Fredagsklummen Mie Juel: Fra storbypige til landsby-lady

Illustration: Mette Boesgaard

For et års tid siden startede snakken om at flytte ud af byen. På det tidspunkt havde min mand og jeg begge boet i København i over 10 år. Ingen af os var som sådan trætte af at bo i byen, men vores kriterier for en kommende bolig var enormt svære at få opfyldt i København.

Jeg drømte blandt andet om direkte adgang til have eller gårdhave – især med familieforøgelse i tankerne. To badeværelser stod også højt på listen, samt et kontor og et børneværelse. Med andre ord et rigtigt begynder hus.

Det lykkedes os at finde sådan et hus – 50 km. nord fra København i Hornbæk!

Ingen af os havde forestillet os, at vi skulle flytte så langt væk fra byen, da vi startede boligsnakken, og det krævede da også sin overtalelse at få min mand med på idéen. Men her et år efter har det vist sig at være den bedste beslutning, vi nogensinde har taget – udover at sige JA til hinanden selvfølgelig.

Lige så snart jeg kører ind ad indkørslen til vores hus i Hornbæk falder mine skuldre automatisk ned. Der er en helt anden ro på landet. Her er det kun fuglene og træerne i blæsten, der ’larmer’ - og min mands snorken, men den slipper jeg ikke for, uanset hvor jeg bor.

Jeg nyder at være omgivet af natur, også selvom jeg ikke er fysisk ude i den hver dag. Det er så vidunderligt med udsigt til skoven og altid frisk luft, når man åbner vinduerne. Nogle gange er vi endda så heldige at have besøg af en hjorteflok for enden af vores have. Det er så idyllisk.

Transporten er nok det største minus ved at være flyttet, men jeg prøver at se på køretiden som Mie-tid frem for spildtid, og udnytter noget af tiden til at få ringet til familie og veninder. På den måde kan jeg være mere til stede, når jeg kommer hjem om aftenen - og koble helt af.

Jeg savner overraskende nok slet ikke byen. Måske fordi jeg arbejder derinde hver dag og på den måde stadig får en daglig dosis storby.

Man kan vist godt sige, at det er en ny epoke i mit liv og jeg har i hvert fald lært, at man aldrig skal sige aldrig.

Relaterede artikler