Foto: PR
Film og TV

Big Boo fra OITNB: "Sæson 4 bliver dyster og vil uden tvivl chokere mange"

af Emilie Bech Zerlang 16/06/2016
Som optakt til 4. sæson af Netflix-succesen 'Orange Is The New Black' har ELLE mødt nogle af skuespillerne bag, herunder Lea DeLaria aka. Big Boo. Læs med her, når Lea afslører, hvad vi kan forvente af 4. sæson, hvad vi kan lære af Big Boo som karakter, og hvordan serien sætter fokus på en af de ting, hun selv har kæmpet for hele sit liv: homoseksuelles rettigheder.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi her på ELLE-redaktionen længe har talt ned til, at fjerde sæson af yndlingsserien 'Orange Is The new Black' rammer Netflix fredag den 17. juni 2016. Derfor tøvede vi heller ikke et sekund, da vi fik mulighed for at interviewe nogle af seriens hovedkarakterer om den populære serie.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

ELLEs Digital Editor, Emilie Zerlang, mødte derfor nogle af de cool kvinder fra 'Orange Is The New Black' i Berlin som optakt til sæsonpræmieren på 4. sæson fredag den 17. juni.

Det første spørgsmål - der selvfølgelig meldte sig - var, hvad vi kan forvente af den næste sæson. For som de garvede 'Orange Is The New Black'-fans er klar over, så var der i den grad en stemning af frihed og glæde, da vi slap damerne i Litchfield i sidste afsnit af sæson 3. Ja, der var vel nærmest tale om en lille forløsning, da de alle udnyttede et lille hul i fængelseshægnet til at bade i en nærliggende sø uden for de tunge fængselsmure.

Se også: Her er traileren til Orange Is The New Black sæson 4

Lea DeLaria aka. Big Boo afslører dog, at der står alt andet end glæde og lyse stunder på programmet i sæson 4 - der er faktisk tale om præcis det modsatte:

"Sæson 4 bliver meget mere mørk og dyster, end vi har været vant til. Der vil være ting i sæson 4, som nærmest er uudholdelige at se på og derfor en sæson, som uden tvivl vil chokerer mange. Vi er faktisk alle sammen virkelig spændte på, hvordan vores fans reagerer på sæson 4 – for den er virkelig dyster. Sæson 4 kommer meget til at handle om dét at gøre op fængslet og den måde, det er bygget op på. Hele fængselsformen. Og ja, dét bliver en dyster fornøjelse".

Til spørgsmålet om, hvad der sker konkret med Big Boo's karakter, vil Lea DeLaria ikke ud med, men røber dog, at Big Boo kommer til at stå overfor en meget stor udfordring i den nye sæson.

Selvom sæson 4 ser ud til at blive en mere dyster fornøjelse, end de andre sæsoner har været, så er der stadig masser af fokus på 'Girl-power', feminisme og dét at stå sammen som kvinder. Og netop dét at stå sammen og være en del af en gruppe har en stor betydning for Lea DeLaria - også for hende privat:

"Jeg er 100% en feminist, så det er utrolig vigtig for mig. Meget endda. Jeg mener virkelig, at kvinder skal være stærke overfor hinanden og støtte hinanden så meget de kan. Vi er en del af et samfund, der opfordrer os til ikke at støtte hinanden, hvor det hele tiden handler om, at vi skal være bedre end hinanden. Så vi bliver nødt til at holde sammen og stoppe den her latterlige kamp om at være bedre end hinanden og i stedet støtte hinanden. Vi bliver nødt til at have hinandens rygge, for det er der sgu ingen andre, der har!", fortæller Lea DeLaria.

Læs også: Derfor er Taylor Schilling et stilikon

Selvom pigerne i 'Orange Is The New Black' alle spiller en karakter, så er der én ting, der fælles for mange af pigerne. Noget, man mærker med det samme, man møder dem. De kan nemlig alle relatere til deres karakter og de temaer, som serien belyser.

For 58-årige Lea Delaria aka. Big Boo ligger rollen som Big Boo, herunder Big Boo's baggrund ikke langt fra Leas private liv.

Lea Delaria fortæller, at hun altid har været at finde front i kampen for homoseksuelles rettigheder og hele sit liv kæmpet for, at blive accepteret som et 'rigtigt' menneske og ikke en lesbisk kvinde med 'maskuline' træk. En kamp, som Big Boo er et klokkeklart eksempel på, og da vi spørger Lea Delaria om, hvad det vigtigste vi kan lære af Big Boo som karakter, er hun heller ikke tvivl om svaret:

Dét vigtigste vi kan lære fra Big Boo er, at de mere ”maskuline”’lesbiske, som mig selv, er rigtige mennesker (Lea DeLaria refererer selv til det som ’butch-lesbians'). Vi har levet i samfund, der aldrig har opfattet os som rigtige mennesker. Samfundet har puttet os i en latterlig boks og stereotypiseret os. De ser os som nogle, der er dumme og som ikke laver andet end at køre truck, drikke og slå vores koner. Så det er forfriskende at se en ærlig skildring af en ”maskulin” lesbisk på tv som Big Boo, der minder om mig selv på mange måder. Så det vigtigste, vi kan lære fra Big Boo, er i virkeligheden, at ”vi” er rigtige mennesker. Og vi er ikke det, som folk har ”lært”, at vi er. Vi kommer i mange forskellige størrelser, typer, personligheder og udgaver".

Se også: Her den nye sneakers fra Rihanna x Puma-kollektionen

Efter mødet med Lea DeLaria og de andre damer fra Litchfield-fængslet er én ting sikkert. Vi kan ikke vente med at se 4. sæson af 'Orange Is The Black'. For selvom sæsonen efter signende bliver en mørkere og mere dyster fornøjelse, så kan det ikke blive andet end en god - og humoristiske - fornøjelse, når det er de samme cool damer, der udgør castet.

Som en bonus-information kan vi afsløre, at 'Orange Is The New Black'-eventyret (heldigvis) fortsætter. Netflix har nemlig netop bekræftet, at der er en sæson 5, 6 og 7 på vej.

Orange Is The New Black sæson 4 får premiere den 17. juni på Netflix.

I galleriet har vi samlet et par sneak peeks fra sæson 4...

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her