Lady Gaga som Patrizia Reggiani
Foto: PR
Film og TV

Dette overraskende trick brugte Lady Gaga til sin rolle i ’House of Gucci’

af Dina Saugman 2/12/2021
Filmen 'House of Gucci' har premiere den 2. december 2021, hvor Lady Gaga spiller den italienske Patrizia Reggiani, der forelsker sig i Gucci-arvingen, Maurizio Gucci. Lady Gaga spiller alt fra en 22-årig til 49-årig udgave af Patrizia, og til at klare denne opgave benyttede hun sig af et helt særligt redskab.

'House of Gucci' har længe været på manges læber, og det er en film, vi længe har set frem til at se i biografen.

Den 2. december 2021 får filmen så endelig premiere, og historien om det italienske modehus og Gucci-familiens kærlighed bliver snart kendt over hele verden.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

I filmen spiller 35-årige Lady Gaga den italienske Patrizia Reggiani, der i en alder af 22 år forelsker sig i Gucci-arvingen, Maurizio Gucci.

I filmens slutning skal Lady Gaga forestille at spille den 49-årige hustru og mor, der bliver forladt til fordel for hans barndomsveninde og altoverskyggende passion for Gucci.

I filmen lykkedes Lady Gaga dermed med at spille alt fra en 22-årig til en 49-årig Patrizia Reggiani filmen - og grunden til at hun klarer opgaven til bravour, skyldes blandt andet et helt særligt trick, som hun for nyligt løftede sløret for til en pressekonference, som ELLE var med til. 

Foto: PR
Lady Gaga som Patrizia Reggiani

"Det er jo også latterligt, at jeg kan gå for at være en kvinde på 22 år".

For at kunne spille rollen i så mange forskellige aldre brugte hun intet mindre end 50 parykker, ligesom hun havde et stort hold af makeup- og hår artister til rådighed. I sminkevognen hang der blandt andet billeder af Patrizia fra forskellige aldre, så de hele tiden præcis vidste, hvordan hun skulle se ud til den enkelte scene.

Men for at kunne spille karakteren troværdigt i så forskellige aldre, benyttede Lady Gaga sig af et helt specielt trick. 

For at kunne opbygge karakteren, fortæller Lady Gaga, at hun valgte at tage udgangspunkt i tre forskellige dyr, der passede til den periode og alder, hun skulle spille.

Tidligt i filmen tog hun udgangspunkt i, hvad hun beskriver som den "rolige, men stadig nysgerrige, huskat". Midt i filmen var det den "røde, legefulde ræv", og i slutningen lod hun sig inspirere af en panter; "en stor kat, der skulle være forførende og samtidig jage sit bytte".

Huskatten passede til den unge kvinde, der boede hjemme og arbejdede for sin far, men som var nysgerrig efter at finde ud af, hvem Maurizio Gucci var for til sidst at forelske sig i ham. Ræven skulle sammenlignes med Patrizias lyst efter at stifte familie med Maurizio, der samtidig agerer rådgiver og tro støtte for ham hos Gucci.

Efter at have forsøgt sig med forførende træk for at vinde Maurizio tilbage, lod hun panterens trang til at jage komme til udtryk, idet hun og Pina, spillet af Salma Hayek, tog grusomme midler i brug, der i sidste ende havde døden som følge.

Lady Gaga fortæller, at hun ikke på forhånd ønskede, at nogen skulle fortælle hende, hvem Patrizia Reggiani i virkeligheden var, og dermed hvordan hun skulle spilles: 

"Hvem hun var, og hvorfor hun gjorde, som hun gjorde, ville jeg selv finde frem til. Det skylder jeg hende, netop fordi der er tale om en ægte person".

Mange har ment, at Patrizia blot giftede sig med Maurizio Gucci, fordi hun var interesseret i familiens brand, men i følge Lady Gaga var der tale om en kvinde, der elskede ham meget mere end blot en mand, der stod under et stort brand:  

"Patrizia ønskede et liv med Maurizio, fordi hun var overbevist om, at det var det liv, der var meningen for hende at leve".

Foto: PR
Lady Gaga og Adam Driver

Det var heller aldrig meningen, at Patrizia skulle være lige så "shiny" som "The Guccis", fortæller Lady Gaga.

Det var nemlig hverken det, hun kom fra, eller det hun ønskede at blive. Der var blot tale om en forelsket kvinde, der ville være noget for sin mand og hjælpe og rådgive ham: 

"For Patrizia betød Gucci noget ganske særligt. Gucci var en måde at overleve – en mulighed for at betyde noget, på en måde hun aldrig havde prøvet før"

Foruden Lady Gaga ses også Adam Driver, Salma Hayek, Jared Leto, Al Pacino og Jeremy Irons på rollelisten i 'House of Gucci'. 

'House of Gucci' er på mange måder en medrivende fortælling, der handler om jalousi, mode og forretning, og som viser, hvordan og hvad familiekærlighed også kan være.