Fredagsklummen Maria Frederikke Munch Thorgaard: "Jeg er ..."

Illustration: Mette Boesgaard
Vi ventede hele efteråret, hele vinteren og endelig kom foråret, men intet skete. Vi ventede i spænding, men jeg var aldrig rigtigt utålmodig, for jeg havde hørt, at livet ville ændre sig for altid, og jeg er ikke god til forandringer. På årets anden sommerdag, da himlen var allermest blå, skete det, og intet gik eller var, som jeg havde forestillet mig; fødslen var bestemt ikke efter bogen, og han landede ikke med det samme trygt og sikkert i mine arme. Og da han endelig lå der efter noget tid, syntes jeg ikke, jeg kunne genkende ham. Der var ingen følelse af, at ’selvfølgelig ser du sådan ud’, ligesom jeg i min totale udmattelse også havde lidt svært ved at mærke den der overvældende forelskelse, som alle ellers taler om.
 
Først et døgn senere slog lynet ned, og livet gav virkelig mening på en helt ny måde. Og ja, det var en kæmpe og livsændrende forandring, men den blev ledsaget og overskygget af glæde, træthed, stolthed, bekymringer og alle andre tænkelige følelser derimellem. 
 
Især sidstnævnte følelse, bekymring, dukkede i starten og helt efter bogen op med relativt jævne mellemrum. Fordi fødselsomstændighederne var, som de var (trælse, som en jysk version af mig ville sige), ringede jeg efter tre uger til en kiropraktor, der kunne kigge på det lille nye menneske. Og det var lige dér – med flere ugers forsinkelse – at det skete; jeg satte ord på ham og på den forandring, der var sket: ”Jeg vil gerne bestille en tid til min søn.” Min søn! Jeg har en søn! Og selv om jeg et kort øjeblik overvejede, om sekretæren i den anden ende af røret ville spørge, om jeg nu også var sikker på, at det var min søn, så var det lige omkring der, jeg for alvor blev mor, og det har jeg været siden da – mere, end jeg er kone/datter/søster. Mere, end jeg er journalist. Mere, end jeg er Maria. Og det bliver heldigvis aldrig forandret. 
 
PS! Men spørg mig, om jeg er klar til den forandring, der venter, når endnu en lille ny melder sin ankomst dette forår … Jeg arbejder på det!