Seriesøndag A Discovery of Witches er serien til dig, der elsker vampyrer, hekse og forbudt kærlighed

Foto: HBO / A Discovery of Witches

Mangler du en ny serie at tune ind på, mens efterårsvinden rusker udenfor? Og må den gerne have et overnaturligt element, der leder tankerne lidt væk fra den almindelige grå hverdag? Så har du brug for A Discovery of Witches i dit liv!

Serien, som indtil videre er produceret i en sæson af HBO, er baseret på Debroah Harkness bestseller-trilogi, All Souls. Du behøver ikke have læst trilogien for at følge med, men undertegnede, der er ligeså stor selverklæret bogorm som serienørd, og netop har genlæst bøgerne kan varmt anbefale at du kommer i gang! Men nu var det serien, det handlede om… Og den opfylder alle krav vi har til en god efterårsserie. Så hvad venter du på?

Du har nok allerede regnet ud, at der er en vis portion magi involveret i denne serie (hence navnet), men den handler om meget mere end ’bare’ hekse. Historien starter i nutidens Oxford, hvor magiske væsner (vampyrer, hekse og dæmoner) lever blandt helt almindelige mennesker, men holder deres specielle natur under radaren. De magiske væsner er dog ikke modbydelige bodsugende skabninger (ok, vampyrerne drikker blod), men dannede og intellektuelle individer: Hekse er begavede enten inden for naturvidenskab (og er dermed gode til eliksirer) og andre kan kontrollere elementer (kaste besværgelser); vampyrer ernærer sig godt nok ved at drikke blod (enten fra mennesker eller dyr) men er i øvrigt ualmindeligt kultiverede og dannede mennesker – og ofte usandsynligt velhavende; dæmoner er kunstnerisk anlagte og ofte enspænder-agtige typer, der ofte bliver musikere, kunstnere, genier eller skuespillere – og gerne med mange teatralske og indadvendte nykker.

Køb et abonnement på 3, 6 eller 12 numre af ELLE fra 119 kr.

Seriens heltinde, Diana Bishop, er gæsteprofessor ved universitet i Oxford. Hun er også heks, men har taget et aktivt valg om ikke at bruge sin magi, efter hendes hekse-forældre blev myrdet. Men som led i hendes research (hun er professor i alkymi) for hun fingrene i et forhekset manuskript, der har været forsvundet i flere århundreder – og det iværksætter en dominoeffekt i de magiske rænker… Og det vækker også de magiske kræfter, Diana har undertrykt så længe, og snart kan hun ikke kontrollere sin magi. 

Blandt andet tiltrækker Dianas fund (som hun ikke selv studser mere over, end at der ligger en forbandelse over manuskriftet, og sender den tilbage i Oxfords bibliotek-arkiver) den mystiske og betagende vampyr Mathew Clairmont, der har en altoverskyggende i manuskriftet… og i Diana. Du kan næsten gætte hvor den historie bærer henad, ikke?

Læs også: Premieredatoen for Game of Thrones sæson 8 er offentliggjort

Men selvfølgelig findes der ældgamle konventioner, der forbyder romantiske alliancer mellem hekse og vampyrer – og snart har de to overnaturlige turtelduer hele den magiske verden på nakken – både for at sætte en stopper for deres kærlighed, men i allerhøjeste grad også for at få fat på det forsvundne manuskript, der indeholder afgørende oplysninger om de overnaturlige væsners oprindelse…

Fænget? Ja, ikke! Tune ind på HBO hvor hele første sæson af A Discovery of Witches (otte afsnit) ligger klar til dig… Og glæd dig allerede nu til sæson to og tre, hvor det bestemt ikke bliver nemmere at være Diana og Matthew!

 

 

Relaterede artikler