modeudstillinger-efterår-vinter-2018-2019-elle
Foto: Scanpix
Modekunst

9 internationale must-see modeudstillinger, du skal rejse efter denne vinter!

af Rose Maria Boelsmand 31/10/2018
Efterår og vinter er den ultimative tid til at gå på museum. Vi har samlet ni modeudstillinger, der er værd at rejse efter lige nu. Tag med til London, New York og Stockholm, og se, hvor din næste kulturelle weekend-getaway skal gå hen!

Når temperaturerne falder og mørket kommer krybende i efterårets sidste måneder, er der få ting, der lyser mere op, end en weekendtur til en storby, hvor man kan få lidt tiltrængt luftforandring. 

Uanset om du er til chic shopping i Paris eller hungrer efter Londons umiskendeligt funky vibe, så er det oplagt at krydre shoppeturen med en indendørs pause på de store udenlandske modemuseer, hvor du kan få varmen og en fashionabel modeindsprøjtning. Win-win! 

Blandt andet kan du sætte museet Artipalag i Stockholm øverst på din liste, hvis du planlægger en tur til den svenske hovedstad denne vinter. Her kan du nemlig opleve udstillingen “Margiela, The Hermès Years”, der stiller skarpt på årene, hvor Martin Margiela sad som chefdesigner hos Hermès. Udstillingen består af to sideløbende scenarier, der viser, hvordan Margielas DNA som designer kom til udtryk hos henholdsvis Hermès og hos brandet i eget navn, Maison Martin Margiela. Med andre ord: Et must-see for enhver fashionista (hvis altså ikke allerede du har set den i Paris eller Antwerpen, hvor udstillingen tidligere har været vist).

Læs også: Se danske prins Nikolai i front for ny Dior Homme kampagne

Hvis du skal til New York og har en forkærlighed for pink, kan du med god grund lægge din shopperute omkring museet ved Fashion Institute of Technology, hvor du frem til januar 2019 kan se udstillingen “Pink: The History of a Punk, Pretty, Powerful Color” - det lyder næsten for godt (og pænt!) til at være sandt! 

Swipe gennem galleriet og se hvilke internationale modeudstillinger, der er på programmet i alt fra Paris til London, Calais, Denver, New York, Amsterdam og Stockholm i galleriet nedenfor. 

 

… og bon voyage!