Film og TV

Anmeldelse af Jessica Lange i den prisnominerede forestilling ’Long Days Journey into Night'

Tekst af Ieva Bluma. Oversat af Emilie Bech Zerlang 3/06/2016
Den skønne og dygtige skuespillerinde, Jessica Lange, er lige nu topaktuel på Broadway i New York med en af hovedrollerne i stykket ’Long Days Journey into Night'. Læs en anmeldelse af den smukke forestilling og Jessica Langes fremragende præstation her...

Skuespilleren Jessica Lange er lige nu aktuel i den prisbelønnede forestilling ’Long Days Journey into Night ’ på Broadway i New York, og vandt for nyligt en TONY-Award for sin præstation i forestillingen.

’Long Days Journey into Night’ er et familiedrama, med udgangspunkt i familien Tyrone. Historien tager udgangspunkt i en sommerhustur for familien en dag i sommeren 1912, men hvor det langt fra er idyllen, der præger stemningen i familien.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Jessica Lange spiller rollen som Mary Tyron, der er afhængig af morfin og ved at gå i opløsning på grund af sit misbrug. Dertil kommer to sønner, hvor den ældste søn er en bitter alkoholiker, mens den mindste er så ramt af turberkolose, at det er et spørgsmål om tid, hvor langt han har igen. Hvad angår faderen i familien, er han ramt af den ene ulykke efter den anden og har derfor svært ved at gøre noget godt for hverken sig selv eller andre. Der er altså på alle måder tale om en familie i krise, og ’Long Days Journey into Night’ er derfor på alle måder et sandt familiedrama.

Kunstner og skribent Ieva Bluma har fulgt Jessica Lange i mange år og har tidligere interviewet Jessica Lange vedrørende hendes forhold til kunst.

Derfor var hun også én af de første til at opleve Jessica Lange i stykket ’Long Days Journey into Night ’, da der for nyligt var premiere i New York.

Nedenfor kan du læse Ieva Blumas anmeldelse af ’Long Days Journey into Night’:

'Long Day’s Journey Into Night’ er en universel historie om en familie og deres forhold til hinanden, hvor udgangspunktet for historien er inspireret af Eugene O’Neils personlige historie (forfatteren, red.). Det er en historie om en helt almindelig dag med ekstraordinære konsekvenser og historien om familien Tyron og deres kamp for at eksistere med alt, hvad det indebærer af kærlighed, tab, håb og skuffelse.

Jessica Lange gør det fantastisk i rollen som Mary Tyrone. Hun spiller rollen med en helt særlig og ekstraordinær intensitet, og hun forstår udtrykke de mange menneskelige lag i rollen som Mary Tyrone.

Jessica Lange tager sit publikum med på en lang emotionel rejse, men på trods af stykkets fire timer lange varighed, er Jessica Lange hele tiden til stede. Hun er på en gang dynamisk og meget eksplosiv, men samtidig meget emotionel, og så ejer hun publikum hele vejen igennem.

Når man oplever Jessica Lange på scenen kan man virkelig føle hende direkte og hendes direkte tilstedeværelse gør, at man nærmest bliver blæst helt bagover. Jeg har aldrig tidligere oplevet en skuespillerinde leve sig så meget ind i en karakter med en så emotionel kraft.

Kemien mellem Mary Tyrone og manden James Tyron, spillet af Gabriel Byrne, skinner særligt igennem på den måde de portrætterer deres had/kærlighedsforhold med en særlig ømhed. Der er tale om to mennesker, der stadig forfølges af fortidens spøgelser, men som hele tiden jager lyset for enden af tunellen.

Gabriel Byrnes gør det også godt i rollen som James Tyrone, hvor han formår at portrættere mandens stærke, men samtidig sårbare sind.

Der er alt i alt tale om et fantastisk stykke, hvor især Jessica Langes skuespilspræstationer skinner igennem og gør ‘Long Day’s Journey Into Night’ til en fantastisk oplevelse.

Long Days Journey into Night af Eugene O'Neill opføreres på ‘American Airlines Theatre on Broadway (227 West 42nd Street) til og med søndag den 26. juni 2016.

… Så hvis du er I New York, er der kun én ting at sige: Don’t miss it!

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her