Fredagsklummen Nikita Hoffmann Andersen: ”Hverdagen på ELLE-redaktionen er….”

Illustration: Mette Boesgaard

Jeg har altid interesseret mig for mode og nok også i en grad, der var lidt ud over det ”almindelige”. Jeg husker en episode som barn, hvor en lidt ældre veninde spurgte mig: ”Hvad vil du gerne være, når du bliver stor?”  Jeg svarede: ”Stylist,” og jeg kan tydeligt huske hendes skeptiske blik og det opfølgende spørgsmål: ”Hvad laver sådan en?” Ikke fordi, hun ikke vidste det, men fordi hun ville teste mit 10-årige selv. Måske det bare var et smart ord, jeg havde hørt. ”Det er sådan en, der giver modeller tøj på, når de skal gå catwalk eller have taget billeder,” husker jeg, at jeg svarede, og nå ja, så måtte hun vist se sig overbevist.

Jeg husker også at have spurgt min søster: ”Hvis du var med i ’Hvem vil være millionær’, hvilket form for spørgsmål ville så få dig til at ringe til mig som livslinje?” ”Noget med mode,” svarede hun, og nå ja, det ville nok også være klogere, end at bruge mig som ekspert på andre områder, hvis det gjaldt en million.

I dag ved jeg, at der er mere til jobbet som stylist, og det er da heller ikke den position, jeg er endt med at besidde på ELLE-redaktionen.

Jeg opdagede nemlig også min passion for at skrive, hvilken jeg finpudsede under mit kandidatstudie på Roskilde Universitet, som jeg færdiggjorde i sommer. Den bedste beslutning, jeg tog under mit studie, var dog ironisk nok at søge væk fra universitet for en stund, og derfor startede jeg i august 2018 som digitalpraktikant på ELLE, og efter endt studie har jeg fået lov til at beholde min plads på Havneholmen, hvorfra jeg dagligt producerer indhold til ELLEs kanaler. Mit primære fokus er ELLE.dk, så når du læser med her i dag, er du på en måde ”hjemme hos mig”. Tak for det i øvrigt og hjerteligt velkommen til.

Da jeg startede på ELLE, var der flere i min omgangskreds, der spurgte ind til dagligdagen på et modemagasin, og jeg bebrejder dem på ingen måde, for jeg har også altid haft en enorm nysgerrighed til branchen og dem, der færdes i den.

”Har du nogensinde det samme tøj på på arbejde to gange?”

"Har I stiletter på hver dag?”

"Hvordan er hun i virkeligheden?”

Svarene er ikke så glamourøse, som man skulle tro, men jeg skal med glæde give jer dem alligevel.

Læs også: Fredagsklummen Rose Maria: "Hvad er det bedste ved dit job?"

For at svare på det første: Ja, jeg, og alle mine kollegaer, har det samme tøj på mere end en gang. Faktisk har vi nogle gange det samme tøj på flere dage i træk. F.eks dengang ELLE deltog i den bæredygtigheds-challenge, der beordrede ét outfit - én uge. Eller da ELLEs Fashion Editor Fie Vørts Andersson for nyligt købte en så smuk Jacquemus-strik, at hun ikke nænnede at tage den af flere dage i træk.

Nej, vi har ikke stiletter på hver dag. Eller… ’truth be told’ Editor-in-Cheif, Cecilie Ingdal, og Fashion Features Director, Barbara Gullstein, trækker stilet-gennemsnittet gevaldigt op, men vi andre møder ofte på arbejde i (smarte) sneakers eller andre former for fodtøj, der hjælper os med at bevare jordforbindelsen.

Spørgsmålene om, hvordan ELLE-inderne i virkeligheden er, skyldes nok i høj grad det sociale medie Instagram (som vi i øvrigt sætter fokus på i ELLEs oktobernummer, der er på gaden nu), hvor tusindvis følger med i mine kollegaers liv. Svaret er, at de er præcis lige så smukke, søde, dygtige, kloge, inspirerende og modige, som de udstråler gennem skærmen. Og derfor er hverdagen på ELLE-redaktionen det samme: Sjov og givende – travl og stresset til tider – men mest af alt inspirerende.

ELLE-redaktionen er på mange måder en helt almindelig arbejdsplads, hvor vi begejstres over den ugentlige kagedag i kantinen, og på andre måder en helt ualmindelig arbejdsplads med mode, smukke mennesker og ditto klæder som omdrejningspunkt. Mixet gør, at jeg – hånden på hjertet – ikke kunne tænke mig til et sted, jeg hellere ville sætte mine ben hver dag.