Nye øjne Dette hashtag vil ændre på måden, du ser Sex and The City

Foto: Sex and The City

HBOs hitserie, Sex and the City, der løb over skærmen fra 1998 til 2004 er aldrig rigtig stoppet med at være relevant.

Vi følger de fire kvinder, Carrie Bradshaw, Miranda Hobbs, Charlotte York og Samantha Jones i deres 30’ere og 40’ere, og det er vist ikke en overdrivelse at sige, at alle kvinder har kunne nikke genkendende til minimum ét emne fra serien – hvis ikke utallige.

Moden i den populære tv-serie gør naturligvis de 94 afsnit udødelige. Særligt de seneste år har vi kunne finde inspiration i Carries Manolo Blahnik-stilletter og hendes kærlighed til både Fendis Baguette-taske og Diors Saddle-bag. Tre levende beviser på at moden går i ring.

Men selv om moden i serien ikke er passé, er der altså andre elementer, der i den grad er. Sarah Jessica Parker har tidligere udtalt, at serien ser tonedøv ud i dag på grund af den manglende diversitet, og det er der også andre, der har bemærket.

Læs også: 6 ting Carrie Bradshaw har lært os.

Instagram-profilen, everyoutfitonsatc, har nemlig opfundet hashtagget #wokecharlotte, der forsøger at skabe social bevågenhed omkring de til tider rimelig stereotypiske udtalelser i Sex and The City.

Og hvilken karakter er bedre til at give sine slyngveninder en opsang end den kunstinteresserede, Park Avenue-bosatte, Charlotte York?

Foto: Sex and The City

#Wokecharlotte skabes på baggrund af rigtige samtaler fra serien, hvor Charlottes svar er byttet ud med det, den socialt bevidste New Yorker ville have svaret i dag. Det er sjovt, provokerende og giver stof til eftertanke.

Køb et abonnement på 3, 6 eller 12 numre af ELLE fra 119 kr.

Charlotte stiller nemlig spørgsmålstegn til sine veninders og seriens øvrige karakterers måder at omtale kønsminoriteter, kropslig krænkelse, raceforskelle m.m.

Vi har samlet nogle af de bedste #wokecharlotte herunder, men du kan se meget mere på Instagram ved at søge på hashtagget:

 

Relaterede artikler