Karriere Luise vinkede farvel til egen virksomhed for sin jordemoder-drøm

Foto: Kavian Borhani

Denne artikel er første gang bragt i ELLEs juninummer 2021

Vi har rejst verden rundt og lavet mange forskellige ting under vores paraply, Green Kitchen Stories. Vi har lavet kosttilskud i samarbejde med Puori, lavet print og digitalt indhold, og vores sjette kogebog er på vej. Men for to år siden kunne jeg mærke, at jeg var klar til en ny retning, faktisk noget, jeg altid havde drømt om, og så bestemte jeg mig for at søge ind på jordemoderstudiet.

”Vil du stadig være det efter alle de år?” var Davids reaktion, for jeg havde allerede talt om det, da vi mødte hinanden, og siden havde jeg sluppet det. Men det ville jeg.

Læs også: Green Kitchen Stories: Kom indenfor i mit køkken

Arbejdsmæssigt havde vi brug for en forandring, for vi har jo været grønne pionerer i 12 år. Jeg elsker nye begyndelser og ser det som en mulighed for at pille det væk, jeg ikke er tilfreds med, for så at fokusere på det, der gør mig glad.

Jeg har lavet de sunde vegetar-opskrifter, jeg har i mig, og jeg har snakket så meget om ernæring, at jeg nu må gå en ny vej for at føle, at jeg har noget at komme med.

Det er sårbart at arbejde så tæt sammen som familie, og det har jeg ønsket at skille lidt ad, at finde en anden balance. Man kan inspirere hinanden, men man kan også bare gøre hinanden helt vildt trætte.

Vi vidste, at vi ville rykke, et år inden vi meldte det ud officielt. Det kom bag på mange, for hvorfor lave noget om, når det går så godt? Hvis man bare har fulgt os på Instagram, kan det godt se ud, som om vi lever det søde liv, men vi har lagt rigtig mange timer i det. Men mange var forundrede over, at jeg ville studere, når mit arbejde så så let ud.

Læs også: 20 spørgsmål til svenske influencer Anna Winck 

Der er ret mange ting, der skal gå op i en højere enhed, når vi flytter både familie og firma til København, og jeg er i gang med et nyt studie. Vi er en dansk-svensk familie, vores børn taler begge sprog, og selv om de skal skifte skole, er det ikke et kulturchok for dem.

Vi har solgt vores drømmelejlighed i Stockholm og vil gerne finde et lille hus i København, hvor vi kan lave en kæmpestor køkkenhave, for vores familieliv hænger jo sammen med Green Kitchen Stories og udsprang af, at jeg var gravid med vores første barn for 12 år siden. Vi har brugt hver søndag de sidste fire-fem måneder på at gå til online-fremvisninger, og vi leder stadig.

Jeg keder mig aldrig og er meget fokuseret, så når jeg har undervisning, vælger jeg alt andet fra, der ikke er relevant. Det er helt sikkert også, fordi jeg har tre børn.

Når jeg har studiefridage, arbejder jeg med Green Kitchen Stories, så det, der lider under min nye hverdag, er min træning, som jeg ellers har prioriteret højt pga. en rygskade.

Læs også: Opskrift: Grøntsagssmoothie med fibre og mineraler 

Jeg har altid været fascineret af jordemodergerningen, også inden jeg fik børn. Via mine tre graviditeter har jeg kunnet dykke ned i den ernæringsterapeutiske vinkel og i mindfulness, og jeg har taget meget stilling til, hvad der ville være gode fødsler for mig. Og så blev jeg bare mere inspireret via de jordemødre, jeg mødte under mine graviditeter og fødsler.

Min plan er, at Green Kitchen Stories kan kombineres med at være jordemoder, så jeg føler, jeg kommer med noget nyt.

Luise Vindahl, 36, og svenske David Frenkiel, 39, mødtes for 13 år siden i Rom. I dag driver de to virksomheden Green Kitchen Stories, der vil udbrede familievenlig vegetarmad. De har 400.000 følgere på Instagram, de står bag fem kogebøger og har desuden tre børn.

David Frenkiel er oprindeligt grafisk designer, og Luise Vindahl har en BA i pædagogik og er holistisk ernæringsterapeut. David Frenkiel skulle også have været med på billedet, men det spændte en positiv covidtest ben for. Sammen med parrets tre børn måtte han i isolation i familiens sommerhus i stedet for at stille op i ELLE.

Læs også: Frederikke Glob-Toftsø: "Jeg er en megagod mor"

Relaterede artikler