Film og TV

Danmarks næste topmodel - LAILA

af Laila McFarlan 28/09/2010
Laila er meget passioneret omkring mode og stil. Læs hendes blogindlæg og se billeder i galleriet her

Jeg har ofte fået spørgsmålet "Hvordan vil du kort beskrive din personlige stil", og det har jeg altid haft enormt svært ved at svare på. Jeg føler nemlig ikke, at jeg har én bestemt stil.

Dét, jeg elsker allermest ved at klæde mig på, er muligheden for at "lege". Jeg ville aldrig kunne vælge tøj aftenen før og føle mig tilpas i det dagen efter. Jeg vælger tøj udfra hvilket humør, jeg er i, hvem jeg har lyst til at være og hvad, jeg har lyst til at signalere i dag. Det lyder måske en smule skizofrent, men det er bestemt en af de ting, der tiltrækker mig allermest ved mode - muligheden for at udtrykke sig og udleve forskellige sider af sig selv igennem dét, man har på. Derfor vil man også den ene dag kunne se mig i jeans, læderjakke og støvler og den næste i kjole og stiletter.

Jeg kan godt lide at skille mig ud, og jeg synes, det er så lækkert, når folk tør se anderledes ud og ikke bare løbe i hælene på alle andre.
Accessories betyder enormt meget for mig, og jeg elsker hatte, slips og sjove detaljer, og så kan jeg enormt godt lide at mixe stilarter og verdener - f.eks et par Converse eller store militærstøvler til et tylskørt.
Jeg er også glad for tern og striber, sort og hvidt, røde læber og sort eller rød neglelak.

Et look, jeg er rigtig glad for i øjeblikket, er det maskulint-inspirerede: det drengede britpop-look a la Beatles eller The Strokes med stramme bukser, skjorte, slips, læderjakke, militærjakke eller blazer med et par Converse eller stiletter eller Diane Keaton-looket i Woody Allens film Annie Hall med herrebukser, slips, hat, vest eller blazer. Jeg synes selvfølgelig også, det er skønt, at mikse det maskuline med det feminine.

Et andet look, jeg er rigtig glad for, er det parisiske look a la Chanel.
Jeg synes, det er vigtigt, at man føler sig tilpas i det man har på, og at man har sin personlighed med. Jeg ville aldrig kunne finde på at købe noget "bare fordi", det er på mode. Det jeg køber, skal "tale" til mig, fortælle en historie og blive en del af mig.

Designere
Der er så mange designere, jeg er vild med.
De første, der lige falder mig til hovedet, er:
Danske Peter Jensen
Danske Camilla Stærk
Danske Jens Laugesen
Den nye danske designer Luise Hald, som jeg har haft fornøjelsen af at arbejde sammen med et par gange, og som også er nævnt i følgende blog på ELLE.dk
Danske Stine Goya
Danske Marlene Birger
Danske Mads Nørgaard
Karl Lagerfeld
Marc Jacobs
Afdøde Alexander McQueen
Jean Paul Gaultier (Tag et kig på billederne fra Hérmes-showet under Paris Fashion Week i marts på ELLE.dk! Helt fantastisk!!!)
Rei Kawakubo (Comme des Garçons)

Her shopper jeg
Fra jeg var 18, til jeg var 23 arbejdede jeg i Nørgaard paa Strøget, og det har selvfølgelig haft en stor indflydelse på min garderobe.
Jeg mixer gerne en blanding af nyt, gammelt, brugt, dyrt og billigt, og jeg handler meget i H&M, Top Shop og Urban Outfitters, hvor man kan finde fine ting til lave priser.

Jeg er faldet pladask for Marc By Marc Jacobs Store i Christian IX Gade i København og ville ønske, jeg kunne købe hele indholdet, kigger altid ind når jeg kommer forbi Max Mara på Strøget, jeg er vild med den fine lille butik Emmeline Othine i Nordre Frihavnsgade på Østerbro, og så kunne jeg enormt godt tænke mig at blive bedre til at shoppe genbrug.

Læs mere om programmet, deltag i konkurrencer og se trailers på Kanal 4s hjemmeside her.