Fredagsklummen Mie Juel: "Hvor vi er i livet, er med til at afgøre vores venskaber"

Illustration: Mette Boesgaard

Til februar skal jeg være mor for første gang. Det fylder ALT. Det er, det første jeg tænker på, når jeg vågner om morgenen, og det sidste jeg tænker på, når jeg skal sove. Hvis du selv er mor eller gravid, kan du måske genkende det – især forventningerne og ikke mindst bekymringerne.  

De fleste af mine veninder har efterhånden fået børn - især mine ”gamle veninder”.

I takt med at de blev gravide, mistede vi lidt kontakten, da vi var vidt forskellige steder i vores liv. Jeg var meget mere optaget af fest og farver, og jeg mødte her igennem en masse dejlige nye veninder, som var samme sted i livet som jeg, og derfor tilbragte jeg det meste af min tid sammen med dem.

På en måde var det bare lettere at være sammen med nogen, der var i samme båd som en selv; single eller uden børn, og fri til at gøre lige præcis, hvad der passede en. Det var på mange måder den sjoveste tid i mit liv med utallige mindefulde byture, men samtidig også en af de mest rodløse tider, når jeg tænker tilbage. For når alt kom til alt, ville jeg også bare gerne finde den store kærlighed, slå mig ned og få nogle dejlige børn.

Læs også: Cecilie Ingdal: "Venlighed må være sæsonens største trend"

I dag har jeg lidt dårlig samvittighed over min manglende interesse for de af mine veninder, der har fået børn. Især fordi de er så søde og opmærksomme på mig i min graviditet. Omvendt har jeg stor forståelse for de af mine veninder, der viser knap så meget interesse – de er bare et andet sted i deres liv, fuldstændig som jeg var, og det er helt ok.

Jeg ved, at det ikke er sidste gang, jeg kommer til at befinde mig i en situation, hvor vi som veninder er forskellige steder.

Derfor prøver jeg også at holde fast i alle mine veninder og acceptere, at den ene eller anden, måske endda begge parter, vil have perioder, hvor vi ikke har brug for at ses så meget, som man engang gjorde, men at det kan vende igen.

Det afhænger simpelthen af, hvor vi er i vores liv, og lige nu er jeg ”mom in the making”, og det stortrives jeg med.