Mors dag 2020 Katrine Binné: "Jeg er ved at lære, at jeg ikke længere spiller hovedrollen i mit liv"

Foto: Privat

Hvad betyder mors dag for dig? Og hvordan har den ændret sig, efter du selv er blevet mor?

Selve mors dag har aldrig været en stor ting i vores familie. Bevares, mine søskende og jeg har da givet vores mor blomster, men egentlig er vi gået mere op i at anerkende hinanden i hverdagen.

Jeg ser eller taler med min mor næsten hver dag og afslutter altid samtalen med ”jeg elsker dig.” Det håber jeg også, Hubert vil gøre. Og så håber jeg da alligevel, at min mand vil markere dagen og de sidste tre måneders konstante behovsudsættelse med bare en lille ting, haha.

Hvor længe har du været mor, og hvad har du lært om morrollen indtil videre?

Jeg har været mor i tre måneder, og indtil videre har jeg lært noget nyt hver dag. Det er alt lige fra det praktiske i at holde et lille væsen i live - jeg anede for eksempel ikke hvor svært, det kan være at amme, det brugte jeg 6 uger på at lære - til at acceptere, at jeg ikke længere spiller hovedrollen i mit liv. Universets centrum har flyttet sig.

Hvordan vil du beskrive dig selv som mor?

For at være ærlig føler jeg mig mest af alt bare en smule forvirret. Hubert er som nævnt kun tre måneder, så alt er jo nyt for mig – bleskift, amning, soverutiner, tigerspring, babyaktivering 'and what not' er ukendt territorium, som jeg stadig skal lære at begå mig i. Men jeg håber da, at dem, der har observeret mig i mor-rollen, vil sige, at jeg er omsorgsfuld, nærværende og sjov – præcis ligesom min egen mor.

Hvad har overrasket dig mest ved at blive mor?

Hvor lidt tid jeg har til mig selv. Nogle dage kan der gå et halvt døgn, før jeg kommer på toilettet eller får børstet tænder. Hvis det overhovedet sker. Det er i stor kontrast til livet før, hvor jeg snildt kunne bruge 1,5 time om dagen på at gøre mig klar, eller en hel dag på kreative projekter, at scrolle Instagram, se Netflix og drikke kaffe med veninderne.

Hvad er dit bedste mor-råd til andre kvinder?

At det bare er superokay ikke at være på toppen hele tiden. Og at man skal huske sig selv på, at alting bare er for en periode. Det råd fik jeg af min veninde Frederikke, og jeg tager det op hver gang, tingene er lidt skæve.

Du er på barsel lige nu, men hvilke tanker gør du dig om tiden efter din barsel?

Jeg har ikke gjort mig de store tanker endnu. Jeg forventer, at jeg skal tilbage til mit gode arbejde som Social Media Manager hos Ole Lynggaard Copenhagen, og at Hubert skal i en lille vuggestue eller hvad, vi nu finder ud af, fungerer for os. Det bliver på mange punkter også rart at få brudstykker af mit gamle liv tilbage – en varm kaffe og frokost, der kan spises med begge hænder. Ahhh.

Drømmer du om flere børn?

100%.

Vil du give en sej mor en gave på mors dag? I galleriet herunder kan du se Katrines mors dag-favoritter:

Katrine Binnés mor dag-ønsker

 

Relaterede artikler