Foto: Jose Perez/Splash/Ritzau Scanpix
Film og TV

Fra et spin-off af 'Bridgerton' til serien, der vil afløse 'Euphoria': Her er 21 serier, du bliver besat af i 2023

Af Rose Maria Boelsmand 4/01/2023
Glæd dig til et gensyn med ’You’ og ’The Crown’, samt nye serier om Marie Antoinette, hekse og et fiktivt rockband.

Hvad er bedre end at tage hul på et helt nyt år med et væld af helt nye serier at kaste sig over eller glæde sig til?

For indrømmet, der er stadig mange dage i sigte med minimale dagslystimer og uendeligt regnvejr, så hvad skal man helt andet ellers give sig til?

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

2022 gav os mange gode nyheder på seriefronten; fra nye sæsoner af ’The White Lotus’ til ’Bridgerton’ og ’Euphoria’ – og 2023 tegner bestemt til at blive et mindst lige så godt serieår. Både med glædelige gensyn og nye potientielle yndlingsshows.

Hvis du er til periodedramaer, kan du glæde dig til Viaplay-serien ’Marie Antoinette’ om den unge franske prinsesse, der led en tragisk skæbne, eller Netflix’ ’Queen Charlotte’, som er en prequel til Bridgerton samt sjette sæson af ’The Crown’.

Der er også masser af gode nyheder til dig, der er vild med fantasy. Så kan du glæde dig til ’Mayfair Witches’, ’The Last of Us’ og Secret Invasion’, der alle tager dig med til parallelle universer.

Og til dig, der savner mere af det populære ’Euphoria’-univers, er der også godt nyt: Manden bag serien har nemlig skabt en ny serie, 'The Idol', som har Lily Rose Depp og The Weeknd i hovedrollerne.

Kort sagt: 2023 bliver et godt år, og nedenfor har vi samlet beskrivelser på alle de nye serier, du kan glæde dig til i det kommende år.

’… And Just Like That’ Sæson 2 – HBO
det har næsten været umuligt at undgå, at optagelserne til anden sæson af ‘Sex and the City’-spinoff serien ’… And Just Like That’ er startet, og det lader til, at vi kan forvente et gensyn med Carrie, Miranda og Charlotte allerede i sommeren 2023.

Premieredato: Forventes i sommeren 2023

Foto: Ritzau/Scanpix

’Welcome to The Chippendales’ – Disney Plus
Kom med bag den vilde kulisse i mandestrippekollektivet, Chippendales. I serien følger man Chippendales-stifteren Somen ’Steve’ Banerjee (spilles af Kumali Nanjiani fra ’Eternals’og ’Obi-Wan Kenobi’). På rollelisten er desuden Murray Barlett, kendt som Armond i første sæson af ’The White Lotus’.

Premieredato: 11. januar 2023

‘You’ Sæson 4 – Netflix
Det næste kapitel i fortællingen om de uhyggelige begivenheder omkring seriemoderen Joe Goldberg kommer dette forår.

Premieredato: 9. februar 2023

Foto: Netflix

Fleishman is in Trouble’ – Disney Plus
TV-adaptionen af Taffy Brodesser-Akners ’Fleishman is in Trouble’, er historien om Jesse Eisenberg (Fleishman), som er nødsaget til at se realiteterne i øjnene, da hans ekskone (Claire Danes) forsvinder, og han skal tage sig af sine to børn alene.

Premieredato: 22. februar 2023

’Marie Antoinette’ – Viaplay
Efter Sofia Coppolas farverige fortælling om Marie Antoinette fra 2006, har ingen taget den tragiske historie om den purunge prinsesse med den tragiske skæbne op igen. Indtil nu. For i denne nye Viaplay-serie på otte afsnit får vi igen historien om den 14-årige Marie Antoinette, der bliver gift med den franske Kronprins og flytter ind på Versailles, hvor hun skal lære reglerne ved det franske hof og slås med ondsindede rygter.

Premieredato: 9. januar 2023

‘Daisy Jones and the Six’ – Amazon Prime Video
Historien om Daisy and the Six er en fiktiv fortælling om et rockband, baseret på Fleetwood Mac. Serien er skabt på baggrund af bogen af samme navn, skrevet af Taylor Jenkins Reid, og følger rockbandet gennem deres op- og nedture i 1970’erne. På rollelisten er Suki Waterhouse og Riley Keough og bag TV-adaptionen står Reese Witherspoons produktionsselskab.

