Foto: NEON
Film og TV

Her er fem film, vi glæder os til at se i biografen

Af Sofie Valentin 16/01/2022
Efter endnu en nedlukning er det endeligt muligt at komme i biografen igen. Vi har udvalgt de film, vi først vil købe billet til.

Biograferne er åbne igen, og nu kan du endelig trække ind i biografmørket og læne dig tilbage i de bløde sæder.

Vi har lavet en liste med de film, du kan se frem til at opleve i den kommende tid.

Spencer
Filmen om den afdøde prinsesse Diana tager udgangspunkt i en skæbnesvanger juleferie på Sandringham Gods, der er den britiske kongefamilies foretrukne ferieresidens. Kristen Stewart spiller Diana, der er meget bevidst om sin mands tætte forhold til Camilla Parker-Bowles og sit eget ægteskabs forfald. Det eneste lyspunkt for prinsessen er hendes to sønner, William og Harry, men på trods af dem føler hun sig stadig fanget på det royale gods.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Kristen Stewart er på baggrund af sin præstation i rollen udnævnt som en af favoritterne til en Oscar-nominering, og vi glæder os til at se, om filmen lever op til hypen.

’Spencer’ har premiere 3. februar.

Rose
I 1997 er en bus på vej mod den franske hovedstad er fyldt med glade og rejseklare nordjyder. I bussen sidder også Inger, der spilles af Sofie Gråbøl, hendes søster Ellen og svoger Vagn. Inden bussen er trillet over den danske grænse, proklamerer Inger, at hun har en sindslidelse. Det falder en anden af passagerne for brystet, der som modsvar fortæller, at han er modstander af alt, der ikke er normalt. Ved ankomsten til Paris viser det sig dog, at Inger ikke kun er i hovedstaden for at feriere, og snart starter hun en jagt på tabt kærlighed.

Filmen er instrueret af Niels Arden Oplev, der også er manden bag ’Ser du månen, Daniel’. På rollelisten er flere velkendte navne som Lene Maria Christensen, Anders W. Berthelsen, Søren Malling, Peter Gantzler.

’Rose’ har premiere 24. februar.

Annette
Adam Driver spiller standupkomikeren Henry i musical-dramaet ’Annette’, der bliver forelsket i den berømte operasanger Ann. Det glamourøse par får sammen barnet Annette, der viser sig at have et særligt talent, der kommer til at ændre den lille families tilværelse.

’Annette’ var nomineret til den prestigefyldte pris Guldpalmen til Cannes Filmfestival, og filmen vandt ved samme festival priser for bedste instruktion og bedste musik.

Annette’ har haft premiere og kan ses fra 16. januar.

Petite maman
Den 8-årige Nelly hjælper sine forældre med at rydde op sin mormors hus, der netop er død. Nelly går på opdagelse i sin mors, Marion, barndomshjem og de omkringliggende skove. En dag tager Nellys mor afsted fra huset, og så møder Nelly pludselig en pige på sin egen alder i skoven, der er ved at bygge en hule i et træ. Pigen hedder Marion, ligesom Nellys mor, og hun spørger, om Nelly vil være med til at lege.

’Petite maman’ er instrueret af Céline Sciamma, der også er kvinden bag den anmelderroste ’Portræt af en kvinde i flammer’

’Petite maman’ har premiere 20. januar.

Venuseffekten
Instruktøren bag DR3-hittet ‘Doggystyle’, Anna Emma Haudal, er kvinden bag den romantiske komedie ’Venuseffekten’. I den bliver den 25-årige Liv forelsket i Andrea, der vender op og ned på det trygge, provinsielle liv, hun hidtil har levet med sine forældre. Liv står nu mellem den forudsigelige tilværelse i provinsen og det spændende liv i storbyen med Andrea – og lige pludselig bliver hun nødt til at finde ud af, hvor hun egentlig hører til.

’Venuseffekten’ har haft premiere og kan ses fra 16. januar.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her