Fredagsklummen Johanne Brostrøm: Om at følge sin mavefornemmelse

Illustration: Mette Boesgaard

Jeg har altid haft en stærk mavefornemmelse omkring livets både små og store beslutninger og har vidst, at hvis jeg fulgte den, så skulle det nok gå.

Lige fra valget af livsledsager, som umiddelbart ikke stod skrevet i kortene, til at søge ind på ELLE som ulønnet praktikant i en alder af 28 år. Jeg blev fastansat efter et halvt år, og har været en del af ELLE-familien i 8 år nu. Så man kan roligt sige, at jeg fandt min rette hylde efter mange omveje og en lang søgen.

Mavefornemmelsen gjaldt også, da min mand og jeg valgte at rykke fra vores dejlige (og dyre!) rækkehus på Østerbro til et hus i Hornbæk, som skulle totalt gennemrenoveres. Vi boede hos mine forældre i et halvt år med vores søn på et år, hvor vi jonglerede jobs, pendling og husrenovering.

Læs også: Fredagsklummen: Rose Maria: New year, new me?

Det viste sig at være den bedste beslutning, og Hornbæk blev hurtig vores rolige base, som jeg ikke ville bytte for noget.

For et års tid siden kom mavefornemmelsen på prøve igen, da vi begyndte at lege med tanken om at få et barn mere. Jeg har altid tænkt, at vi bare skulle være os tre, da det ‘passede’ bedre ind vores liv.

Min mand har en kronisk sygdom, som driller i perioder og med to karriere og den evige dårlige samvittighed, som de fleste børnefamilier nok slås med, skulle der tænkes grundigt over det, med for og imod-lister i lange baner. Imod-listen var længst, men for-listen vægtede højest!

Vi er nu i den lykkelige situation at vente en lille pige til maj, og som med alle mine mavefornemmelser gennem livet, er jeg sikker på, at det er den helt rigtige, jeg har fulgt.