Fredagsklummen Cecilie Ingdal: "Casual friday bør afløses af festlig fredag"

Illustration: Mette Boesgaard

Jeg har netop boardet færgen mod Århus, da der tikker en mail ind fra ELLEs mode- og digitalredaktør, Josephine Aarkrogh, med ordene: ”Hvem skal skrive fredagsklummen i dag (jeg tror, at det er Cecilie)”.

Heldigvis tager færgeoverfarten fra Odden til Århus fem kvarter, så jeg kaster mig straks over den (og ikke op …) – på trods af bølger, der får mig til at ligne den grønne smiley. Min evig kritiske tur-ledsagers forslag til hvad denne præ-efterårsferie-fredagsklumme skal handle om er mange: Skriv om hvor latterligt det er, at plantebaseret kød forsøger at udgive sig for at være kød – og ikke bare for det, det er (han ved jeg elsker plantebaseret kost) eller om hvordan tøjindustrien er en af de helt store klima- og miljøsyndere (det ved I, og vi heldigvis godt – og netop derfor har bæredygtighed et stort fokus i ELLE-universet) – eller om at et forskerhold fra bl.a. Harvard har videnskabeligt bevis for, at kogte grøntsager er meget bedre for vores tarmflora og dermed hele vores krops sundhed end de rå ditto (tag den, alle rawfood-elskere tilføjede han …).

Læs også: Fredagsklummen: Nikita Hoffmann Andersen: ”Hverdagen på ELLE-redaktionen er….”

Og sådan fortsatte han lidt (for længe) … Men i min optik kræver en regnfuld oktober-fredag lidt lettere og positive toner, så plantekød, modeoverforbrug og kogte gulerødder og broccoli må vige pladsen for dagens nye ELLE-ord: Festlig fredag.

For morgenen på ELLE startede præcis som den har gjort i nu mere end 11 år – med vores traditionsrige fredagsmøde. Det er her, hvor vi vender stort og småt, nye tiltag, gamle vaner, skæve ideer og alt derimellem. Og i morges blev vi enige om at casual friday bør afløses af festlig fredag. Og det er dermed ikke blot tilladt, men faktisk et krav at tage sit mest festlige outfit på.

For den bedste form for bæredygtighed er faktisk at bruge det tøj, man allerede har i skabet. Og mon ikke også de (ud-)kogte grøntsager i Aller-kantinen smager bare lidt bedre iført en glimmerkjole og røde læber? Glædelig festlig fredag.