Foto: Netflix "The Last Czars" 2019
Must-see serie

Elskede du tegnefilmen Anastasia, skal du se Netflix's nye serie om Romanov-slægten

af Rose Maria Boelsmand 3/07/2019
Netflix har begået endnu en must-see serie i krydsfeltet mellem fiktion og dokumentar. “The Last Czars” dykker ned i den fascinerende historie om Tzar-familien Romanov, der regerede Rusland i flere århundreder indtil dynastiet blev afsluttet dramatisk under et af historiens største sociale oprør.

Historien om Romanov-familien er den dag i dag stadig en, der kan få spekulationerne til at svirre. For hvad blev der egentligt af den stolte, russiske Tzar-slægt, der forgrener sig helt tilbage i 1613, da den unge Mikhail Romanov blev valgt som Tzar af Rusland, og hvis slægt regerede det storslåede rige i mere end tre århundreder helt frem til Den Russiske Revolution?

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Slægten menes at være blevet destrueret for bestandigt i 1917, hvor folkebevægelsen Bolsjevikkerne gjorde oprør mod den russiske adel efter tider med hungersnød, og som led i revolutionen henrettede den sidste Tzar, Nicholas II, samt hans kone, Alexandra og deres fem børn…

Og det er netop ved henrettelserne af Tzar-familien, at mysteriet om Romanov-familien tager fart. Flere mener nemlig, at Tzarens yngste datter, Anastasia, der blot var fem år under revolutionen, undslap Bolsjevikkerne og overlevede, hvilket betyder at hendes efterkommere - de retmæssige arvtagere til tronen i Rusland (hvis der var en), lever videre i dag.

I “The Last Czars” dykker Netflix ned i de sidste år af Romanov-slægtens historie, og folkets blodige oprør mod Tzar Nicholas II, (som havde stor tiltro til de samfundsreformer hans forgænger Alexander havde indført), har en central placering gennem hele serien.

Rasputin (den lidet charmerende troldmand, mange nok husker fra tegneseriefilmen om Anastasia) spiller også en prominent rolle i doku-dramaet. Han er dog mere virkelighedstro og knap så karikeret i den nye Netflix-serie end han fremstod i tegneserieudgaven, men ikke desto mindre er det tydeligt, hvorfor den mystiske figur ofte bliver forbundet med sammenbruddet af det russiske imperium.

(Rasputin, som han så ud i tegnefilmudgaven af Anastasia)

Rasputin var en selvudråbt healer, der blev kaldt til paladset for at behandle Tzar-familiens søn, Alexis Romanov, der led af blødersygdom. I takt med at Rasputins indflydelse på familien bliver dybere, nåede den oprørte stemning blandt folket uden for paladsets mure efterhånden kogepunktet, og et af verdenshistoriens mest magtfulde imperier begynder at vakle. Og alt det får man med i serien.

Foto: Netflix

Serien følger de fire Romanov-søstre Olga, Tatiana, Maria og den mest berømte og mysterieomspundne Anastasia. Seriens seks afsnit mikser drama og dokumentar, hvor historiske episoder er genskabt fiktivt og klippet sammen med analyser fra eksperter og historikere, der tilsammen giver et tredimensionelt billede af Romanov-dynastiets fald.

The Last Czars Sæson 1 ligger tilgængelig på Netflix nu. Sæsonen er i seks afsnit.

Psst… Er du vild med Romanov-mystik? Så skal du også se The Romanoffs på Amazons streaming-tjeneste Prime Video. Hvert afsnit er uafhængigt (ligesom man kender det fra Black Mirror) følger man en ny historie med et nyt cast og en ny hovedperson, der alle har det til fælles, at de tror at de er efterkommere af den russiske Romanov-slægt. I seriens afsnit medvirker blandt andre Aaron Eckhart, Diane Lane, John Slattery med flere.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her