Fem minutter med Bogaktuelle Sarah Skarum: ”Min bog er til alle, der har lyst til mere overskud i julen”

Foto: Asger Ladefoged
Lige inden december for alvor tog fart udkom journalist på Politiken Sarah Skarums ’Julebog’, der som navnet afslører, handler om jul. I bogen deler jule-entusiasten bl.a. sine bedste opskrifter (og dem vil du gerne have fingrene i) samt hendes bedste tips til en jul uden stress.  I den anledning spurgte vi hende om ... 
 
Hvem henvender din bog sig primært til?
"Bogen har to dele: Den første del handler om at overveje, hvilken jul der gør en lykkelig og så at planlægge den, så man får tid og overskud til at nyde den - og så en række opskrifter på alt, jeg synes, man har brug for til jul: småkager, konfekt, julemiddagen, julefrokosten. Så alle, der har lyst til mere overskud og ribbenstegssandwich i julen."
 
Har du altid været jule-entusiast?
"Ja! Årets hyggeligste dag er 25. dec. i nattøj, og sådan har det været siden min barndom. Hvem kan andet end at elske det?"
 
 
Hvilke forretninger ligger fast på din jule-indkøbsrute?
"Min lokale boghandler Thiemers Magasin, fordi jeg elsker at få og give bøger. Rikke, der har boghandelen, er dygtig til at komme med gode forslag. Kunst og Køkkentøj, som jeg har købt køkkenting i gennem de sidste tyve år. Alt i den butik er god kvalitet. Jeg har også et blødt punkt for plaider (læs: jeg kan ikke styre det, så jeg har aftalt med mig selv, at jeg kun må købe plaider i udlandet), men ellers ville jeg gå i Skjalm P. og ae noget uld. Nørgaards butikker, enten på Strøget, hvor jeg elsker ekspedienterne eller min lokale i Tullinsgade: det er begavet basic, der for tiden har fået et interessant designløft. Royal Copenhagen, fordi jeg elsker pæne morgenborde, og deres små fade er ALTID gode gaver. Og så Cph-Tokyo, der sælger japanske varer. Smukke kimonoer, fine skåle, kopper, alt muligt dims, man ikke anede, man savnede. Og Taeko på Gothersgade, der også er japansk, og meget rimelig i pris for virkelig pæne ting: her kan man altid finde en lille ting til en veninde, der egentligt ikke skulle have en gave."
 
Psst … i ELLEs decembernummer, der er på gaden nu, deler Sarah Skarum mange flere juletips!