Foto: Mega
Ikonisk portræt

Prinsesse Diana-skuespillerinden er fundet til sæson 5 og 6 af The Crown

af Karen Emilie Thalsgaard 18/08/2020
Den royale og storslåede hitserie, The Crown, har netop meddelt, at de har fundet deres Diana til sæson 5 og 6 – en relativt uprøvet, australsk skuespillerinde, der skal formå at leve op til den folkekære prinsesses særstatus, der var elsket på tværs af lande som det ikon hun var, og stadig er – er det for meget at sige, at vi har tårnhøje forventninger?

Så er der igen spændende nyt på The Crown-fronten!

Det er nemlig ikke længe siden, folkene bag annoncerede, at den britiske monark, dronning Elizabeth, og hendes mand, prins Phillip, skal spilles af de to Oscar-nominerede skuespillere, Imelda Staution og Jonathan Pryce, i de to sidste sæsoner af den Oscar-vindende The Crown, og i forlængelse af det kommer nu annonceringen af, at man også har fundet kvinden, der skal portrættere Lady Di aka. Prinsesse Diana.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Den folkekære og savnede prinsesse skal portrætteres af den australske skuespillerinde Elizabeth Debicki, og efter alt at dømme har de fundet en, tæt på, identisk udgave af prinsessen - well, så langt så godt!

... For det er jo ikke nogen hemmelighed, at vi slet ikke kan vente med at følge tiden og perioden omkring Prinsesse Diana, der i 1981 giftede sig med prins Charles, der var (og stadig er) arving til den britiske trone, som hun også fik deres to sønner, prins William og prins Harry, sammen med. På trods af et ulykkeligt og temmeligt ”u-royalt” ægteskab, formåede prinsesse Diana alligevel af blive elsket af sit folk, der med sin relaterbare person var et frisk pust i det ellers konservative britiske kongehus.

Se Elizabeth Debicki herunder og vurder ligheden.

Foto: Mega

Læs også: The Crown annoncerer: Vi laver flere sæsoner end først antaget

Udover at have en skøn og folkekær personlighed var Diana også et sandt stilikon, der om nogen havde stor indflydelse på moden - ikke bare i det famøse power-årti (1980'erne, hvor hun giftede sig med Charles), men også hele vejen op igennem 90’erne, frem til hendes død og endda stadig den dag i dag. Med sin sofistikerede, tidløse og modige stil har hun markeret sig - ikke kun i det britiske kongehus' historie, men også modens. Prinsessen, har igennem tiden tryllebundet både sit folk samt designere verden over og store modemagasiner har flere gange portrætteret stilikonet med dertilhørende Diana-editorials til alle os, der også gerne vil ligne en million, uanset lejlighed.

Det betød selvfølgelig også, at paprazzaierne elskede hende - så meget, at hun var en af de mest fotograferede personer i 1990’erne, hvilket senere hen blev årsagen til hendes alt for tidlige og tragiske død.

Læs også: Alt du skal vide om sæson 3 af ’The Crown’

Den folkekære prinsesse er i flere omgange forsøgt portrætteret i en række film, som ofte er blevet haglet ned med kritik, men hvordan portrætterer man også en så ikonisk og elsket kvinde, der stadig står klart i de flestes erindringer, på en autentisk og overbevisende måde? Det er uden tvivl en svær opgave, og vi er derfor ustyrligt spændte på, om manden bag The Crown, Peter Morgan, og kvinden bag Diana i sæson 5 og 6, Elizabeth, kan leve op til den fornemme opgave. En opgave Elizabeth desuden har udtalt følgende til:

"Prinsesse Dianas ånd, hendes ord og hendes handlinger lever i så mange menneskers hjerter. Det er et sandt privilegium og en ære at kunne tilslutte mig denne mesterlige serie, som jeg har været fuldkommen hooked på siden første afsnit".

Sæson 5 og 6 er stadig "in progress", og vi kan ikke andet end at væbne os med tålmodighed og se frem til sæson 4, som snart får premiere, hvor vi kommer til at møde prinsesse Diana for første gang, der i den sæson spilles af Emma Corrin – hvor stor og indflydelsesrig rolle hun får i sæson 4, ved vi endnu ikke.

Psst! Swipe igennem nedenstående galleri med nogle af Dianas mest ikoniske looks gennem tiden, mens du venter.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her