#bryllupthebook Planlægger du bryllup? Så skal denne bog på toppen af din ønskeliste

Fra venstre: Catrine Widunok Wichmand, Christine Egholm, Emily Salomon, Christina Dueholm

Hvis du lige nu står og panikker lidt over at skulle planlægge det, der ikke blot er en fest, men dit livs fest, så kan det nok være, at angstens små svedperler begynder at piple frem på panden.

For hvordan får man barberet den uendelige gæsteliste til et passende antal, og hvornår skal du gå på kompromis med dine drømme om "det perfekte bryllup", hvis manden i dit liv har en anden drøm om scenariet? Og hvordan ved du egentligt, hvilken brudekjole, der passer til din kropsform - og skal den absolut være skæddersyet specielt til dig, eller kan man også se stålende ud i en kjole, der er fundet på udsalg? 

... Og så er der det med alle de traditioner, man som brudepar skal igennem, inden man for alvor kan kalde sig "rette ægtefolk". For hvordan er det ny lige med noget, noget gammelt, noget lånt og noget blåt? Og hvorfor skal gommens sokker klippes? Sover man sammen inden brylluppet? Og hvad udgør en god polterabend? 

Javist, den vordende brud har mange ting at tumle med - udover sin ægtepagt og den ægteskabserklæring, der skal udfyldes med NemID. Og det kræver rådføring med eksperter og mange tjeklister for at få det hele til at spille på den store dag. 

Det ved de fire veninder Emily Salomon, Christina Dueholm, Christine Egholm og Catrine Widunok Wichmand om nogen. De har nemlig alle indenfor de sidste to år deltaget i hinandens meget forskellige, men ikke desto mindre veleksekverede bryllupper - og alt hvad der ellers hører til af optakter og efterslæb til ceramonien. 

Alle fire 'hustruer' er meget bevidste om æstetik og visuelle udtryk, der i hverdagen kommer til udtryk på de blogdomæner, der med tiden er blevet deres levebrød. Derfor blev der heller ikke sparet på de visuelle virkemidler til deres bryllupper, der blev holdt med alt fra silkbuffet til vielse i en dansk vinmark og fest i Italien, og alle de erfaringer, de hver har samlet i deres bryllupsforberedelser har de skrevet ned, og samlet i bogen "Bryllup: Something old, something new, something..."

I videoen nedenfor kan du høre Emily, Christina, Christine og Catrine fortælle om bryllupsbogen, der netop er udkommet (og måske skal ligge under juletræet i år til dig, eller din veninde, der skal giftes). 

Interview: Rose Maria Boelsmand

Video & klip: Kavian Borhani

"Bryllup: Something old, something new, something..." koster 249 kr. (vejledende udsalgspris) og kan købes i boghandlere landet over samt online.