Foto: Netflix
Film og TV

Søren Bregendal om sin rolle i 'Emily in Paris': "Jeg kastede mig frygtløst ind i opgaven, og få uger efter fik jeg et opkald, jeg aldrig glemmer"

af Christoffer Mygind Juul 5/12/2022
Vi har snakket med den danske skuespiller, der vender tilbage til sin rolle i tredje sæson af den populære Netflix-serie 'Emily in Paris'.

Da danske Søren Bregendal i anden sæson af Netflix-hittet ‘Emily in Paris’ var vi flere, der stoppede op og måtte kigge en ekstra gang.

For det er ikke ofte, at man ser en dansk skuespiller dukke op i en af verdens største serie-succeser. Men der stod Bregendal så som hollænderen Erik DeGroot og ganske stille gjorde han sit comeback som skuespiller efter hele otte års pause fra scenekanten.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Og når seriens tredje sæson får premiere den 21. december, vender han tilbage til rollen som Erik DeGroot.

Men hvordan gik skuespilleren, der er særligt kendt fra brandet C21, som han var forsanger i fra 1998 til 2006 og for sin rolle i blandt andet dramaserien ‘2100 Happiness’, til at droppe skuespillet i en periode for pludselig at være med i en Emmy-nomineret serie?

Det kan du få svar på her, hvor vi har snakket med Søren Bregendal om at være med i ‘Emily in Paris’, hvad den største oplevelse har været, og hvad du kan forvente dig fra ham og den nye sæson.

Hvordan kom det i stand med en rolle i ’Emily in Paris’?

“Det er faktisk en ret magisk historie for mig. Efter otte års pause fra skuespillet, hvor mit liv har handlet om en masse andre spændende udfordringer og opgaver, blandt andet mit seneste band Lighthouse X, mærkede jeg over en længere periode en tiltagende lyst og længsel efter at vende tilbage til skuespilfaget.

Efter at have talt alt frem og tilbage med mig selv om timingen var rigtig, tog jeg tyren ved hornene og rakte ud til mit tidligere agency, Panorama. Derfra gik det hurtigt, som det jo gør, når man rammer et kairos-øjeblik, og kun tre-fire uger efter, at vi havde holdt det første møde, var der bud fra Hollywood, og jeg blev bedt om og lave et selftape på rollen Erik. Jeg kastede mig frygtløst ind i opgaven, og få uger efter fik jeg et af de der opkald, man ikke glemmer lige med det samme.

Jeg var lige kommet fra et møde og havde sat mig ud i bilen. Så ringer min agent Lene, og jeg kan godt høre, at der er andre med på kaldet. Sammen råber de begejstret, at jeg har fået rollen som Erik i ‘Emily in Paris’. Det var et rimelig vildt kick-off for os alle sammen efter otte års pause i samarbejdet.”

Foto: Tom Mckenzie

Hvad har været den største oplevelse ved at være med i så stor en serie som 'Emily in Paris'?

“Jeg ved ikke, hvad det største har været, men der er flere store oplevelser. For eksempel var den første, jeg mødte fra produktionen Darren Star, skaberen af 'Emily in Paris'. En mand jeg har den største respekt for, for han står blandt andet også bag ‘Beverly Hills 90210’, som jeg var og kæmpe fan af, mens jeg også var vild med ‘Sex and the City’.

Så jeg var en anelse starstruck, da vi mødte hinanden helt casual i hotellets træningscenter. Han genkendte mig med det samme, og vi fik en god snak. Dejlig måde at lande i Paris på. Det er naturligvis også en fed oplevelse at blive en del af så omfattende en produktion, hvor Paris spiller en hovedrolle, og hver scene skydes i det smukkeste omgivelser. Og så naturligvis de hjertelige venskaber og møder, der er kommet ud af samarbejdet – ikke mindst med Philippine Leroy-Beaulieu (Spiller Sylvie Grateau, red.) og Juliette Ménager (Seriens casting director, red.).”

Hvordan er det forskelligt fra at være med i en dansk produktion?

“Størrelsen på produktionen, budgetterne og antallet af mennesker, der er involveret. Man mærker fra første øjeblik, at det er Hollywood, der folder sig ud, og at over 100 millioner mennesker ser med. Det får alle til at rette ryggen en ekstra gang. Der er duft af ambition og et globalt pres i luften. Det er fedt! Og så selvfølgelig sproget. Mange nationaliteter spiller med i serien, og jeg selv får lov at spille på engelsk. Det er vildt spændende og inspirerende.”

Er der noget, der har overrasket dig ved at genoptage skuespillet?

“Ja. Blandt andet hvor meget jeg faktisk har savnet det. Midt i livets mange andre opgaver og projekter havde jeg glemt, hvor meget jeg holder af arbejdet som skuespiller. Både det kreative arbejde i at bygge en karakter op og stå foran kameraet, men også at være en del af hele det univers af kreative sjæle, der er involveret i at producere tv og film. Det er et fantastisk arbejdsrum at være en del af.”

Om Søren Bregendal

  • Blev landskendt som forsanger i C21, der eksisterede fra 1998 til 2006
  • Debuterede som skuespiller i 'Far til fire' i 2005 og har siden været med i '2900 Happiness', 'Rich Kids' og nu 'Emily in Paris'
  • Vandt i 2016 Dansk Melodi Gran Prix med sit band 'Lighthouse X'

Hvad kan vi forvente af din rolle i den nye sæson?

“Jeg ser Erik som en karakter, der grundlæggende stiller Sylvie en række fundamentale spørgsmål. Til trods for hans yngre alder, står han for en afklarethed og en ro, og har dedikationen til at fordybe sig i et værdigt kærlighedsforhold. Han er ikke optaget af pomp og pragt og performance. Hans fødder er plantet på jorden og er derfor en modvægt til det high-end fashion liv, Sylvie lever og ånder for. Hans tilstedeværelse stiller hende blandt andet spørgsmålet: “Vælger du fortidens liv og værdier, det kendte, eller vælger du en fremtid med mindre fokus på performance og mere plads til fordybelse, ro og nærvær i forholdet?” Hvilket for Sylvie repræsenterer det ukendte. På mange måder får Erik en sårbarhed og ømhed frem i Sylvie, som på samme tid kan være både skræmmende og livsbekræftende for en kraftfuld og ambitiøs kvinde som hende. Så man kan se se frem til nogle væsentlige beslutninger i forhold til de spørgsmål og temaer.”

Kan vi forvente at se dig mere på skærmen fremover?

“Ja, helt bestemt. Allerede i januar har jeg premiere på to kortfilm, som jeg selv har produceret og spiller med i. Den ene er jeg også co-instruktør på. ‘Love Hurts’ og ‘Kentaur’ hedder de. Begge film er lavet i samarbejde med Panorama Production.

Det er et super spændende nyt spor for mig at producere og skabe egne film, og det er noget, jeg har fået en masse ud af kreativt og fagligt allerede. Derfor er jeg også sammen med et fantastisk hold i fuld gang med tredje film som producer og spiller. ‘Emily in Paris’ skal skyde sin fjerde sæson i sommeren 2023, og hvem ved – måske Erik blander sig igen.”

Tredje sæson af ‘Emily in Paris’ kan ses på Netflix den 21. december.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her