Barbie the movie
Foto: Nipi/Backgrid/Ritzau Scanpix
Film og TV

Ny trailer slår fast: Greta Gerwigs ’Barbie’-film bliver endnu mere vild, end du turde tro

Af Rose Maria Boelsmand 5/04/2023
Plottet og dialogen er lige så forvirrende, som når børn leger med Barbie.

Få film har været så omtalte og på samme tid så hemmeligholdte som Greta Gerwigs liveaction filmadaption af ’Barbie’-universet.

For selvom der er sluppet massevis af billeder ud af de pink, pastel og neonklædte hovederoller, Margot Robbie og Ryan Gosling som Barbie og Ken, så har det øvrige cast, for slet ikke at tale om selve filmens handling, været holdt helt under radaren.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Foto: Nipi/Backgrid/Ritzau Scanpix

Selv har Robbie udtalt til engelsk Vogue: ”Generelt hører folk ’Barbie’ og tænker, ’Jeg ved præcis hvordan den film bliver’, men så hører de, at det er Greta Gerwig, der har skrevet og instrueret den, og så tænker de, ’Ok, måske ved jeg det ikke…’”

Men nu er der endelige lidt mere at komme efter, for efter den første trailer landede i december 2022, der kun efterlod mere forvirring og mystik omkring handlingen og de øvrige karakterer og ikke gav noget som helst andet end at vise sig som én lang ode til introen fra kultfilmen ’A Space Odysse’, så giver anden trailer, der blev afsløret 4. april 2023, lidt mere.

Ikke nok med at vi får et større glimt ind i det imponerende plastificerede pink ’Barbie-land’, og ser de andre roller, herunder flere Barbier og Kens, så hører vi for første gang dialogen mellem de levende dukker.

Måske er det tilfældigt eller snedigt klippet, men det er som om, at dialogen i filmen er præget af at være skabt som den, børn giver deres dukker, når de leger med dem. Eksempelvis spørger Ken Barbie, om han, nu hvor de er kærester, må sove hos hende i nat, hvortil Barbie naivt svarer: ”Og hvad skal vi så lave?” og Ken, lige så naivt siger: ”Det ved jeg faktisk ikke”.

Foto: Nipi/Backgrid/Ritzau Scanpix

Ligeledes er der optakt til ballade på en strand mellem flere Barbier og Kens, og Goslings Ken truer med at han vil ’beach’ de andre Ken. En uskyldig forveksling af ordet ’beat’ (at slå) og ’beach’ (en strand) som kun børn kan begå.

Det bliver interessant at se, hvilken rolle dette pudsige, barnagtige plottvist kommer til at spille for handlingen.

Og apropos roller, så har Warner Bros. Pictures, der producerer ’Barbie’ også – langt om længe – løftet sløret for det komplette cast. Det blev gjort i form af meget Barbie’ske soloplakater fulde af glimmer og glitter, der blev postet på ’Barbie’-filmens officielle Instagram-profil @barbiethemovie.

Her kan man se det imponerende dukkecast, hvor en enkelt tagline ud for hver karakter, siger lidt om den rolle de spiller. Blandt andet står der ud for Hari Nefs Barbie ”Denne Barbie er læge” mens Emma Mackeys Barbie ”har en Nobelpris i fysik” og Sharon Rooneys Barbie ”er advokat”. Og der er mange flere imponerende Barbie-titler som præsident, diplomat og forfatter at dykke ned i. Påfaldende (og egentligt meget Greta Gerwig’sk, der som bekendt altid gerne slår et slag for kvindekampen), så står der ud for alle Ken-plakaterne ”Han er en Ken”. Igen, spændende differentiering.

Ud over Margot Robbie og Ryan Gosling tæller den imponerende rolleliste blandt andre Dua Lipa (Havfrue Barbie), America Ferrera (Menneske), Helen Mirren (Fortæller), Will Farrell (CEO), Issa Rae (Præsident Barbie), Michael Cera (Den eneste Allan), Kingsley Ben-Adir (Ken) og mange, mange flere.

’Barbie’ får premiere 21. juli 2023

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her