McCarthy
Foto: Ritzau Scanpix
Film og TV

Melissa McCarthy om at spille Ursula i 'Den Lille Havfrue': "Jeg vil gøre alle drag queens stolte"

af Christoffer Mygind Juul 12/05/2023
Skuespilleren gjorde klart, at hendes inspiration kommer fra særligt én legendarisk drag-artist.

Mandag den 8. maj 2023 var pressen samlet omkring Dolby Theater i Los Angeles for at se stjernerne ankomme til premieren på den længe ventede live action-udgave af Disney's 'Den Lille Havfrue'.

Og mens stjerner som Halle Bailey, der spiller rollen som Ariel, og Heidi Klum gjorde os klogere på, hvordan man vinder den røde løber med tendensen 'Mermaidcore', gjorde skuespiller Melissa McCarthy os klogere på, hvordan hendes tilgang til rollen som Ursula var.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det gjorde hun i et interview med mediet Deadline, hvor McCarthy gjorde det tydeligt, at hun har skelet til en helt særlig kunstform for at indfange ånden af den lilla superskurk: drag queens.

"Jeg har altid været en kæmpefan af drag, siden jeg var teenager. Du kan gøre grin med og hylde en person på én og samme tid. Det er sjovt, det er satirisk. Det er alle lækre ting pakket ind i en ting," fortalte McCarthy.

Det er ikke helt underligt, at det er netop er drag queens, der været kilden til inspiration for McCarthy.

Med Ursulas dramatiske ageren, ekstreme øjenebryn og blå øjenskygge - komplet med det høje hår - var det nemlig, særligt blandt queer-personer, svært ikke se Ursulas referencer til den legendariske drag queen Divine, da filmen udkom i 1989.

Divine var en amerikansk performer og drag queen, der op gennem 60'erne og 70'erne gjorde sig bemærket med sin karakter Divine Digital, der ofte optrådte i filmskaberens John Waters absurde kultfilm. Ved hjælp af ekstrem humor gennem særligt sang og musik kommenterede de på samtiden med en ufortrøden attitude, der både underholdte, provokerede og gjorde dem til en kæmpe kultsucces.

Særligt hendes look i filmen 'Pink Flamingos' fra 1972 er siden blevet synonym med Divine, og blevet genskabt utallige gange.

Foto: Courtesy Everett Collection/Mega
Plakaten til filmen 'Pink Flamingos'.

Derfor var der i mange år flere, der var sikre på, at Disneys tegnere havde fundet inspiration til udformningen af Ursula hos Divine – inklusiv Melissa McCarty.

"Jeg vidste med sikkerhed, selvom jeg ikke kunne bevise det, at hun var baseret på Divine. Det måtte hun bare være. Makeuppen, looket, attituden," siger McCarthy i interviewet.

Det viser sig, at Ursula bestemt var inspireret af den kendte kult-drag queen. Manuskriptforfatteren og produceren Howard Ashman, der arbejdede på tegnefilmen dengang, skrev både dialoger og sange til filmen, mens han også arbejdede tæt sammen med tegnerne. Og det var i samarbejde med dem, at han kom frem til Ursulas udseende ved at se på Divine.

Ashman kom fra Baltimore, som manden bag Divine, Harris Glenn Milstead, også gjorde. Her var det i 1960'erne direkte ulovligt at være homoseksuel, og derfor flyttede Ashamn senere til New York, hvor han blev bekendt med Divine og den betydning, hun havde for queer-miljøet.

For Melissa McCarthy har drag queens også betydet meget, og det er netop derfor, at hun med sin rolle som den ikoniske Ursula, ønsker at hylde dem og Divine, der i dag står som et ikon på drag som kunstform.

"Jeg håber bare, at jeg kan gøre hver en drag queen stolt og gøre Divine stolt. Jeg ville give hende alt det, hun fortjener," slutter McCarthy af med og kommenterer dermed mere eller mindre indirekte Tennessees omstridte forbud af drag-performers.

Så er det bare at håbe, at McCarthys Ursula lever op til de høje forventninger til live action-udgaven 'Den Lille Havfrue', der får premiere i Danmark den 25. maj 2023.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her