Premieredato: 3. marts 2023

’Queen Charlotte’ – Netflix
Hvis du var vild med ’Bridgerton’ vil du elske Netflix’ nyeste periodedrama, ’Queen Charlotte: A Bridgerton Story’. Som titlen antyder tager serien udgangspunkt i karakteren Queen Charlotte, men foregår forud for handlingen i ’Bridgerton’. Serien er produceret af ’Bridgerton’-skaberen, Shonda Rhimes, og bringer også et forudgående gensyn med kendte karakterer som Lady Danbury og Violet Bridgerton.

Premieredato: 2023

Foto: Netflix

’Tiny Beautiful Things’ – Disney Plus
Dette er historien om en kvinde, der lettere modvilligt bliver skribent for en rådgivningsklumme, på trods af selv at have rod i privatlivet. Kathryn Hahn (‘How to Lose a Guy in 10 Days’, ‘Bad Moms’ og ‘Glass Onion: A Knives Out Mystery’) spiller hovedrollen og Reese Witherspoon er eksklusiv producer.

Premieredato: Foråret 2023

‘The Idol’ – Skyshowtime
Bag ‘The Idol’ star ‘Euphoria’-skaberen Sam Levinson, og hans seneste – og garanteret medrivende – ungdomsdrama har Lily Rose Depp og The Weeknd i hovedrollerne. Tell us more!

Premieredato: 2023

‘Next in Fashion’ Sæson 2 – Netflix
Efter tre år på is vender ’Next in Fashion’ med Tan France i spidsen tilbage. Han får i den nye sæson selskab af Gigi Hadid, og sammen skal de finde det næste store modedesigntalent i USA.

Premieredato: 2023

´Sucession´ Sæson 4 – HBO
efter en vild afslutning på tredje sæson vender ’Succesion’ langt om længe tilbage med sæson 4. Her gar vi i vente at se hvordan Roy-søskende går mod patriarken, Logan Roy.

Premieredato: Foråret 2023

Foto: HBO Max

‘Secret Invasion’ – Disney Plus
Samuel L Jackson spiller hovedrollen i serien, der følger S.H.I.E.L.D-agenten Nick Fury. Serien er en del af Marvel-universet og ud over vanlige Marvel-karaterer og -skuespillere, slutter bland andre Olivia Coleman og Emilia Clarke sig til universet.

Premieredato: 2023

‘Sex Education’ Sæson 4 – Nexflix
Den vanvittigt populære Netflix-serie ’Sex Education’, som er hyldet for sit realistiske og inklusive fortælleformat om sex, forventes at vende tilbage med fjerde sæson i 2023. det bliver spændende at se hvad der sker for Otis og Maeve, der i sidste sæson stod overfor at skulle studere i udlandet.

Premieredato: 2023

Foto: Netflix

‘A Small Light’ – Disney Plus
Denne miniseries følger Miep og Jan Gies, som skjulte deres venner, familien Frank i et hemmeligt anneks bag en bogreol. Frank-familien var jøder og prøvede at flygte fra Nazisterne, og du kender helt sikkert deres tragiske endeligt fra Anne Franks dagbog, som Miep fandt efter de blev myrdet.

Premieredato: 2023

‘The Crown’ Sæson 6 – Netflix
Den sidste, afsluttende sæson af ’The Crown’ der mere eller mindre historisk følger udviklingen i det engelske kongehus forventes, såfremt den følger det tidligere mønster, at have præmiere i efteråret 2023. Serien vil tage fat, hvor forrige slap i 1990’erne og følge den royale familie frem til starten af år 2000, og det forventes at vi kommer til at se første møde mellem Prins William og Prinsesse Kate på St Andrews Universitet.  

Premieredato: Forventet i 2023

Foto: Netflix

‘Mayfair Witches’ – Google Play
Anne Rice, der er forfatteren bag den verdensberømte bog og efterfølgende filmadaptation, ’Interview With A Vampire’ har skrevet flere fantasy-bestsellere, herunder ’Mayfair Witches’. Den otte-episode lange serie centrerer sig om hjernekirurgen Rowan Fielding (Alexandra Daddario, kendt fra ’The White Lotus’), der skal finde balancen mellem en normal tilværelse og sin arvtagerrolle til en heksefamilie.

