#PinkOnsdag: Her er de 21 mest ikoniske øjeblikke i pink filmhistorie

Foto: All Over Press

”On Wednesdays we wear pink”; den ikoniske sætning, som Karen Smith fra kult-filmen Mean Girls sagde for første gang i scenen, hvor de tre - ja Mean Girls - Rachel McAdams, Lacey Chabert og Amanda Seyfried overtaler stakkels Lindsay Lohan til at spise frokost med dem resten af ugen – uden at den unge, lidt usikre outsider har noget at skulle have sagt. Sådan overhovedet.

via GIPHY

Siden har sætningen, ja begrebet, spredt sig, og selvom det nu er over 14 år siden, at vi så filmen for første gang, så er film-sætningen nu blevet sand hverdagskost på vores Instagram-feeds.

Eller, det vil sige ikke helt – for særligt én dag i ugen, nemlig onsdag, ser vi nemlig vores yndlings bloggere og street-style darlinger flashe et-eller-andet i den fineste, feminine farve til dato på Instagram med hashtagget #PinkOnsdag eller #onwednesdayswewearpink.

Læs også: Her er de 25 sjoveste citater fra Mean Girls 

Men faktisk var Mean Girls slet ikke den første film til at hylde den lyserøde farve på det store lærred. Gennem filmhistorien har vi set alt fra Marilyn Monroe i filmen ’Niagara’ i 1953 til Emma Watson i ’Harry Potter: Flammernes Pokal’ fra 2005 iklæde sig pink og rocke den feminine farve. 

Læs også: Shoppegalleri: 20 festlige og lyserøde favoritter

Hvad mere kan vi sige? Vi elsker lyserød. Faktisk elsker vi farven så meget, at vi til det aktuelle april-magasin har designet fem sokker i samarbejde med Pico. Her kan du få sokker til alle ugens hverdage, inklusiv onsdag, hvor du naturligvis får de fineste, lyserøde sokker med, der vil glitre om kap med de andre billeder på #PinkOnsdag hashtagget - très èlègant! 

Vi hylder her ugens Instagram-højdepunkt med et stiligt tilbageblik på de 21 mest ikoniske øjeblikke i filmhistorie, hvor store skuespillerinder har været iført lyserød; og du kan swipe dig gennem det filmhistoriske galleri nedenfor.

#PinkOnsdag: Her er de 19 mest ikoniske lyserøde øjeblikke i filmhistorie

 

Relaterede artikler