Foto: PR
Annonce

Fire serier du ikke må gå glip af dette efterår

19/10/2021
Annonce for Viaplay - af ELLE Native
Det er på alle måder officielt sæson for serier. De koldere temperaturer og mørkere dage tvinger dig næsten til at gå i hi og overgive dig fuldkommen til de fascinerende fiktive universer. Kast dig over den politiske dramaserie, Furia, hvor der er lagt op til seriøse budskaber eller en af de mange andre serier, du allerede nu kan streame på Viaplay. Vi guider dig til de fire serier, du må se dette efterår.

Hvordan får man helt præcist sat den rigtige efterårsstemning med spænding, mystik og hemmeligheder? Svaret er krimi- og dramaserier! Viaplay er storleverandør af skandinaviske serier, og den nye dramaserie, Furia, er ingen undtagelse. Det er en norsk produktion, hvilket efterhånden er et kvalitetstegn, når man tager serier som Skam, Pørni og Delete Me i betragtning.

Serien Furia, der havde premiere på Viaplay den 26. september 2021, er skabt af Emmy-vinderen Gjermund Stenberg Eriksen og er instrueret af stjerneinstruktøren Magnus Matens som de sidste 10 år har instrueret amerikanske serier som Fear the Walking Dead, Good Behaviour og Banshee. Sammen har de skabt den politiske dramaserie, som er fyldt med spænding, og vigtige budskaber. Under fortællingen og scener, der kan fremstå brutale, så er der en vigtig historie at fortælle. Og budskabet er ikke til at tage fejl af: de to erfarne herrer har haft et ønske om at skildre, at farlige ideologier sagtens kan vokse smukke steder, usynlige for alle omkring.

I serien møder vi politibetjent Asgeir, der er på flugt fra sin fortid, og derfor vælger at flytte til en lille idyllisk by i det vestlige Norge med sin datter. Det er dog ikke helt uden forhindringer, da de skal holde lav profil for at gemme sig fra den russiske mafia. I samme område bor Ragna, som arbejder på Romdalens flotteste turistspot, men i det skjulte lever et mørkt liv på nettet som højreorienteret ekstremist. De bliver viklet ind i hinandens liv, og det viser sig, at ekstremister ikke er lige så lette at få øje på. De lever som alle andre mennesker og skiller sig ikke ud fra gadebilledet. Serien udspiller sig ikke kun på norsk jord, men også Berlin får et besøg, og det giver tegn til at problematikken ikke kun gælder Norge men såvel også Europa - vis ikke endda hele verden.

Serien er blevet udtaget som en af otte finalister til den internationale hovedfinale i en af Europas ledende festivaler for dramaserier, Series Mania Festival. Skuespillere som Ine Marie Wilmann i rollen som Ragna og politibetjenten Asgeir spilles af Pål Sverre Hagen, som også er et kendt ansigt på den danske filmscene fra sin rolle som skurken Johannes i filmatiseringen af Jussi Adler Olsens ’Flaskepost fra P’.

Furias otte afsnit kan allerede streames på Viaplay, så kravl op under dynen og tryk start, der er spænding i vente.

Og hvis du også er vild med skandinaviske serier og ikke kan få nok af krimi, gåder og politisager, så er Viaplay det rette sted. I galleriet nedenfor kan du finde Furia, samt tre andre krimiserier, der varmt kan anbefales at streame på Viaplay dette efterår.