Interview Mød Marie Boda, der er aktuel i den nye kærlighedsserie Cold Hawaii

Foto: Martin Dam Kristensen

Den 30. august 2020 får den nye, danske serie Cold Hawaii premiere på streamingtjenesten Xee.

Den romantiske komedieserie Cold Hawaii foregår i den nordjyske by, Klitmøller, der i daglig tale bliver kaldt Cold Hawaii. Cold Hawaii er knudepunktet for surfere landet over og sætter scenen for serien. Den rå og barske natur ved Vesterhavet bliver da også en metafor for, at venskaber og kærlighed hurtigt kan komme på dybt vand. 

Aske Bang og Allan Hyde er instruktørerne bag serien, men udover det, spiller de også selv de mandlige hovedroller.
  

Serien følger parret Bjørn (Aske Bang) og Karla (Marie Tourell Søderberg), der er flyttet til Klitmøller i Thy, med håbet om at gøre Karla gravid. De følger en app, der fortæller, hvornår Karla har ægløsning og planlægger deres sexliv derefter. Deres idyl ved Vesterhavet bliver dog afbrudt, da Bjørns gamle ven Mads-Emil (Allan Hyde) kommer på besøg med sin nye kæreste Simone (Marie Boda), der skal tilbringe nogle måneder i huset ved Vesterhavet. Mads-Emil og Simone er nyforelskede og har et meget passioneret og højlydt sexliv. Det vækker et gammelt kompleks til live hos Bjørn, der får den friske idé om et partnerbyt for en aften...

ELLE har talt med Marie Boda om, hvad serien Cold Hawaii kan lære os om venskaber, forhold og flydende kærlighed. 

Kan du fortælle om Cold Hawaii og hvorfor du har sagt ja til at medvirke? 

”Cold Hawaii handler om komplekser, flydende kærlighed og venskab. Da jeg fik tilbuddet om at spille Simone i Cold Hawaii, var jeg lige startet på en særlig og meget fantastisk performanceskole, som jeg stadig går på. Det var derfor ikke en helt nem beslutning at tage nogle måneder væk fra København til Klitmøller, i Nordvestjylland, hvor vi har skudt serien. Dog var manuskriptet så hylende morsomt, at jeg ikke kunne sige nej. ”Nu hvor jeg tænker tilbage på processen, er jeg glad for min beslutning - det var et lille Cold Hawaii-eventyr.”

Serien handler om op- og nedture i det moderne parforhold. Hvad kan Cold Hawaii lære os om relationer, både romantiske og venskabelige? 

”Serien kan lære os, at man hverken kan kontrollere eller styre hinanden, og at en relations største potentiale findes dér, hvor man sætter relationen fri. Et forkrampet og overfikseret forsøg på at give en kvinde en orgasme (det er en af tematikkerne i serien, red.), leder sjældent til dén forløsning. Man kan heller ikke beslutte sig for at få en ny ven. Venskaber opstår. Kærlighed opstår. Hvis man sætter relationer fri, bliver de dynamiske og sande.”

Kan du identificere dig med din rolle som Simone i forhold til synet på kærlighed

”På nogle punkter kan jeg godt identificere mig med Simones syn på kærlighed. Jeg tror selv på skæbnebestemte møder og er ligesom Simone en smånaiv og stor romantiker. Men Simone kræver af Mads Emil (Simones kæreste i serien), at han deler ud af sin fortid (bl.a. hvem han har været i seng med, og hvem han har haft en relation til før hende). Den slags detaljer kan man dele med sin kæreste, hvis man har lyst, men jeg er uenig i, at man skal og bør.”

Hvad er det bedste råd, du selv har fået omkring forhold? 

”Lad være med at tage ting for personligt. ’Get loose’. Men tilgiv også dig selv for at være oversensitiv i ny og næ. Det er ikke altid lige let at elske nogen meget højt.”

Hvordan har optagelserne til Cold Hawaii været anderledes fra tidligere film og serier, du har været medvirket i?

”Cold Hawaii er virkelig et hjerteprojekt. Jeg har været på store udenlandske produktioner, og der kan jeg godt miste grebet om, hvad fanden jeg egentlig laver. På denne produktion har vi været et skrumpet hold af filmarbejdere, og det gør, at jeg lettere kan mærke min egen part og stemme i projektet.”

Er der en bestemt scene, der har gjort særligt indtryk på dig? 

”Ja - faktisk en scene, jeg ikke selv medvirker i. Det er Karla (Marie Tourell) og Bjørn (Aske Bang), der imiterer hhv. en bondepige og en tysk soldat. Deres legende tilgang til den scene er beundringsværdig. Jeg har de fedeste kollegaer.”

Hvad er dine tanker om flydende kærlighed og jalousi? 

”Jeg tror på flydende kærlighed for nogen, men langt fra for de fleste. Jalousi er derimod for alle. Jeg vil næsten sige, at jalousi er en præmis. Den følelse viser sig for nogen ofte, for andre sjældnere, men vi kender den alle. Jeg gør i hvert fald. Problemet er ikke jalousien i sig selv, men hvordan vi dealer med den.”

Aske Bang og Allan Hyde er instruktørerne bag serien, men de spiller også de mandlige hovedroller, hvordan har det været at arbejde sammen med dem? 

”Det har været inspirerende og en sand fornøjelse. Jeg har meget respekt for og kærlighed til de to mænd.”

Kan du heller ikke vente, til det hele går løs d. 30. august, så giver ELLE dig et lille smugkig i, hvad du skal forvente at se i serien Cold Hawaii i galleriet herunder:

Cold Hawaii

 

Relaterede artikler