streaming i december
Foto: Henrik Ohsten, DR
Film og TV

Det skal du streame i december måned 2023

Claus Nygaard Petersen 1/12/2023
Du finder ingen nisser eller julemænd i årets sidste streamingguide, men til gengæld er der 11 skarpe anbefalinger til at varme dig på i vinterkulden

Denne artikel er første gang bragt på vielskerserier.dk. Dette er en redigeret version.

Sneen daler, solen viser sig kun sparsomt, og det er koldt som bare pokker, så snart man bevæger sig udenfor en dør.

Men så er det jo godt, at der er ting, man kan hygge sig med i sofaen eller under dynen i sengen. For selv om, der ikke er lige så mange serier som i november måned, er der stadig umanerligt mange gode og spændende titler i streamingland.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Fra kluntede spioner over muskeløse detektiver til høns lavet ud af ler. December har noget til alle, hvad end det er til juleferien eller opvarmning til nytårsaften.

SLOW HORSES SÆSON 3

Englands mest uønskede spioner er tilbage i Apple TV+s alternative spionserie Slow Horses. Under ledelse af Jackson Lamb (Gary Oldman), har afdelingen for agenter, man allerhelst så sige deres job op, haft en forunderlig evne i nu to sæsoner til at være en position, hvor nationens sikkerhed afhænger af dem.

Denne gang er udgangspunktet en romantisk sammenkomst i Istanbul, som lige pludselig truer med at afsløre en top secret MI5-spionhemmelighed i London. Og da en af de navnkundige slow horses – på dansk slagteheste – ikke møder ind på arbejde, må Jackson Lamb og resten af afdelingen i sving

Gary Oldman har i de to foregående sæsoner været en ulækker nydelse som sjuft-chefen med et lemfældigt forhold til sin personlige hygiejne, og ud fra traileren at dømme er der intet som tyder på, at det ændrer sig her i tredje ombæring.

Slow Horses sæson 3 kan ses fra 1. december på Apple TV+.

LEAVE THE WORLD BEHIND

Instruktør og manuskriptforfatter Sam Esmail (Mr. Robot) har adapteret Ruman Alams bestseller af samme navn, og spændingen driver af skærmen i traileren.

Reklamechefen Amanda (Julia Roberts) har lejet et hus i Long Island, så hun og manden Clay (Ethan Hawke) kan smutte væk på weekend sammen med deres to børn. Ved midnatstid banker det på døren. Det er ejeren GH (Mahershala Ali) og hans datter Ruth (Myha’la Herrold). Han fortæller, at New York er ramt af massive strømafbrydelser, og de gerne vil overnatte der af sikkerhedsmæssige årsager.

Da wi-fi og telefonforbindelserne ryger, er det ikke muligt for Amanda at tjekkeren op på, om det han siger rent faktisk er sandt. Snart begynder der at ske flere underlige ting, så er det dommedag, der er lige rundt om hjørnet, eller noget andet?

Leave the World Behind kan ses fra 8. december på Netflix.

THE CROWN SÆSON 6 – DEL 2

Foto: Netflix

Det er slutningen på en æra, når sidste del af sjette sæson af The Crown får premiere 14. december. Hvor Netflix-serien i starten havde Dronnings Elizabeth II som den utvetydige hovedperson, fordi hun var bærer af den titulære krone, var hun næsten ikke med i de fire afsnit, der havde premiere 16. november.

Det er ikke meget, vi ved om, hvad de uigenkaldeligt seks sidste afsnit handler om, udover at vi får hele romancen mellem de kommende regenter William og Catherine.

Hvordan serieskaber Peter Morgan håndterer det, og hvad der ellers bliver lagt fokus på, og ikke mindst hvornår den slutter, må vi vente i spænding med at finde ud af indtil midten af december.

The Crown sæson 6 – del 2 kan ses fra 14. december på Netflix.

REBEL MOON – PART ONE: A CHILD OF FIRE

Meget kan man sige om instruktør Zack Snyder, men lavmælt og stille har aldrig været to ord, man forbinder med hans film. Og at dømme ud fra traileren til den kommende Netflix-film ændrer det sig ikke lige foreløbig.

Filmen med den mundrette titel Rebel Moon – Part One: A Child of Fire ser ud til at være streamingtjenestens forsøg på at indfange utålmodige Star Wars- og Dune-fans, der mangler noget se.

Den storladne rumopera handler om Kora (Sofia Boutella), der forsøger at samle en række krigere for at gøre oprør mod det korrupte fascistoide styre kendt som The Motherworld. Det bliver stort, det bliver larmende og muligvis enormt underholdende. Under alle omstændigheder er det en film, man er nødt til at se.

Rebel Moon – Part One: A Child of Fire kan ses fra 22. december på Netflix.

BAG ENHVER MAND

Foto: Henrik Ohsten, DR

Julie Rudbæk og Jesper Zuschlag er en af de mest markante duoer, når det komme til komedier med humanistisk nerve. Hvad end det drejer sig om serieperlen 29 eller filmen Elsker dig for tiden, har de to haft en fornem fornemmelse for at ramme zeitgeisten i livet omkring de 30.

Nu er de aktuelle med serien Bag enhver mand, hvor kønsroller og magtrelationer på arbejdspladsen bliver spiddet og endevendt.

Køkkenchefen Michael (Zuschlag) får vendt op og ned på sit lille kulinariske kongedømme, da den nye souschef Naja (Julie Rudbæk) forsøger at modernisere hans elskede restaurant. Det er ren Game of Thrones kombineret med The Bear, så fingrene er krydset for, at det ender i ren serie-umami.

Bag enhver mand kan ses fra 29. december på DRTV.

BERLIN

La Casa De Papel, Money Heist, Papirhuset kært barn har mange navne.

Netflix’ succesfulde kupserie er en af de mest sete nogensinde, og i streamingverden kræver det selvsagt en spin-off eller to. Vi har allerede fået en koreansk version – Money Heist: Korea – Joint Economic Area – og nu kommer der en ny serie med en af de mest populære biroller fra den originale serie.

Berlin handler om den karismatiske navnkundige røver (Pedro Alonso), hvor vi følger ham tilbage i hans storhedstid før begivenhederne i Papirhuset. Denne gang er handlingen hensat til Paris, hvor Berlin har samlet et hold af tyve til at røve et auktionshus for juveler til en værdi af 44 millioner euro – og skal vel og mærke gøres på kun én nat.

Berlin kan ses fra 29. december på Netflix.

Lyt til ELLEs podcast 'Klædt På', som er din månedlige podcast om tendenser, strømninger og insiderviden fra modens verden med Mads Emil Grove Møller som vært.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her