Ida Marie Nielsen: ”Margrethe er jo ikke en historisk karakter, så jeg har haft rimelig frie tøjler til at undersøge hende og skabe hende”.
Foto: Emilia Staugaard
Vikings

Ida Marie Nielsen:”Margrethe er jo ikke en historisk karakter, så jeg har haft rimelig frie tøjler til at undersøge hende og skabe hende”

af Christine Aaby Reitoft 19/11/2018
En ny sæson af den populære Vikings-serie er lige på trapperne, og i den forbindelse har ELLE taget en snak med den danske skuespillerinde, Ida Marie Nielsen, om hendes medvirken i Vikings, hvad vi kan forvente af hendes karakter i den nye sæson samt hendes drømme for fremtiden.

Vikings har med sin dragende, rå og mørke fortælling om vores krigeriske forfædre formået at slå benene væk under publikum i en sådan grad, at serien kan bryste sig af at være en af de mest populære titler på HBO.

Nu er det næste kapitel i historien om vikingerne så klar, når anden halvdel af femte sæson ruller henover skærmen den 29. november 2018 næsten et helt år efter, at første halvdel udkom.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Vikings rolleliste er spækket med skandinaviske skuespillere herunder de tre unge danskere Marco Ilsø, der spiller Hvitserk, Alexander Høgh Andersen, der spiller Ivar og sidst men absolut ikke mindst Ida Marie Nielsen, som spiller den tidligere slavepige Margrethe.

Det stod ikke skrevet i kortene, at Margrethe ville gå hen og blive en særlig stor rolle i serien, men hendes gåpåmod og stærke vilje har resulteret i, at vi har set en spændende progression i hendes karakter, som vi glæder os til videre at følge i den nye sæson.

Læs også: A Discovery of Witches er serien til dig, der elsker vampyrer, hekse og forbudt kærlighed

I forbindelse med premieren på den nye sæson mødtes ELLE med Ida Marie Nielsen i de moderne rammer hos Dansk Arkitektur Center til en snak om hendes rolles som Margrethe, det at spille med i en stor international serie samt hendes drømme for fremtiden…

Psst… du kan se et uddrag af interviewet i videoen nedenfor og læse resten i det efterfølgende stykke tekst…

Du har tidligere medvirket i danske produktioner som fx Anna Phil, men er nu aktuel i en stor international serie-produktion. Hvordan har det været at spille med i en stor international serie som Vikings?

”Det har været en kæmpe, kæmpe oplevelse at være med i Vikings. Det har været virkelig overvældende, men rigtig sjovt og fedt at få lov til at arbejde med en karakter over længere tid. Og så er der bare de vildeste omstændigheder på det sæt med kæmpe kulisser og kostumer, der bare er vildt overdådige – alt er bare virkelig godt sat op til, at jeg har min plads til at gøre mit arbejde med denne her karakter, så det har været virkelig, virkelig fedt.

Det har også været rigtig nervepirrende, det har det. Jeg kan huske min første dag, hvor jeg kommer ind til den store kulisse, hvor The Great Hall er bygget indenfor, og ja jeg skal filme en scene derinde, og da jeg kommer gående forbi og ser en af producerne, så siger jeg på engelsk: ”Oh that’s the screen you are gonna be watching us on”, og så siger hun bare sådan helt roligt og meget pænt tilbage til mig, at det hedder en monitor. Lige der kunne jeg godt mærke, at jeg havde lyst til at gå hjem og læse på alt muligt om film, fordi jeg har godt nok lavet meget skuespil gennem mit liv, men ikke lige på sådan et sæt med over 100 statister og tre kameraer, der peger på en fra forskellige vinkler”.

I Vikings spiller du rollen som Margrethe. Hvordan har det været?

”Det har været virkelig spændende at spille Margrethe, for hun er jo ikke en historisk karakter, og det betyder, at jeg har haft rimelig frie tøjler til at undersøge hende og skabe hende.

Der var en ny instruktør, der startede på serien samtidig med mig. Og lige der i episode 11 i sæson 4, der bliver også introduceret rigtig mange nye karakterer, hvoraf Margrethe var en af dem. Og fordi der skete så meget nyt, og der var sådan et helt nyt ungt crowd, der skulle ind i serien, så var vi ikke bundet af for mange gamle traditioner, hvilket var mega fedt. Jeg kunne rimelig meget bygge Margrethe selv med mine instruktører og med Michael selvfølgelig, som har skrevet serien, og det var vildt spændende.

