Love is not a crime Raya: "Mit køn er sådan en lille del af den, jeg er"

Foto: Marco van Rijt

Vil du præsentere dig selv?

"Jeg hedder Raya, og jeg bor i Paris. Jeg voksede op på en lille ø langt væk fra en storby midt i ingenting. Siden da har jeg rejst rundt i verden for at konstruere mit liv og min identitet for at finde den bedste måde at skinne på i den her verden og i det her samfund. Jeg er ikke bare model, jeg er hvad end og alt det, jeg vil være. Så jeg er fri til at opdage enhver følelse og enhver sjov ting, som jeg bare kan lære af og vokse med."

Hvor gammel er du?

"Nogle spørgsmål har nogle gange ikke et svar … Ej, virkelig det ved jeg ikke."

Hvilke pronominer foretrækker du?

"Jeg foretrækker normalt hun/hende, men mine pronominer bestemmer ikke, hvad jeg føler. Men i det sociale miljø, vi lever i, skal vi have et pronomen. Og jeg elsker at sige "hun", fordi det er en position. Det er en måde for mig at introducere en verden, hvor jeg er, og en måde hvorpå jeg kan skubbe andre til at acceptere den måde, som folk skal accepteres på. Så hvis jeg siger "hun", er folk nødt til at ændre deres tankegang og forstå, hvem jeg er. Jeg ville elske, hvis verden var klar til, at jeg også bare kunne kalde mig ”han”, og at det ikke var en big deal, men der er vi ikke endnu - og det er det, vi kæmper for."

Er det også derfor, du er her i dag?

"Ja præcis!"

Foto: Marco van Rijt

Hvad betyder dit køn for dig?

"Mit køn er bare en del af min konstruktion. Det er sådan en lille del af mig. Jeg har så meget at tale om og vise verden. Nye ting, ting jeg elsker ved mig selv, og ting jeg kæmper for hver dag i mit liv."

Kan du huske en bestemt tid eller periode i dit liv, hvor det gik op for dig, at du var en kvinde?

"Jeg havde så meget pres på mig, da jeg var ung. Så mange mennesker var fast besluttede på at skubbe mig i en kasse og fortælle mig, at dette er den verden, vi lever i, og du skal bare følge med menneskerne omkring dig for at eksistere. Så jeg kæmpede, fordi det vækkede raseri og angst inde i mig. Nogle gange er det ikke engang dig, der har ret til at konstruere dit eget liv - folk foretrækker at vælge for dig; hvad du skal gøre, og hvordan du skal være. Det er ikke den rigtige ting - og nu er jeg bare fri. Jeg ved ikke, hvornår jeg indså det. Det var bare en naturlig ting. Jeg har mødt så mange smukke mennesker, der har fået mig til at indse, at jeg er, den jeg er. Jeg ved ikke, hvor gammel jeg var, for jeg har ikke en alder - men jeg var ung, antager jeg."

Vil du tale lidt om din seksualitet, og hvordan du identificerer dig?

"Jeg behandler en person for hvem, han, hun eller de er. Og jeg kan virkelig godt lide at tage mig tid til at forstå nogen og følelsesmæssigt være i stand til at forbinde mig til den person. Det handler ikke om sex eller fysik - selvfølgelig kan den del tiltrække mig - men det handler mere om den forbindelse, jeg vil have med den person. Da jeg startede min fysiske transformation ved at tage hormoner - fordi jeg ikke altid har været den kvinde, det er jeg nu - indså jeg bare, at samfundet virkelig ønskede at skubbe kvinder til at eksistere i skyggen af ​​manden. Jeg var bare så bange for ikke at finde nogen, der ville elske mig. Men jeg var altid så besat af de skide mænd. Og jeg indså, at dette liv er så meget smukkere end dette, og du kan bare dele det med nogen. Jeg tror bare, at jeg vil være i stand til at leve mit liv uden en mand. Mænd behøver ikke at eksistere for at du skal elske dig selv. Bare omfavn, hvem du er, og have smukke mennesker omkring dig, hvis du kan. Samfundet er så fyldt med kærlighed, så du skal bare være dig og gå efter det."

Hvorfor er det vigtigt for dig at være her i dag?

"Jeg elsker at se så mange mennesker, jeg måske ikke havde mødt i det virkelige liv. Jeg er virkelig glad for at møde nye mennesker i samfundet og skabe et øjeblik med dem. Jeg er så glad for at se alle smilende og uden mundbind. Så det er meget kraftfuldt og smukt. Jeg er glad bare for at være her, hvor jeg føler mig forstået."

Dukker en bestemt dag eller begivenhed op i dit sind, når du tænker på, hvem du er i dag?

"Jeg finder mig selv, når jeg rejser. Det handler altid om, når jeg rejser og møder nye mennesker og opdager nye måder at eksistere på. Jeg elsker at gå ud. Ja, nogle gange skal du være opmærksom på, hvor du går, men det føles stadig godt at være alene."

Hvad drømmer du om for samfundet?

"Samfundet skal være mere åbent for alles eksisterende - så alle er frie. Vi har et liv at leve. Verden er fuld af overraskelser, så vi er nødt til at skubbe til den. Vi kæmper for at gøre samfundet klar til de nye generationer, og jeg er så glad for at være en del af den her forandring, men så vil jeg også elske, hvis det bliver en meget stærk forandring, så de nye generationer - de unge queer, LGBTQ+-peroner - forstår, at de kan leve frit, og de kan være, som de vil være."

Hvis du skulle give råd til andre queers eller allierede, hvad ville det være?

"Til queers vil jeg sige: du er ikke alene. Husk, at vi er et samfund, der elsker hinanden og respekterer hinanden. Vær ikke bange, selvom der kan være komplikationer. Det er dit liv, og du har ret til at eksistere. Glem ikke at være fri, og prøv at elske dig selv. Det tager lang tid at øve, men livet er langt. Tag dig tid til at forstå og lære, hvem du er. Til allierede vil jeg sige: uddan dig selv, for du ikke behøver at stille spørgsmål til quees. Der er bøger nu, og der er google, hvor du virkelig kan lære om det. Hold dit sind åbent for at uddanne dig selv. Det er så trist, når folk ikke tager sig tiden."

Foto: Marco van Rijt

Relaterede artikler