Premieredato: 8. januar 2023

The Last of Us’ – HBO
I 2013 blev PlayStation-spillet ‘The Last Of Us’ veldt populært, og nu er spillets grundide blevet adapteret til en serie. Handlingen udspiller sig i et dystopisk univers 20 år efter en komplet ødelæggelse af civilisationen, hvor man følger den overlevende Joel, der skal smugle en 14-år gammel pige ud af en undertrykkende karantænezone. Serien er skrevet af folkene bag ’Chernobyl’.

Premieredato: 15. januar 2023

‘That 90’s Show’ – Netflix
1990’erne er efterhånden så lang tid siden, at man kan lave et nostagisk show omkring årtiet. ’That 90’s Show’ er et spinoff af kultserien ‘That 70’s Show’ og foregår I 1995, hvor man følger datteren af Eric og Donna. Ud over det nye cast vil skuespillere fra den originale serie, Ashton Kutcher, Mila Kunis og Wilma Valderrama, også optræde i den nye serie af 10 afsnit.

Premieredato: 19. januar 2023

Foto: Netflix

’Shrinking -  Apple TV+
Harrison For og Jason Segel er bandt bagmændene til den nye 10 episoder lange serie, der handler om en sørgene terapeut, der efter et personligt point of no return begynder at sige sine klienter præcis, hvad han tænker, råt for usødet. Den uortodokse metode får naturligvis konsekvenser, bade for klienter og ham selv.

Premieredato: 27. januar 2023

‘White House Plummers’ – HBO
Lidt politisk drama er altid godt, og med Woody Harrelson og Justin Theroux i hovedrollerne kan det ikke gå galt. Denne serie på fem episoder følger E. Howard Hunt og G. Gordon Liddy; de to mænd, der tilfældigvis kom til at ødelægge Nixons præsidentur – til trods for at arbejde på hans team. På rollelisten er også Lena Headly fra ’Game of Thrones’.

Premieredato: Marts 2023

‘Love and Death’ – HBO
I 1980’erne blev den lille by Wylie, Texas rystet af mordet på Betty Gore, som blev myrdet af sin nabo, Candy Montgommery, som fandt ud af at Gore havde en affære med hendes mand. Elizabeth Olsen har hovedrollen som Candy Montgommery og Lily Rabe spiller Betty Gore.

Premieredato: Forår 2023

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2022-11-30/aesop_0.png

Håndcreme, A­­­­esop hos Matas, 190 kr.

DKK 190,-
Køb her
/2022-11-30/arket.png

Sweater, Arket, 950 kr.

DKK 950,-
Køb her
/2022-11-30/bogogide.png

Bog, Bog og ide, 140 kr. 

DKK 140,-
Køb her
/2022-11-30/coperni.png

Taske, Coperni, 2.940 kr.

DKK 2.940,-
Køb her
/2022-11-30/cos.png

Sweater, Cos, 590 kr.

DKK 590,-
Køb her
/2022-11-30/cph-living.jpg

Badekåbe, CPH living, 600 kr.

DKK 600,-
Køb her
/2022-11-30/kiehls-.jpg

Ansigtsolie, Khiels, 350 kr.

DKK 350,-
Køb her
/2022-11-30/georg-jensen.png

Julehjerte, Gerog Jensen hos Magasin, 230 kr.

Køb her
/2022-11-30/maanesten.png

Øreringe, Maanesten, 600 kr.

Køb her
/2022-11-30/jaquemus-hos-miinto.jpg

Kjole, Jaquemus hos Miinto, 4.550 kr.

Køb her
/2022-11-30/mango.png

Sko, Mango, 600 kr.

Køb her
/2022-11-30/julekalender-hos-bahne.png

Julekalender, Lakrids by Bülow hos Bahne, 350 kr. 

Køb her
/2022-11-30/rotate.jpg

Top, Rotate Birger Christensen, 3.700 kr.

Køb her
/2022-11-30/glossier.png

Blush, Glossier, 140 kr.

Køb her
/2022-11-30/hamkjobenhavn.jpg

Jeans, Han Kjøbenhavn, 2.000 kr.

Køb her
/2022-11-30/holzweiler.png

Vest, Holzweiler, 2.300 kr.

Køb her
/2022-11-30/ganni.jpg

Nederdel, Ganni, 1.600 kr.

Køb her
/2022-11-30/zara_0.jpg

Jakke, Zara, 800 kr.

Køb her