festivaler til sommer
Foto: All Over Press Denmark
ELLE guider

Her er 22 festivaler, du stadig kan deltage i til sommer

af Camille Marie Beck Fallesen 19/05/2021
Flere af årets store festivaler er blevet aflyst på stribe, men de mindre festivaler rundt omkring i Danmark holder dog stadig ved. Vi har samlet 22 danske festivaler, du kan deltage i til sommer lige her.

Mange havde nok set frem til en sommer, hvor vi igen kunne stå tæt, skråle og danse og høre god musik til nogle af de store festivaler. Men vi må væbne os med tålmodighed...

Endnu engang har en lang række af de største danske festivaler aflyst på grund af Coronapandemien. Men heldigvis er det ikke alle festivaler, der har hejst det hvide flag, da flere af de mindre festivaler stadig håber at kunne tage imod publikum til sommer - på behørig vis, naturligvis.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: 14 kulturelle oplevelser i Danmark lige nu

Er du i tvivl om, hvilke festivaler du skal købe billet til? Så giver vi dig her et overblik over, hvilke festivaler, det stadig er muligt at deltage i i år.

22 festivaler, du kan deltage i til sommer

1. Surround Festival

Den tidligere festival ’Roskilde Unplugged’ har skiftet navn til ’Surround Festival’. Her kan du opleve det bedste nye musik på den danske musikscene indenfor genrerne jazz, pop og elektronisk.

Festivalen afholdes den 4. og 5. juni i Roskilde. Find mere information HER

2. Musik ved Bøgen

Tag en popglad veninde, partner eller forælder under armen og sæt jer godt tilrette ved Restaurant Bondestuen i Odense, hvor der fra den 4. juni vil være ugentlige koncerter med blandt andre Annika Aakjær, Anne Linnet og Christoffer.

Festivalen afholdes fra den 4. juni til den 11. september i Odense. Find mere information HER

3. Grimfest

Én af de lidt større festivaler, der bliver til noget i år, er 'Grimfest' i Aarhus. Plakaten er fyldt med upcoming kunstnere fra diverse genrer - ganske som festivalen plejer.

Festivalen afholdes fra den 29. til den 31. juli i Aarhus. Find mere information HER

4. Aarhus åbner op

Er du vild med comedy og musik, så skal du tage til ’Aarhus åbner op’ i juni og juli måned. Her vil navne som Simon Talbot og de danske grandprix-vindere, Fyr og Flamme, blandt andet optræde.

Festivalen afholdes fra den 10. juni til den 11. juli i Aarhus. Find mere information HER

5. Copenhagen Jazz Festival

‘Copenhagen Jazz Festival’ bliver i år bredt ud til flere spillesteder og arrangører i Københavns kommune, og foregår samtidig over 24 dage i stedet for de sædvanlige 12 dage, for at give flere musikglade muligheden for at deltage.

Festivalen afholdes fra den 1. til den 24. juli i København og omegn. Find mere information HER

6. Come2Live

Vil du gerne have kulturelle arkitektoniske oplevelser, skal du tage til ’Come2Live’-festivalen. Festivalen foregår nemlig på slotte og godser rundt omkring i Danmark, hvor du blandt andet kan opleve Tim Christensen og Annika Aakjær.

Festivalen afholdes fra den 3. juli til den 29. august i hele Danmark. Find mere information HER

7. Parasol

Til ’Parasol’ festivalen i hjertet af Odense er du med garanti sikret en god siddeplads. Når du køber en billet til festivalen, køber du samtidig en campingstol, hvorfor festivalen vil være en siddende en af slagsen.

Festivalen afholdes den 9. og 10. juli i Odense. Find mere information HER

8. Aarhus Jazz Festival

Jazz-festivalen i Aarhus forventer at afholde sine 250 planlagte koncerter på 35 spillesteder rundt omkring i smilets by. Så du har god mulighed for, at opleve din yndlings jazzmusiker.

Festivalen afholdes fra den 10. til den 17. juli i Aarhus. Find mere information HER

9. Stella Polaris

Festivalen ’Stella Polaris’ vil, udover at holde til i Frederiksberg Have, afholde tre arrangementer i Silkeborg, Aarhus og Sønderborg. Hvis situationen udvikler sig i den mere kedelige retning, vil de som minimum afholde ét event, der kan streames.

Festivalen afholdes den 30. juli i Silkeborg, den 31. juli i Aarhus, den 1. august i Sønderborg og den 7. august på Frederiksberg. Find mere information HER

10. Strøm

Festivalen, der bruger hele København og Frederiksberg som festivalplads, regner med at kunne afholde mere eller mindre som de plejer - dog med flere digitale muligheder.

