Love is not a crime Victor Hugo: “Lyver jeg og siger, at han bare er en ven, eller er jeg ærlig?”

Foto: Marco van Rijt

Vil du præsentere dig selv?

”Mit navn er Victor Hugo. Jeg er en cis-mand og homoseksuel. Jeg voksede op i Skotland og flyttede senere til London for at spille skuespil. Jeg var der i cirka 7 år. Nu bor jeg her i København. I lang tid lavede jeg mest reklamefilm, mens jeg gik til auditions på film og TV, men jeg landede aldrig rigtig noget. Men en dag i 2018, da den anerkendte intruktør Ang Lee (Brokeback Mountain, Life of Pi, osv, red.), ledte efter en til at spille en yngre version af en kendt skuespiller, blev jeg inviteret til audition. Det var først, da jeg var der, det gik op for mig, at det var til rollen som en yngre version af Will Smith. Jeg fik den, og filmen Gemini Man kom ud i 2019.”

Hvordan var oplevelsen med Gemini Man?

”Det var min første film. Jeg var 23 år, og det tog 7 måneder at filme. Der var også mange andre stærke skuespillere med i filmen, så jeg var i den syvende himmel i al den tid, vi filmede den. Det var virkelig sejt.”

Hvorfor flyttede du til København?

”Jeg havde faktisk lige fået et visa, så jeg kunne rejse til USA, men så kom corona. Jeg mødte min københavnske kæreste i slutningen af 2019, og jeg elskede byen så meget, da jeg besøgte ham. Vi besøgte hinanden lidt frem og tilbage, men blev enige om, vi kunne bo her sammen, indtil verden bliver normal igen. Jeg er stadig i mine tyvere og synes, det er så vigtigt at komme ud og rejse og opleve ting, så på et tidspunkt skal jeg til USA.”

Hvornår gik det op for dig, at du var homoseksuel?

”Jeg lavede aldrig en ’announcement’ omkring det. Jeg gik fra en hverdag med farverig mangfoldighed til at være den eneste sorte dreng på skolen i årevis, og det rodede med min identitet, fordi jeg ikke vidste nøjagtigt, hvad og hvem jeg var. I mine teenageår begyndte jeg at finde ud af, hvad jeg kunne lide og ikke lide. Jeg havde denne her mærkelige følelse, og jeg var så forvirret. Da jeg kom hjem fra London, mødte jeg min første kæreste. Jeg var 20 år, og med hans hjælp og opbakning voksede jeg ind i mig selv og jeg følte mig komfortabel og stolt nok til at stoppe med at lyve. Så når mine venner spurgte mig, sagde jeg bare:” Ja, jeg har en kæreste (boyfriend, red.)” Sådan kan jeg godt lide det. Ikke noget med nogen ’announcement’, men bare at være selvsikker og casual omkring det. Det ændrede mit liv på en eller anden måde, og jeg følte, at jeg fik et ansvar for at gøre det mere normalt for den næste generation.”

Er der en særlig begivenhed i dit liv, der har betydet noget for den, du er i dag?

“Da jeg landede min første store skuespilrolle i Gemini Man, skulle jeg være væk på location-optagelser i syv måneder, så min daværende kæreste ville naturligvis komme på besøg. I starten tænkte jeg: “Lyver jeg og siger, at han bare er en ven, eller er jeg ærlig?” Og så tænkte jeg: “Hvorfor skulle jeg lyve om nogen, der gør mig så stolt?” Den positive feedback, jeg fik, var så fantastisk, og jeg følte mig så stærk og stolt af mig selv, da jeg tog derfra. Stolt af at have gjort et godt stykke arbejde, samtidig med at jeg var autentisk og ærlig om, hvem jeg er.”

Foto: Marco van Rijt

Hvad drømmer du om for samfundet i fremtiden?

”I en utopisk verden at alle ville elske hinanden, men det er ikke muligt, fordi der er så mange irriterende mennesker derude. Men jeg tror, ​​jeg ville stræbe efter, at uddannelsesniveauet blev bedre og mere tilgængeligt for alle. Fra skoler til arbejdspladser. Jeg taler af egen erfaring. De største fejl i mit liv, er kommet fra manglende uddannelse i forhold til, hvordan samfundet divergerer. Jeg tror, ​​at det alene vil være nok til at uddanne folk til at træffe bedre beslutninger for sig selv, for deres venner og for alle.”

Hvad ville du sige, hvis du skulle give et godt råd til en anden queer-person?

”Mit råd til enhver queer-person, der er ude eller tænker på at komme ud, er at omgive sig selv med ligesindede og igen ikke være bange for at uddanne dig selv om dit eget miljø. Og stol på at det bliver tydeligere med alderen. Du vil begå fejl, men du kan kun lære af dem, når du rammer bunden og genopbygger derfra.”

Hvad ville du sige, hvis du skulle give et råd til en allieret?

”Læs en forbandet bog. Tro på dine LGBTQ+-venner, når de fortæller dig, at de gennemgår noget, for de fortæller det med den yderste tillid og oprigtighed, og jeg tror, ​​at empati og overvejelse er meget nødvendig i disse situationer. Vær en allieret, ikke kun for dine venner, men også når du er alene. Når du er den eneste person i et cis-fællesskab, skal du være den stemme, som vi grundlæggende er døgnet rundt.”

Foto: Marco van Rijt

Relaterede artikler