Legally Blonde 3 10 stil-tips vi lærte fra Elle Woods i Legally Blonde

Foto: Legally Blonde, 2001 MGM

Der er ingen tvivl om at vi her på ELLE-redaktionen glæder os som fashionistaer inden et Chanel-show til at se vores navnesøster, Elle Woods, generobre det store lærred med en blondines hævnbegær, når Legally Blonde 3 får premiere engang i 2020.

… Og i kølvandet på den forunderlige nyhed om at den advokatfuldmægtige dyrerettighedsforkæmper i de lyserøde suits genopstår fra de hensvundne 00’ere, synes vi kun at det er på sin plads at genopfriske alle de uundværlige leveregler, som Elle Woods strøede om sig til sine medstuderende på Harvard School of Law.

Elle Woods, der ud over at være mor til den velklædte chihuahua, Bruiser, satte sin hævntogt i gang tilbage i 2001, hvor hun fulgte efter sin ekskæreste Warner (spillet af Matthew Davis) til elite-universitet, og lagde sine egne Major studier i Fashion Merchandising på CULA på hylden for at lære at sagsøge i (lyserøde) Prada-suits (hvor svært kan det være?). Og hendes skinlagte passion for mode forklarer hvorfor hun ikke gik på kompromis med sin stil blandt de monotone jurastuderende og ugenert spankulerede omkring i Harvards hellige haller iført alt fra glimmerbikinier og skrev dokumenter under med pink fjerpenne.

Elles frygtløse påklædning (læs: pink med pink på og et ekstra drys pink) sætter hende i samme liga som hendes velklædte (fiktive) medsøstre som Cher Horowitz fra 1990’er-kultfilmen Clueless og stilikonet over dem alle, Carrie Bradshaw fra Sex and the City. Derfor er filmen værd at gense (mange gange) for de episke tøjvalg, men også fordi filmen – titlen til trods – har et stærkt girlpower-budskab, der er mindst ligeså aktuelt i dag, som det var da den udkom i 2001.

For man skal bestemt ikke lade sig narre af hårfarven: Blondinen ved nemlig en ting eller to om, hvordan man kommer gennem livet, og vi har her samlet 10 ting Elle Woods har lært os – ud over den evigt gyldige ’bend and snap’!

1. Find din signatur-farve
Når noget virker, er der ikke grund til at ændre på det. ”Jeg forstår simpelthen ikke hvorfor du konsekvent negligerer din signaturfarve,” siger Elles sorority søster Serena til Elle, da de var ude og shoppe inden Elles store date med Warner. Pink var en del af Elles identitet, og selvom hun havde småaffærer med andre nuancer, vendte hun altid trofast tilbage til lyserød ved alle vigtige begivenheder filmen igennem. Selv hendes CV var lyserødt (og med duft, hvis vores hukommelse ikke svigter!).

via GIPHY

2. Betal aldrig fuld pris, hvis du kan komme uden om det
Da en ekspeditrice fejlagtigt undervurderede Elle og prøvede at prakke hende en nedsat kjole på til fuld pris, fik hun blondinens hævn at føle. ”Er det rayon med lav viskositet? Og er sømmen riet med halve sting?”, spurgte Elle. ”Selvfølgelig, det er one-of-a-kind,” svarede den naive ekspeditrice. Busted! “Det er ikke muligt at bruge halve sting i rayon med lav viskositet, det ville ødelægge materialet. Og denne kjole er ikke lige kommet hjem Jeg så den i Vogue i juni sidste år, så hvis du prøver at sælge den til mig til fuld pris, så valgte du den forkerte pige!” And that's how it's done.

via GIPHY

3. Orange bliver aldrig det nye pink
Vi er helt enige om at den varme, frugt-nuance ikke falder alle lige så flatterende som eksempelvis baby-pink. Men Elle har naturligvis sin helt egen forklaring på, hvorfor orange aldrig når op på pinks niveau: ”I sidste uge så jeg Cameron Diaz og fik talt hende fra at købe en gennemført usmagelig angora sweater. Personen, der erklærede at orange er det nye pink, er svært forvirret.”

via GIPHY

4. Et par briller kan ændre hvem du er
Uanset om Elle havde brug sine for briller for at se, eller om de blot var der for syns skyld, så bidrog blondinens briller til at hun kom i det rigtige humør på sin første dag på Harvard. Og der skal da heller ikke lyde andet end applaus herfra for looket, der er gennemført fra top til tå.

via GIPHY

5. At få manicure jævnligt er vigtigere end man tror
Flere af scenerne i Legally Blonde finder sted i neglesalonen, hvor Elle får poleret sine franske tipper, så hun kan spejle sig i dem. Det var også i neglesalonen over en fransk manicure Elle mødte sin BFF/psykolog Paulette (spillet af Jennifer Coolidge) … Og ej at forglemme: Det var også i neglesalonen at en af de mest mindeværdige ‘bend and snap’ scener udspillede sig.

via GIPHY

6. Hvis du er overdressed eller underdressed skal du bare own’e det
Vi har ikke selv intentioner om at troppe op NOGEN STEDER i et Playboy-bunny-kostume, men Elles indlevelse i et hvert look er i sandhed en inspiration – selv iført kaninører.

via GIPHY

7. Klæd dig på til det job du vil have
Der er ingen tvivl om, at Elle altid vil vælge en pailletbesat bikini over en tækkelig silkeskjorte med høj krave… Men hun finder alligevel sin version af at klæde sig respektabelt på i advokatkredse (ahem), selvom hun trods alt kanaliserer mere Marilyn end Jackie-O. Men røde læber og stram sideskilning er da, om ikke andet, et klassisk look.

via GIPHY

8. Bøsser kender designere. Heteroseksuelle mænd gør ikke.
Det er naturligvis en generalisering, der hører det forrige dekade, hvis ikke århundrede til. Men for Elle Woods er det en uomtvistelig sandhed, der bliver det fældende bevis i den blonde advokats første retssag: Da hendes klients pool-dreng siger til Elle, at hun ikke skal trampe hen over ham i sine Prada sko fra sidste sæson, går det op for Elle, at han er homoseksuel og derfor ikke kan have haft en affære med klienten Brooke. Selvom der ved gud findes heteroseksuelle mænd der ved alt, hvad der er værd at vide om mode, vil størsteparten aldrig lægge mærke til dine sko… og slet ikke hvilken sæson de er udsprunget af!

via GIPHY

9. Klæd dig på fra dine sko og op
Elle Woods har ikke flade sko på. Det er lige så sandt som at Joey ikke deler sin mad. Høje hæle hjælper Elle med at nå til tops i sin karriere. Bogstaveligt talt (bare se punket ovenfor!). Så det er ikke nogen overraskelse, at hendes valg af fodtøj altid er ’on point’!

via GIPHY

10. Reglerne for hårpleje er simple og kan ikke ændres
… og sidst men ikke mindst er et af de vigtigste punkter i Elles 10 bud, at hun lærte os, at vi aldrig – ALDRIG – må gøre vores hår vådt i 24 timer efter at få en permanent (er der egentligt nogle, der stadig får permanentet deres hår i år 2018?). Vi lærte også at lyde ekstra sassy, når vi kunne slynge ordene “ammonium thioglycolate” henkastede over vores læber hos frisøren, når snakken falder på permanentsalt og -væsker.

via GIPHY

… Hvem sagde at blondiner ikke var kloge? 

 

Relaterede artikler