Fredagsklummen Johanne Brostrøm: Derfor er det franske look en evig inspiration

Illustration: Mette Boesgaard

Når man arbejder i modebranchen kan man nemt blive fristet til at gå i forskellige stilretninger. Jeg bliver konstant inspireret. Så når jeg til tider føler mig lidt stilforvirret eller synes, at jeg er kommet for langt væk fra min egen kerne, kigger jeg altid til et klassisk, fransk look.

Det er ikke fordi, at det er revolutionerende, men det er simpelt og chikt, og fungerer bare gang på gang!

Efter en forlænget weekend i Paris med en god veninde er jeg på ny fyldt op med gode franske vibes.

Maverne er fyldt med croissanter, chevre chaud og rosé bobler. Benene er gået trætte i Saint-Germain, Marais og Pigalle, og shopping poserne er fra Maje, Sandro og en enkelt fra Celine.

For hvem vil ikke gerne have lidt parisisk over sin stil? De franske kvinder er mestre i at genbruge klassikere og mikse det feminine og drengede på en ubesværet og frisk måde.

Jeg bliver aldrig træt af pariser-klassikere som Breton-striber, denim, oversize blazere, feminine små sko og selvfølgelig et strejf af læbestiftrød- jeg kunne blive ved!

Med Paris modeuge om lige hjørnet glæder jeg mig til (for første gang) at opleve shows hos nogle af de største modehuse, bl.a. Chanel, Valentino og Hermès, samt se hvad nogle af mine all-time favorit designere: Chloé, Isabel Marant og ikke mindst Celines nye chefdesigner, Hedi Slimane, har fundet på.

Her er 8 favoritter til at fange et très chic fransk look!

8 franske favoritter