Foto: Kavian Borhani
Kunst, bøger og musik

Rapperen FVN: “Havde jeg været en mand, havde det nok været anderledes”

af Christoffer Mygind Juul 2/06/2022
Energien var høj og janteloven smidt overbord, da vi mødte rap-talentet FVN på Northside Festival efter hendes koncert.

Det hele handler om at være en badass bitch for den danske rapper FVN, der laver sin hårdtslående hiphop for at sprede budskabet om selvtillid og selvkærlighed. Både for sig selv og dem, der lytter med. Men hendes engelsksprogede hiphop har ikke altid været helt nem at få igennem med en musikbranche, hvor det kan føles, som om der er mere plads til mænd end kvinder.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Vi mødte rapperen fra Amager, der i 2021 blev nomineret til 'Årets nye navn' ved Gaffa-prisen, efter hendes koncert på Northside for at høre mere om, hvor hendes selvtillid kommer fra, hvordan den danske musikbranche har taget imod hende og ikke mindst om at owne sit stjernetegn.

Med min musik vil jeg gerne have, at alle, der hører det, får det godt af det. Og det er ligemeget, hvem du er, hvordan du ser ud, eller hvad du laver til hverdag. Når du sætter FVN på, vil jeg have, at du har det fantastisk. Og når jeg har det fantastisk, er det, jeg føler mig uovervindelig. Det er okay, at man ikke nødvendigvis føler sig som en badass bitch, når du hører med min musik, men jeg vil gerne hjælpe med at komme derhen. Jeg bruger selv musik som en slags flugt, når jeg har haft en dårlig dag. Jeg kunne aldrig finde på at sætte musik på for at græde, men for at have det godt. Det er den slags musik, jeg rigtig gerne vil lave. Et outlet for folk, der kan få det rigtig fedt af det.

Jeg har selv haft brug for en som mig engang. Jeg har ikke altid være den mest selvsikre eller følt mig som den sejeste eller lækreste, så jeg kunne godt have brugt sådan en som mig dengang. Derfor synes jeg, det er vigtigt at kunne være den person for andre.

Jeg er kommet hertil ved at fokusere på de ting, jeg godt kan lide ved mig selv og ikke de ting, jeg er utilfreds med. For i stedet for at fokusere på det, der har gjort mig ked af det ved mig selv, har jeg sagt til mig selv “Du har den fedeste personlighed, du er den lækreste kvinde,” også selvom jeg ikke følte det. For det har ikke altid gjort. Det handler så meget om at fodre dig selv med den positivitet. Når jeg sætter mig for ting, så sker det også meget ofte. Det har også været med til at bygge min selvtillid. Det er vigtigt at være sin egen største cheerleader.

Jeg er i studiet rigtig meget lige nu, hvor jeg er ved at lave en masse ny musik, og jeg tænker meget over, hvordan jeg lige finder tråden igen. Det, der virkelig har hjulpet mig nu med musikken, er min beslutsomhed om at ville sprede positiv energi. Nogle gange sparker min egen sang ‘Work’ mig lidt i røven, fordi jeg kan have en dag, hvor jeg ikke har lyst til at lave noget, men på så kommer ‘Work’ på og minder om, at jeg bliver nødt til at hanke op i mig selv og arbejde for at være en badass bitch.

Det er viljen til at sprede god energi, der inspirerer mig. Men jeg synes alt for tit, at jeg ser folk ikke have det godt med dem selv, og det vil jeg gerne hjælpe dem med at få. Men ikke kun det - for nogle gange er det også fordi jeg bare gerne vil bevise, at jeg er den bad bitch, jeg er. Den kærlighed jeg viser til mig selv, er meget mere magtfuld, end jeg går og regner med. Og det vil jeg gerne have andre til at føle ved dem selv.

Branchen er virkelig ved at forstå, at der ikke findes nogle som mig i Danmark. Lige nu kigger folk og bemærker mig. I starten var det hårdt, for det er tydeligt at mærke, hvordan der er mere plads til mænd end til kvinder i musikindustrien. Det er en vildt vigtig snak, som vi bliver nødt til at blive ved med at tage op. Jeg føler, jeg har sagt det så mange gange før, men sådan er det bare. Desværre. Det bliver vi virkelig nødt til at arbejde på. Alligevel føler jeg, der altid har været et øje på mig, fordi jeg er dansk kvinde, der rapper på engelsk. Og det sætter jeg pris på. Men jeg føler måske ikke helt, jeg har fået den fair chance, jeg skulle have haft fra starten. For havde jeg været en mand, havde det nok været anderledes.

Jeg er verdens største fisk. Alt, hvad du hører om det stjernetegn passer på mig: Jeg er følelsesladet, jeg er en drømmer, jeg er kreativ. Jeg føler virkelig, jeg er begrebet af fisk. Jeg er så passioneret og i mine følelser, at det er helt skørt. Og i modsætning til de andre vandtegn, så lægger vi fisk ikke skjul på alt det. For tvillinger og skorpioner har måske en større tendens til at gemme det lidt, men fisken er bare unapologetic pisces. Jeg elsker at være fisk. Jeg ville aldrig have et andet stjernetegn.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-04-03/jacquemus-evt-med-buksen-til.jpg

Jakke, Jacquemus, 4.400 kr.

Køb her
/2023-04-03/jacquemus.png

Jeans, Jacquemus, 3.170 kr.

Køb her
/2023-04-03/prada-option-i-sort-og-hvid.png

Hæle, Prada, 6.400 kr.

Køb her
/2023-04-03/trine-tuxen2.png

Øreringe, Trine Tuxen, 1.200 kr.

Køb her
/2023-04-03/antipast-hos-another-nue.png

Sokker, Antipast hos Another Nue, 330 kr.

Køb her
/2023-04-03/anthurium.png

Blomster, Blomster Bjarne, 128 kr.

Køb her
/2023-04-03/skall.png

Cardigan, Skall Studio, 2.900 kr.

Køb her
/2023-04-03/masterpiece-2-in-1-lash-wow-aben-002.png

Masterpiece 2 in 1 Lash Wow Mascara, Max Factor hos Matas, 150 kr.

Køb her
/2023-04-03/marni-2_0.jpg

Taske, Marni, 4.100 kr.

Køb her
/2023-04-03/macfy23_lockedkiss_lipcolour_doyenne_open_3000x3000.png

Locked Kiss Ink 24HR Lipcolour Doyenne, Mac hos Zalando, 270 kr.

Køb her
/2023-04-03/louise-roe-hos-bahne.png

Champagne glas, Louise Roe hos Bahne, 600 kr.

Køb her
/2023-04-03/aiayu.jpg

Skjorte, Aiayu, 1.300 kr.

Køb her
/2023-04-03/flatlist.png

Solbriller, Flatlist, 1.600 kr.

Køb her
/2023-04-03/honey_300122_06311.png

Cleanser, Honey, 280 kr.

Køb her
/2023-04-03/sea-home.png

Pude, Sea home, 1.280 kr.

Køb her