Fredagsklummen Emilie Zerlang: En 'challenge', du bør give dig selv - bare i 5 dage!

Illustration: Mette Boesgaard

Vi kender allesammen, hvordan tidsfordrivende 'scrollen' på Instagram via folk man følger og folk der følger dem, vi selv følger etc., lige pludselig kan resultere i, at man havner på en profil, man ikke aner, hvordan man er kommet ind på. En aktivitet jeg ofte vil betegne som tidsfordriv, men nogle gange fører det (heldigvis) også nye, spændende bekendtskaber med sig.

Da jeg den anden dag ad omveje faldt over Cecilie Blaksteds profil på Instagram blev jeg først og fremmest draget af profilen, som både var grøn, bæredygtig og havde fokus på naturlig skønhed. Og da jeg havde læst et par af hendes opslag, blev jeg ledt ind på hendes ligeså fine blog med navnet Simple[Fit], hvor flere af indlæggene beskriver en udfordring, hun har taget til sig den pågældende uge.

Og den udfordring, der vakte min interesse, var den der hed 'Gratitude Journal Challenge', som kort fortalt går ud på at fokusere på de alle små glæder i hverdagen; dem man ofte glemmer at glæde dig over - eller overhovedet når at bemærke.

Kunsten at "glæde sig over de små ting i hverdagen" har vi alle hørt til uigenkendelig før, men det fine ved det her indlæg/synpunkt var måden, hvorpå Cecilie Blaksted, havde grebet 'udfordringen' an på. Hun havde nemlig sat sig for i en uge at føre en såkaldt "taknemmeligheds-dagbog", hvor hun hver morgen og aften skrev fem ting ned, hun var taknemmelig for - og det kunne så være alt fra en kop kaffe, at solen skinnede til at have varmt vand i bruseren. 

Et virkelig fint initiativ, som jeg siden har prøvet at følge - har kun været igang i tre dage - men indtil videre kan jeg kunne anbefale det. Det løser ikke verdensfreden, men udover at det netop sætter fokus på de små, men gode ting i hverdagen, så er den rum tid, man hver morgen og aften lige skal reflektere over de gode ting, også en virkelig rar følelse.

Og så er det også lærerigt - for det er faktisk "sværere" end som så at finde fem gode ting to gange om dagen. Eller rettere sagt; det er ikke svært, da alt nærmest tæller, men man rykker virkelig til sin opfattelse af, hvad en god ting er - noget der blandt andet kom til udtryk for mig selv, da det at finde to skumbananer i en pose, jeg troede var tom, kom på listen. Eller min glæde over, at jeg i dag cyklede uden nogen stop for rødt, andre cyklister der var i vejen og med sol i ansigtet. Og det var ting, der gjorde min dag bedre, men som jeg tidligere aldrig havde tænkt mere end et splitsekund over.  

Så opfordringen til at føre en "taknemmeligheds-dagbog" i en uge er hermed givet videre - tak til Simple[Fit] for den fine introduktion. 

Psst... Som inspiration har jeg indsat mine 5 'taknemmeligheder' fra tirsdag morgen og aften til inspiration:

Tirsdag morgen:

- At vågne i min kæreste og mins nye dobbeltseng efter at have sovet i en 1 1/2-mands seng de sidste 8 år. Næsten som at sove på hotel!

- At bruge min nye 'Acai Body Scrub' fra Rudolph Care, som føles så rar på huden samtidig med, at den dufter dejligt

- At vi havde én banan tilbage, jeg kunne toppe min ellers kedelig portion All-Bran cornflakes med

- Min cykeltur på vej til arbejde uden særlig mange stop for rødt lys og med solen i ansigtet

- En ny te fra Yogi Tea med chili i, som var så god, at jeg undværede kaffe en hel dag

Tirsdag aften:

- At finde to skumbananer i en pose, jeg troede var tom

- Serien 'Fargo' på HBO, som jeg har slugt på 3 dage - så god!

- Æbleskiver - det er som om, de smager (endnu) bedre i år

- Da der kom en pige og hentede vores gamle seng uden, at vi skulle løfte en finger

- Duften af nyt sengetøj

 

Relaterede artikler