Det har samtidig også været udfordrende at have ansvaret for hende, og hvordan hun er og kommer til live, men det har jeg taklet undervejs”.Har du nogle bestemte yndlingsscener, som du har medvirket i?

”Åh, jeg har i hvert fald mange af dem. Lad mig lige tænke over, hvad jeg må afsløre, for der er nogle yndlingsscener, men det er dem, der ikke er kommet ud endnu! Ej, altså det har været rigtig sjovt at filme med mange statister. Det har været ret sjovt at opleve fordi, der sker bare noget helt andet, når der er så mange mennesker på et sæt, og der er så god energi, og det er helt vildt, hvor dygtige de er og, hvor meget de bidrager til stemningen med”.

Foto: Emilia Staugaard

Vikings er gået hen og blevet en kæmpe succes i både ind- og udland – hvordan har det påvirket din karriere og, hvor ”hurtigt” efter premieren oplevede du en forskel?

”Jamen det at Vikings er så stor og international en produktion, det har klart påvirket min karriere, og det påvirkede mig endda også inden premieren.

På et tidspunkt der havde jeg en pause under filmningen, hvor jeg tog til LA med nogle andre af mine medskuespillere, og der blev sat nogle møder op med castere, producere, managere, agenter - altså der skete alt muligt, men det var jo ikke engang kommet ud endnu, så jeg havde ikke noget materiale at vise dem, andet end at sige, at jeg er med i Vikings, og ja, jeg er dansk, og jov, jeg har også lavet noget Anna Phil, men det har I nok ikke lige fået set.

Men der skete virkelig meget, det var en mega fed oplevelse, og det har virkelig kunne mærkes. Nu har jeg nogen, der repræsenterer mig ovre i USA, og det er jo vildt dejligt, at Vikings har været med til at sætte mig på et kort eller givet lidt fokus”.

Hvad med i forhold til fans – bliver du genkendt på gaden?

”Jeg er blevet det et par gange i Danmark. Lige for nylig var det nogle turister fra Slovenien. Jeg stod faktisk ret tæt på, hvor min mor bor, og så kom de bare gående forbi - jeg havde ikke opdaget det - og så kom han tilbage med sin telefon med et billede af mig, og spurgte mig, er det dig? Og det var det så!

Det var en meget spøjs oplevelse og vildt sødt. Det er vildt dejligt at møde folk, der er fans af serien”.

Anden halvdel af sæson 5 udkommer i slutningen af november – kan du løfte sløret for, hvad vi kan forvente af din karakter?

”Der er ikke så meget, jeg kan løfte sløret for, fordi jeg må ikke afsløre noget. Men i de sæsoner og de afsnit der er blevet vist med min karakter, der er det antydet lidt, at hun har svært ved at få børn, og det har hun det ikke særligt godt med. Hun er faktisk rigtig ked over det, og det kommer der lidt mere fokus på i den her halvdel – det bliver vildt, rigtig vildt!”

Dét at opnå international anerkendelse i en stor serie, er for mange skuespillere stadig en uforløst drøm. Du har allerede opnået det. Så hvad er din næste drøm for karrieren?

”Jeg har virkelig mange drømme, også som jeg er helt sikker på godt at kunne opnå en dag, men lige nu så tror jeg egentlig, at jeg hælder lidt imod at læse noget kunsthistorie eller blive møbelsnedker eller mere skuespil - jeg elsker jo også at spille skuespil, det gør jeg. Men jeg er sådan rimelig, lige nu, grundforvirret omkring, hvad der skal ske efter Vikings, og det er egentlig også okay. Jeg er rimelig klar uanset, hvad der kommer!

Anden halvdel af sæson 5 udkommer den 29. november 2018 og kan ses på streamingstjenesten HBO.

Psst... Vi har samlet fotografen Emilia Staugaards smukke billeder af Ida Marie Nielsen i galleriet, som viser skuespillerinden fra en helt anden side, end den vi har set i Vikings.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her