NorthSide Festival 2016: Her skal du spise

Northside
Foto: NorthSide

Den aarhusianske festival NorthSide er kendt for at sætte økologi på dagsordenen, og den er derfor også Danmarks mest økologiske musikbegivenhed.

Siden 2014 har NorthSide Festival nemlig haft 'økologiske' adgangskrav til de restauratører, der sælger mad og drikke under festivalen.

Læs også: Trine Kjær: Sådan bliver min NorthSide Festival 2016

Sidste år var 85% af al den mad, der blev lavet, solgt og spist på festivalen økologisk, og i år har NorthSide hævet restauratørernes kravet, sådan at 90-100% af maden i år skal være økologisk. 

Så når du tager til NorthSide festival, så er du garanteret en økologisk oplevelse – ja selv øllet er økologisk!

Det er ikke kun festivalmaden der er er øko, for i 2016 har NorthSide en ambition om, at 75% af alle drikkevarer skal være økologiske. Du kan f.eks. drikke den økologiske øl Tuborg Rå, der havde verdenspremiere på festivalen i 2014.

Du kan også læske dig med Søbogaard, der er kendt for deres saft og juicer, men som på dette års NorthSide udvider med både gin og vodka – selvfølgelig også 100% økologisk.

Festivalen har i år lavet flere spændende initiativer og samarbejder, når det kommer til specielle og nye madoplevelser, f.eks. kan du møde nye mennesker over et bålmåltid.

Janus Nusbaum fra 'Gourmensch', har i samarbejde med studerende fra VIA University College, udviklet et nyt koncept til NorthSide, hvor bæredygtighed og lokale økologiske råvarer sammensættes med muligheden for at møde nye mennesker omkring et bål. Projektet hedder #PancakeOnFire, og du kan være med, når der tændes for bålet i 'Gourmensch Camp', der ligger i OutSide-området.

Det sociale aspekt er et gennemgående tema på festivalen, og derfor har NorthSide lavet et samarbejde med AROS Food Hall, der står for social dining lørdag eftermiddag.

NorthSide er nabo til en masse kolonihaver, og nu smelter de to sammen, når NorthSide indtager ét kolonihavehus og inviterer indenfor til en håndfuld spændende arrangementer. 

AROS Food Halls sociale madarrangementer foregår i 'Kolonihaven', hvor der vil blive serveret sjove danske sommerretter. Hele programmet for 'Kolonihaven' kan du se på NorthSides facebookevent her.

Læs også: ELLE præsenterer grøn juice i samarbejde med Frankly Juice

Hvis du ikke er så meget til bål, og gerne vil have en mere eksklusiv madoplevelse, så kan du også tilmelde dig eventet 'Cocktail & Dining', hvor cocktail-firmaet 'Njorlund' er gået sammen med 'Madværket' og 'Sdr. Bjert Kro' om at lave en unik fem-retters oplevelse, du sent vil glemme! Du kan læse mere om eventet i galleriet nedenfor.

Vi har gennemgået de mange forskellige muligheder for at få stillet sulten på årets NorthSide Festival, og her giver vi dig vores 10 bud på, hvor du skal spise.

Psst ... Klik eller 'swipe' dig igennem galleriet.

NorthSide Festival 2016: Her skal du spise

Relaterede artikler