Festivalen afholdes fra den 11. til den 14. august i København. Find mere information HER

11. ØreSound (Ny festival i København)

En helt ny festival har set dagens lys. ’ØreSound’ foregår over 3 dage, hvor publikum hver dag får mulighed for at opleve én af de tre genrer; urban, elektronisk og pop. Her vil både velkendte og nye artister sikre, at du får en oplevelse, du aldrig glemmer.

Festivalen afholdes fra den 12. til den 14. august i København. Find mere information HER

12. En sommerdag på Bellahøj

I smukke omgivelser kan du under festivalen ’En sommerdag på Bellahøj’ høre blandt andet Ganger, The Savage Rose og Rigmor. Da festivalen maks har plads til 2000 gæster, afholdes den under normale omstændigheder.

Festivalen afholdes fra den 19. til den 21. august i København. Find mere information HER

13. Uhørt Festival

’Uhørt’ løber igen i år af stablen med ca. 40 nye danske navne, der fylder scenen og pladsen med energi, nærvær og et hav af spændende koncerter i forskellige musikgenrer.

Festivalen afholdes den 20. og 21. august i København. Find mere information HER

14. Karrusel

Den elektroniske musikfestival 'Karrusel' bliver afholdt på Refshaleøen i København, hvorfra publikum har mulighed for at danse natten lang.

Festivalen afholdes fra den 26. til den 28. august i København. Find mere information HER

15. Aarhus Festuge

Aarhusianerne kan igen i år opleve 'Aarhus Festuge', men det bliver dog en lidt anderledes Festuge, på grund af restriktionerne, end man kender den.

Festugen afholdes fra den 27. august til den 5. september i Aarhus. Find mere information HER

16. Høst Møn

For trejde år bliver sensommerfestivalen ’Høst Møn’ afholdt lige ud til havet ved Hårbølle Strand. Vil du gerne opleve god musik og samtidig høre havets brusen, er dette festivalen for dig.

Festivalen afholdes fra den 27. til den 29. august på Møn. Find mere information HER

17. Juicebox Festival

Diversitet blandt artisterne er i fokus, når 'Juicebox Festival' afholdes under Bispeengbuen for fjerde år i streg. Festivalen vil samtidig forsøge, at fremhæve alle upcoming kunstnere, som er har haft det særlig svært det sidste år.

Festivalen afholdes den 28. august i København. Find mere information HER

18. Gadefestivalen Generator

Odenses gadefestival ’Generator’ regner i år med, at kunne afholde festivalen som planlagt. Du skal derfor glæde dig til, at kunne danse i de gader, hvor H.C. Andersen med garanti har gået.

Festivalen afholdes fra den 9. til den 11. september i Odense. Find mere information HER

19. Spot Festival

‘Spot Festival’ har nu rykket deres arrangementer til efteråret, hvorfor vi kan glæde os til at høre nye danske navne som Dopha, iomfro og Bbybites under forhåbentligt mere normale omstændigheder.

Festivalen afholdes den 16. og 17. september i Aarhus. Find mere information HER

20. Tomorrow Festival (Ny festival i København)

Den nye bæredygtige festival ’Tomorrow’ giver publikum oplevelser, der forhåbentligt kan starte ideer og tanker om et mere bæredygtigt liv i et fint mix af musik, talks og gastronomi.

Festivalen afholdes den 3. og 4. september i København. Find mere information HER

21. Musik i Lejet / Sommersol

Musik i Lejet har i år skabt det alternative koncept 'Sommersol', der smager af festival. Konceptet foregår over fire koncertdage, hvor du selv bestemmer, om du vil deltage i en, to, tre eller alle fire dage. Hver dag vil Sommersol byde på forskellige koncerter, madoplevelser samt et bredt udvalg af drikkevarer.

Festivalen afholdes fra den 21. til den 24. juli i Tisvildelejes strandkant. Find mere information HER

22. Gaffa På Græs

Gaffa, Gimle og Herslev Bryghus vil fejre livemusikkens tilbagekomst med en todages musikfest med forrygende toner, dejlige naturøl og mad fra lokale producenter i smukke omgivelser omkring gårdbryggeriet Herslev Bryghus. Gaffa På Græs ønsker at sætte fokus på den nye generation af artister, hvis koncerter vi i mange tilfælde har måtte undvære under Corona.

Festivalen afholdes fra den 27.-28. august ved Gårdbryggeriet Herslev Bryghus lige uden for Roskilde. Find mere information HER

Læs også: 26 restauranter, barer og caféer, du skal besøge

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her