aeris Cocktails sammen i januar 2021. Sammen driver de nu virksomheden, som sælger friske, færdiglavede kvalitetscocktails i portionsflasker.

4. Husk altid is.
Hvis du har mulighed for at afkøle dine glas på forhånd, så gør det. En tur i fryseren gør forskellen. Det har betydning for, hvordan drinken udvikler sig og fortyndes i glasset: Hvis det er afkølet, og ingredienserne er kolde, og du har rigeligt med isterninger i dit glas, så undgår du, at drinken bliver ’vandet’, da kulden er med til at holde sammen på den. Brug altid isterninger frem for knust is, da knust is kun fylder og fortynder drinken.

Den bedste sommer-cocktail er ifølge Dia og Nik en 'Piccante'

Sådan gør du:

  • Pres forsigtigt 2 cm chili med en støder i en shaker sammen med 12 korianderblade.
  • Tilføj 1/3 dl frisk limejuice, 1/4 agavesirup (rørt op med en anelse vand) og til sidst 2/3 dl god tequila.
  • Tilføj isterninger, ryst shakeren og si drinken over isterninger i et smukt glas.
  • Pynt din cocktail med toppen af chillien.

5. Shaken not stirred
Når du skal blande din egen cocktail, så glem ikke at researche på forhånd. Der er nemlig forskel på, om cocktails skal rystes eller røres. Man skal eksempelvis shake en Espresso Martini og røre en Negroni.

6. Det sidste touch
Glem ikke at give dine drinks et tvist. For en del cocktails gør olien fra citrusfrugter en enorm forskel for drinksoplevelsen. Til en Whiskey Sour anbefaler vi at servere med et tvist af citron, og et tvist af appelsinskal til en Negroni eller Old Fashioned. Og husk altid at servere din cocktail i et smukt glas: En cocktail skal altid emme lidt af extravaganza.

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her